自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

亞女讀緊小一,佢其中一個主科老師只要小朋友唔乖或做錯一題個老師就會篤/拍頭。我個女久不久就會比佢篤/拍,試過同校長講,之後好左兩星期,但之後又係咁。直到今日,亞女話佢做錯左一題,佢就篤佢個頭,又話我女死蠢,白痴!各位媽媽,我應該點做?如果你地係我又會點做?我好怕再投訴會難為到個女,但唔投訴我真係接受唔到個老師咁樣。

Cutemom0808    發表於 14-5-7 12:23

禁止訪問

大宅

回覆:亞女讀緊小一,佢既老師。。我真係唔知點做

同同班嘅家長傾傾,一齊同學校反映

伯爵府

回覆:nikko923 的帖子

直接同個老師了解咩事囉。

rachel_ching  X2  發表於 14-5-7 14:51
wcpcelia    發表於 14-5-6 10:48

複式洋房

回覆 bkfans 的帖子

係呀,我問過其他同學,個個都話個老師有咁做

男爵府

我會直接同嗰位老師傾下, 直接了當.

大宅

引用:亞女讀緊小一,佢其中一個主科老師只要小朋

原帖由 nikko923 於 14-05-05 發表
亞女讀緊小一,佢其中一個主科老師只要小朋友唔乖或做錯一題個老師就會篤/拍頭。我個女久不久就會比佢篤/ ...
我覺得要向學校投訴

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

nikko923 發表於 14-5-5 23:34
亞女讀緊小一,佢其中一個主科老師只要小朋友唔乖或做錯一題個老師就會篤/拍頭。我個女久不久就會比佢篤/ ...
我大女小學時有幾個老師都係咁,我同校長講左都係咁,之後去教育局不指名投訴,之後就冇左呢個情況,但平時分,操行分就比老師寫到好低

好想知你小朋友讀邊間,唔知會唔會都係我大女果間

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 bkfans 的帖子係呀,我問過其他同學,

回覆 bkfans 的帖子

係呀,我問過其他同學,個個都話個老師有咁做
我會直接同該老師對話,我仔個老師都系甘仲要唔認,仲要cut我綫不過佢收臉左,唔敢再鬧我仔

我為貓狂

男爵府

樓主唔算叫投訴,係反映!我會直接同老師反映,我小朋友就算真係蠢,老師責任係咪教好佢呢?個個都咁叻,就唔需要老師教啦!咁篤個小朋友,個目的係乜呢?(都想知老師嘅理由囉。)係咪要個小朋友怕咗返學,老師就開心呢?

珍珠宮

親子王國15週年勳章

一定要正視,好影響小朋友心理架

stepchk  同意  發表於 14-5-7 13:05
mickeywinnie3  Agree  發表於 14-5-6 00:28

伯爵府

認真,遇上衰老師肯改善,一定要考慮轉班,轉校,童年陰影影響成世

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

我會同呢個老師講, 反映不認同佢的做法, 如果佢都仲繼續係咁, 就同校長講。

複式洋房

我試過問佢,佢唔應,之後再發生左幾次我先同校長講架,真係好過份,我女好驚佢,唔肯返學,有時同佢玩下我一起手佢就即刻宿,我知呢件事已經嚴重影響佢,但係怕再講會影響佢操行或比老師針對

Lopopo  個女心理點都緊要過操行分  發表於 14-5-7 13:14

複式洋房

回覆 小bie豬 的帖子

點樣不提名投訴?會有用嗎?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

難以想像依家仲有老師敢郁手!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢D所謂老師郁手郁脚我會直接要求同呢個老師了解情況,如冇改善,會聯同受影响同學嘅家長集體向校方管理層包括校董反映。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+nikko923+於+14-05-05+發表亞

原帖由 sarah_chow 於 14-05-05 發表
難以想像依家仲有老師敢郁手!

子爵府

好嚴重,找校長解決,操行理得佢,亞女日後心理影響是重要,入大學同見工唔睇小一操行

複式洋房

我問過幾個媽媽,有另外兩個媽媽同我一樣投訴過個老師,另外一啲媽媽就話唔想講,怕影響到小朋友平時分,我會再同果兩位媽媽傾下,約埋一齊去學校搵個老師講,因為上次同校長講時,校長話如果佢繼續係咁,冇辦法就要當面對質,必要時會叫晒全班同學講

首頁

尾頁

跳至