自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我有個朋友,細個時常比爸爸虐打,因為每次老豆打佢阿媽,佢會出來幫阿媽擋,所以佢老豆就連佢都打埋到佢十幾歲,佢為咗逃脫屋企家暴(以前係唔興報警)好早出來做野,搵到錢就想同佢阿媽搬出來住,可惜佢媽好愛佢老豆,唔肯走。。。,最後佢自己搬了!幾年之後佢媽得了絕症死咗,而佢老豆又中風,其實仲好恨佢老豆,但都成日會去照顧佢,,直到佢老豆臨死前,佢老豆同佢講咗聲“對唔住“,我朋友話其實佢等咁多年,就係等佢老豆講呢句說話佢同我講,直至佢老豆死後佢都無為佢喊過!可能前世欠咗佢,所以今世要還債,還夠了,以後或下世就好了多謝收看

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:瞓唔著,,講故事

大宅

我相信因後同前世今生

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

故事好戲劇性,不論真與假,始終自己爸爸,見到親人離世點解唔傷心難過?希望你朋友放開懷抱,唔好將樣樣事情都屈係心度,祝快樂。

伯爵府

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:安安的地盤 的帖子

珍珠宮

睇到呢d事好心痛。。

題外話,
好多時一件可能旁人睇係好小既事,當事人可能好深刻,放唔低。
上一代就覺得自己係父母,做錯野都唔需要道歉,真係好錯!!究竟佢地知唔知,當時既小朋友,今日長大成人,仲係好痛苦?

男爵府

引用:睇到呢d事好心痛。。題外話,好多時一件可

原帖由 Lorican 於 14-05-10 發表
睇到呢d事好心痛。。

題外話,
無錯!佢老豆病同死果時佢一滴眼淚都無流過,但佢同我講嘅時侯係喊得好淒涼証明佢受嘅傷害係好深好深

男爵府

回覆:安安的地盤 的帖子

童年陰影.....我估佢細個受嘅傷害真係好大,希望你朋友早日釋懷....

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

希望佢早日打開心結,重新調整心情! 人生仲係有好多野值得開架

天生女人購物狂

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

子爵府

明白佢感受,我老豆對我都唔好,我相信有一日佢百年歸老我都未必會喊,呢件的確係好可悲既事,唔好話佢點都係我親人,佢唔親既程度仲差過一個外人

珍珠宮

畀面勳章

希望他將來的日子會快樂

珍珠宮

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:我有個朋友,細個時常比爸爸虐打,因為每次

原帖由 安安的地盤 於 14-05-10 發表
我有個朋友,細個時常比爸爸虐打,因為每次老豆打佢阿媽,佢會出來幫阿媽擋,所以佢老豆就連佢都打埋:tooco ...
上一代嘅家庭暴力影響力好大,希望你朋友宜家擁有自己健康嘅家庭

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

男爵府

引用:Quote:原帖由 安安的地盤 於 14-05-10 發表

原帖由 牛精仔 於 14-05-10 發表
上一代嘅家庭暴力影響力好大,希望你朋友宜家擁有自己健康嘅家庭
我見佢都好慘,虐打得太犀利,成身留有不少疤痕,過咗咁多年,而家仲生存到真不容易

首頁

尾頁

跳至