自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我的育兒心得勳章 熱血勳章

回覆:可愛教主2 的帖子

煲咗好耐果啲骨,有啲位可以咬碎架

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

食架

子爵府

D渣唔食,無晒味

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

食,諗方法食,因為仔女唔食.

珍珠宮

回覆:食湯渣

除骨药材外差不多清曬

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

回覆 可愛教主2 的帖子

我都會食湯渣, 唔食好似好浪費, 同豬肉佬買煲湯骨同佢講要食番, 佢會比D淋滑部位我. 如果當日食唔晒, 我會留第二日中午食/飲.

公爵府

回覆:可愛教主2 的帖子

煲完湯嘅豬肚、豬粉腸、豬肺最好食,仲有豬横脷、響螺頭、烏雞、雞脚等,諗起都覺得正!我反而唔鍾意煲湯後嘅菜(瓜除外),因為太淋太爛,菜都係即炒或灼好食啲。

大宅

如果雞肉煲湯,可拆絲做涼拌。紅蘿蔔同薯仔,可用作煮叻喱。瘦肉可做肉鬆。多d花款,又唔會浪費。

侯爵府

我好鍾意食

首頁

尾頁

跳至