影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下點存片入sd咭,我已經係千尋儲存路徑選咗都吾得

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

android 4.4.2唔俾寫入外置SD

男爵府

回覆:存片入記憶咭

吾係麻
咁點算,有無其他方法呀?

侯爵府

我都唔得
只可以儲存去電話

男爵府

吾夠空間用喎,點算

琥珀宮

快手可以喎。千尋唔得咩,等我試吓先。

男爵府

如果吾用千尋,有無其他睇片apps可以存入sd咭

侯爵府

引用:快手可以喎。千尋唔得咩,等我試吓先。

原帖由 SandyKL 於 14-05-06 發表
快手可以喎。千尋唔得咩,等我試吓先。
如果已把電話upgrade 到4.4.2, 無論快手、手尋都唔得儲入sd 卡(其實所有第三方的app都唔得,只有原生的app可以用sd 卡,如影相)

esweet  有無得降版本架,變返以前版本  發表於 14-5-7 08:15

琥珀宮

引用:Quote:原帖由 SandyKL 於 14-05-06 發表快

原帖由 Fion_Chan 於 14-05-07 發表
如果已把電話upgrade 到4.4.2, 無論快手、手尋都唔得儲入sd 卡(其實所有第三方的app都唔得,只有原生的app ...
我睇咗,我版本係4.4.2, 但仍能儲存在SD咭內,會唔會係我未upgrade前已如此選擇,所以冇影響?

琥珀宮

我部手機版本與快手儲存狀態嘅相。

esweet  點解我而家下載快手,佢話誇地區吾比下載,係咪要大陸先得,你快手係咩版本  發表於 14-5-7 14:17

琥珀宮

引用:如果吾用千尋,有無其他睇片apps可以存入sd

原帖由 esweet 於 14-05-06 發表
如果吾用千尋,有無其他睇片apps可以存入sd咭
es,

我安裝快手看片(手機版)都成功喎。你安裝係邊?若手機,係Android嗎?

esweet  我而家係用快手,可以下載sd咭,千尋就吾得
不過下載到就ok,吾理咩apps  發表於 14-5-8 07:52
esweet  我用s4,你下載快手個logo係點  發表於 14-5-7 18:33

琥珀宮

你按我貼圖中下面紫色圈果個icon下載喎,唔好按頂果個。

琥珀宮

我入千尋睇咗,想問你在首頁版面左下角,有個花花果個widget,點擊佢,右手邊就會彈出一排widget, 有個「綫路選擇」,點擊入去會見2個選擇:大陸與海外。你部手機顯示係嘜?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 Fion_Chan 於 14-05-07 發表

原帖由 SandyKL 於 14-05-07 發表
我睇咗,我版本係4.4.2, 但仍能儲存在SD咭內,會唔會係我未upgrade前已如此選擇,所以冇影響?

...
我未up 之前都係set 儲入sd card, up 咗之後,原本sd card 儲落的快手找唔番,新的要下載到sd card 亦下載唔到。我其他app , 好似字典,原本字庫存入sd card 的也一樣情況,我要把path 改番儲入手機才可以下載到戲。你 upgrade 完有無factory reset 部機?

琥珀宮

Fion_Chan 發表於 14-5-7 21:46
我未up 之前都係set 儲入sd card, up 咗之後,原本sd card 儲落的快手找唔番,新的要下載到sd card 亦下載 ...
冇呀,上次upgrade完,我覺得電襟用咗。Factory reset通常非不得已

至會用,除非賣機,否則唔會用。

男爵府

引用:我入千尋睇咗,想問你在首頁版面左下角,有

我入千尋睇咗,想問你在首頁版面左下角,有個花花果個widget,點擊佢,右手邊就會彈出一排widget, 有個「綫 ...
我下載用到了,thx

SandyKL  Great job!  發表於 14-5-8 00:13

侯爵府

引用:Quote:Fion_Chan 發表於 14-5-7 21:46 我未

冇呀,上次upgrade完,我覺得電襟用咗。Factory reset通常非不得已

至會用,除非賣機,否則唔會用。
我有reset(之前人地話upgrade 完reset 會好些),莫非今次唔reset 仲好些?

琥珀宮

Fion_Chan 發表於 14-5-8 00:01
我有reset(之前人地話upgrade 完reset 會好些),莫非今次唔reset 仲好些?
我從來upgrade 完都唔會Factory reset,我都係手機版見過有人

咁講,但佢地話好,又冇講點好法,所以我懶理懶做。

亦有可能對某些升級版本嚟講,Factory reset確係好啲,但有可

能唔同升級版本有唔同情況,所以有可能正如你所猜測,reset

咗仲衰,disabled咗某些功能,例如讀唔到ext. SD card等都唔

奇。

首頁

尾頁

跳至