自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆 yiu_fire 的帖子

愛莫能助... 間屋唔係您的,
您都冇權唔比6299招呼蝗蟲...

禁止訪問

回覆:6299成日邀請蝗蟲回家

大宅

唉,我由細到大都時不時有大陸親戚黎我屋企住,好彩每次都一兩個禮拜就走,但都非常唔慣,媽咪果邊既親戚好好多,有禮貌又識做,會幫手打理屋企同煮飯,而且又錫我。老豆果邊啲親戚就難頂,喺屋企煲煙,夜晚同老豆傾政治嘢傾到好夜,嘈到訓唔著,果時讀緊書,好幾次我發火鬧佢地先肯訓

newcook    發表於 14-5-15 10:43

男爵府

6299家點唔關樓主事,人哋有自己嘅親情友情,無需亦不應歧視。同情姑仔,咪邀佢黎樓主屋企避下啦。覺得啲鄉下親戚朋友冇品層次低,是否諗過屋企老人家其實都係咁嘅出身?唔想佢哋騷擾,出錢請住酒店咯,你哋係佢哋眼中嘅大城市有錢人,哩個身份亦係你歧視佢哋嘅原因,係咪?

伯爵府

引用:回覆+p_kotone+的帖子甘真系一山還有一山高

原帖由 kakawin 於 14-05-14 發表
回覆 p_kotone 的帖子

甘真系一山還有一山高。。。
試過有次我狗會有船河、甘岩我同隻狗都番左香港、叫埋老豆阿媽帯埋外家隻巨poo 去、點知臨去前老豆話有個廠長來自由行格硬要我帯埋佢去,我當然唔肯喇、點知佢地又話個廠長點點幫手之類、最後我阿媽唔去格硬迫我帯佢去,去到D朋友唔係幾鐘意囉、我係甘講sorry..真係10萬個煩

大宅

哈哈!我屋企經常都有內地親友嚟住,都係幾晚最多住一星期,我覺得無乜所謂,老人家覺得開心有人陪下

禁止訪問

男爵府

熱血勳章 王國教室勳章 最關心BB問題熱投勳章

叫你姑仔....努力D...自力更新搬出去住....

爸媽的親朋好友, 佢無可能阻到...佢唔幫手招呼已經有機會俾人批評無禮...

佢同你呻你就聽下好了....做醜人你會好慘.....

男爵府

你姑仔會5會想搬黎你度住呢?

琥珀宮

引用:呻下先,話說我同c6住,6299就同姑仔住,最

原帖由 yiu_fire 於 14-05-14 發表
呻下先,話說我同c6住,6299就同姑仔住,最近我就生得少上去揾6299,姑仔打俾我,話6299又招乎佢啲蝗蟲鄉里 ...
「最近我就生得少上去揾6299」,以為你講咩野「生得少」tim!

子爵府

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

你姑仔一係忍受,一係搬走...因為間屋唔係佢...

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

樓主千奇唔好幫口出聲,,姑仔有抗議對著系佢父母,約果找你老公都系亞哥出聲,你一定唔好加把口。。。處於事不關己的!!!否則你6299話依D系我家事,嘜你多事管。。。你乖乖地在家休息好吧啦!!

侯爵府

環保接龍勳章

佢地都無過夜, 算好識做.
咪當親戚上嚟食親飯啫,
唔使咁敏感既.

複式洋房

回覆 rebornarmy 的帖子

咪玩啦,後輩教育長輩,特別內地文化好注重“長幼有序”,我敢出一句聲,滴阿姨翻到內地,肯定狂唱衰我,話咩香港人巴巴閉閉,連招待下親戚長輩都甘多聲出,等等、、、到時只有一身不尊重長輩,自大,扮曬也等戈駡名。。。。。

不過有我老豆在,他會全盤搞掂巨。雖然都系“頂硬上”果種。。。

複式洋房

回覆 p_kotone 的帖子

甘都得。我老豆應該就唔會甘做,但可能會叫我取消個行程來陪親戚朋友,而巨自己都不會置身事外。
你帶埋廠長去游船河,果個畫面可以想像得出,有幾甘。。。(想笑)。。。

子爵府

剎蟲水!

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我6299D 親戚都輪住黎..
其實我覺得如果係好似太爺果D 咁CLOSE 既黎就好正常..
不過要接待埋D 疏到爆既親戚我就覺得好唔知點...
之前一齊住, 又有BB... D 親戚又成日係屋企食煙... 錢又要我地比.. 真係...
最好笑係99都唔仲意佢地黎... 但係佢地又要扮好客, 得閒黎多D... 果時真係1個月有3個星期都有D 外來人士黎...

香港未禁佢地黎生BB 前.. 成日當我6299屋企係坐月中心.. 再唔係就黎BODY CHECK 既時候.. 住幾日又返返大陸

首頁

尾頁

跳至