自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我部電話得3個GAME...開左佢就會長開...
我只係用黎SIDE 電...多數瞓前SIDE下電...瞓時就叉電...

對電話GAME一向冇乜癮...
出街亦唔會拎住電話上網...

所以我仔早排換左智能電話
因舊的電話壞晒,費事買就比老公舊電話(老公用左2,3年的)佢用

依家返學日..如盡時完成功課,溫習等..先會比佢開電話睇下whatsapp...
如不能準時...果日個電話連開都唔會開....
就算係假日...都只係出街比電話佢袋..回家放番係書房比我看管...
玩電話時間COUNT入打機時間...玩左whatsapp就冇得打機

子爵府

回覆:H2O100 的帖子

我得一個game

侯爵府

回覆:做個好榜樣,我del晒電話內嘅game

我完全無game,得d英文生字配對學習apps,我個女一玩我部電話、就會自己開黎玩、幾好嫁

寶石宮

我冇game,因為我唔玩

禁止訪問

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我自己都成日拎住電話打機同上網,我罵我仔

原帖由 H2O100 於 14-05-08 發表
我自己都成日拎住電話打機同上網,我罵我仔成日玩電話就冇說服力

由我做起,介玩電話
最毒其實5係games.係BK個app

wcpcelia  right!  發表於 14-5-8 10:08
viviencwc  ^^ 係呀!  發表於 14-5-8 10:03
215702    發表於 14-5-8 10:00

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

我最需要介係bk app。

大宅

引用:Quote:原帖由+H2O100+於+14-05-08+發表我自

原帖由 牛精仔 於 14-05-08 發表
最毒其實5係games.係BK個app

珍珠宮

好媽媽勳章

你介到玩bk 我話你叻

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好玩GAME的

momomoie  me 2  發表於 14-5-8 10:06

子爵府

我無game ,但有bk,足夠我機不離手

禁止訪問

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 牛精仔 的帖子

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:我冇game,因為我唔玩

原帖由 milktealai 於 14-05-08 發表
我冇game,因為我唔玩
死火,我地係超級壞榜樣,

最近dl 左隻game“battle run”,我地玩到我同老公電話,我爸媽,我家姐同姐夫仲有兩部ipad都有呢個game...

因為呢個game係可以一齊玩,次次都俾對仔贏左我

不過玩係有限度,我地只會俾佢地1日玩半個鐘,我唔想我仔咁大壓力日日溫書讀書,佢成績中規中矩我接受的

寶石宮

引用:Quote:原帖由+milktealai+於+14-05-08+發表

原帖由 lily_liu817 於 14-05-08 發表
死火,我地係超級壞榜樣,

最近dl 左隻game“battle run”,我地玩到我同老公電話,我爸媽,我家姐同姐夫仲 ...
其實我真係唔鐘意打機,由細到大都冇乜興趣,我只對育成類嘅game愛不釋手但已經好耐冇呢類型嘅新game lu

男爵府

我不嬲都唔dl game !但係係我老公衰,dl 仲要俾個囝玩,成日俾我罵,激死

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

斬腳趾避沙蟲喎, 應該就算有玩GAMES, 都唔好機不離手, 一家人一齊既時候一定唔可以玩/睇, 到真係得閒/有需要時先望下, 咁先係吖嘛~
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

禁止訪問

珍珠宮

第一個要del bk

首頁

尾頁

跳至