跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

tmcl 發表於 19-6-3 23:21
想問申請書imm5533 中要求交a copy of family booklet,if issued by your country of nationality,其實係 ...

Applicant from hk? Hk no such family booklet... dont need to provide

複式洋房

回覆 choco623 的帖子

唔該哂!想問埋申請人有冇需要提供埋spouse父母同其他家庭成員資料?

大宅

請問填5406時,是否填所有兄弟姊妹的地址和電郵地址,唔夠位置是否要自行加上白紙。
需要填寫他們的中文姓名嗎?
謝謝回覆

男爵府

tmcl 發表於 19-6-5 10:12
回覆 choco623 的帖子

唔該哂!想問埋申請人有冇需要提供埋spouse父母同其他家庭成員資料? ...

U mean forms or check list?

男爵府

vanyu 發表於 19-6-7 16:48
請問填5406時,是否填所有兄弟姊妹的地址和電郵地址,唔夠位置是否要自行加上白紙。
需要填寫他們的中文姓 ...

if i remember correctly... Need to fill in all family members for principal applicant (parents and siblings)... if not enough space use a blank sheet to add on... yes need native chinese names... instructions did mention...

男爵府

vanyu 發表於 19-6-7 16:48
需要填寫他們的中文姓 ...

if i remember correctly... Need to fill in all family members for principal applicant (parents and siblings)... if not enough space use a blank sheet to add on... yes need native chinese names... instructions did mention...

大宅

choco623 發表於 19-6-7 18:34
if i remember correctly... Need to fill in all family members for principal applicant (parents and ...

謝謝回答!若有兄弟冇電郵地址,可以嗎?

大宅

回覆 22May 的帖子

對,揸香港passport 不用交

複式洋房

Yttymama 發表於 19-6-3 17:40
謝謝

請問大家有冇pre-landing同post-landing嘅checklist可作參考?謝謝

大宅

22May 發表於 19-6-3 17:09
回覆 Yttymama 的帖子

same case here

唔好意思...想問問HK passport 係咪即係BNO? 因為我用特區唔知係咪呢個原因收到佢叫我去做biometric

thanks thanks

男爵府

Nicmommy 發表於 19-5-8 05:31
今日ecas顯示dm,gckey顯示approved...

想問問

我先生於Sept 5 收到了pre-arrival email後到現在都沒有更新... 正常嗎? (emoji)我看很多人一個月內就DM然後收到COPR

我每天login gckey + check email... 快瘋了~~~~~~(emoji)

複式洋房

kaka666 發表於 19-3-25 13:12
Hi, Nicmommy
我看到妳的GCKey 版面,同我的current status是一樣的,但妳已收很多電郵給妳更新狀況。

你好呀,想問下我係境內申請,都收到驗身同埋良民證email丶我明天會去打手指模連同申請良民證表格寄回香港,我想問吓係唔係寄DHL?其實佢比得一個月時間丶我好擔心會唔夠時間!唔該J M

複式洋房

BabyCannan 發表於 19-4-8 16:51
剛收到驗身信,信上有空格要提供相片,但問clinic又話唔洗,其實洗唔洗預備(emoji)
...

我嘅例子係上到去佢會幫你影相㗎入電腦

別墅

kittyQue 發表於 19-5-17 13:59
由第一頁睇到呢度, 終於睇完, 多謝大家既資訊 , 我PLAN 緊3-4 年後申請 ...

我本身同你一樣想法, 聽太多谷友講移民政策成日變, 所以下年summer去完加拿大返香港後就申請, 費時夜長夢多.

首頁

尾頁

跳至