自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔該可幫幫我,我訓唔到好擔心呀,我仔5歲幾,上星期睇左2個醫生話尿道炎,食左消炎藥同坑生素,到今日佢話小便仲有啲痛同痕就同佢睇男醫生,醫生檢查時話仲有少少紅,我話已經5歲幾仲未反到皮有冇問題,需唔需要割包皮?佢話試下反,點知2下比醫生反到出黎入面有啲白色一粒粒物體,(但係醫生冇搽野就咁反的)亞仔大喊話好痛,我個心仲痛,醫生話反到冇問題比左藥膏搽,回家條底褲有血,小便好好好痛,到現在5小時都仲有啲血,應該點做?他訓了比左啲止痛藥水同搽左醫生比既藥,我好擔心呀,一般要幾耐好返,求解答

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

jacky512 發表於 14-5-27 23:43
唔該可幫幫我,我訓唔到好擔心呀,我仔5歲幾,上星期睇左2個醫生話尿道炎,食左消炎藥同坑生素,到今日佢話 ...

如果情況沒有好轉, EG, 有紅及發炎跡象, 就去睇外科醫生, 佢會幫小朋友檢查下, 需唔需要割包皮. 好似我個仔包皮有少部份痴住咗龜頭部份, 這個情況就要割包皮, 因為冇可能反到包皮.

禁止訪問

回覆:小兒包皮擔心中

禁止訪問

引用:唔該可幫幫我,我訓唔到好擔心呀,我仔5歲

大宅

佢本來個尿道口好細根本係反唔到的,個醫生從後一禁,就反左個頭出黎,我估係唔係塊皮已經反爆左口?如睇外科係邊到可以睇?包皮傷口幾日會否好返?我好亂呀我唔知點好,好心痛呀

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

細時有冇日日幫佢“劣”下佢,幫佢洗果度?醫生教。。佢地仲細,未反到唔出奇。。。我大仔都難反,我教佢日日自己“劣”下果度,整鬆佢,開始有成效。
你小朋友有血,可能係醫生幫佢反時太大力,整損左,不過可唔可以問返醫生點解咁?再唔係就轉睇另一個,睇下醫生點講,得嗎?

大宅

引用:細時有冇日日幫佢“劣”下佢,幫佢洗果度?

原帖由 wy_yen 於 14-05-27 發表
細時有冇日日幫佢“劣”下佢,幫佢洗果度?醫生教。。佢地仲細,未反到唔出奇。。。我大仔都難反,我教佢日 ...
有呀佢日日拉下洗嫁,但冇咩成效,要明天朝早先問到醫生,呢個醫生已經係第3個,岩岩睇冇咩血係底褲但唔敢掂怕佢1痛訓唔到

pinkdoll  已PM給你 希望幫到你  發表於 14-5-28 00:24

大宅

畀面勳章

好可憐,聽日啦啦林去醫院睇下,一早起身食止痛藥先去睇呀 唔知要等幾耐架麻

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

jacky512 發表於 14-5-27 23:53
佢本來個尿道口好細根本係反唔到的,個醫生從後一禁,就反左個頭出黎,我估係唔係塊皮已經反爆左口?如睇外 ...
你係咪指包皮個口比較窄? 我個仔除咗包皮有部份痴住咗龜頭外, 包皮個口都比較窄, 好似褲腳咁樣, 個口太窄, 隻腳點都伸唔到出嚟架.
當然, 要由醫生檢查先可以判斷到.

大宅

我還未清楚,明敢一早問醫生是否正常,平時小便見紅根,似一個燈籠罩咁既,去小便辛苦去完仲有幾滴尿係皮入面,條底褲經常有尿壓味

伯爵府

引用:唔該可幫幫我,我訓唔到好擔心呀,我仔5歲

原帖由 jacky512 於 14-05-27 發表
唔該可幫幫我,我訓唔到好擔心呀,我仔5歲幾,上星期睇左2個醫生話尿道炎,食左消炎藥同坑生素,到今日佢話 ...
直接去私家割啦!

大宅

睛靈勳章

jacky512 發表於 14-5-27 23:43

唔好太擔心,既來之,則安之,勇敢為囝囝走每一步
佢平時反得開既程度有幾多?我見有d case係一個針窿咁細既口,要割既機會係好大!
但我覺得我仔同你地個case有d似,我仔快10歲,到現在還未完全反到,由出世至今,都只能反到3成左右,一邊的皮貼著個頭,細個時曾發過1~2次炎,但當時家庭醫生話冇問題,亦即場反開晒比我睇,入而有白色一粒粒,醫生話係"烏夠",但只係反過果一次,亞仔唔夠再反,因為好痛,所以一直觀察住,日日沖涼都劣下,情況咁多年都維持不變,直至近幾個月,我又開始擔心起來,因快10歲,人地話要在青春期前好面對,上網找到一致好評的葉錦輝專科醫生,我是抱著比割既心態找他的,佢一睇一反,就話我仔發育未去到果個階段,話每個人既生長同發育情度唔同,佢話百份百肯定我仔冇問題,lim連著的部份,係用黎保護龜頭,冇咁易走d烏租野入去,當佢身體發展到適當既時候,就不會再lim住,仲比左好多相我睇,專科醫生都咁講,我既刻放心晒,之前聽太多"醫生係咪都要你切架啦",原來都唔一定,希望我講完我case你會冇咁驚^^

翡翠宮

陰公,睇你講都覺得痛,但我冇呢方面經驗,總之祝你仔仔快d好返。

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我仔細個2歲果陣都係針口咁細...
見醫生話咁細個仔唔使理佢..
2歲半返去再見醫生...
醫生同佢一下就反出黎..
阿仔又係喊到湯豬..
小便赤痛..條片有血..
連我都喊埋一份...

醫生話阿仔只係窄口..
而家反到係無問題..
同埋佢包皮一d都唔長..
jj仲生得好..

之後佢比左枝藥膏我..
同我講如果再反唔到就同佢搽..
之後幾年我都唔敢自己攪佢..
到左我仔5歲幾..我同佢試整又唔得..
於是我同佢搽藥膏...搽左7-8日到..
早晚各一次..好少份量..
搽到第8日..有日佢大便果陣我試下同佢劣..
點知一下就ok左...入面好多白色dirty..
仔話一d都唔痛..只係有d酸麻..

之後日日沖完涼同佢反一下..都好順利...
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

個醫生甘粗魯,監硬尼,塊皮皮可能痴住d肉如果係我個仔實心痛死

我仔仔兩歲係法國醫院做左手術,醫生手勢好好,仔仔第2日落床已經可以自己玩,冇喊

大宅

引用:Quote:jacky512 發表於 14-5-27 23:43 唔該

原帖由 popochu 於 14-05-28 發表
唔好太擔心,既來之,則安之,勇敢為囝囝走每一步
佢平時反得開既程度有幾多?我見有d case係一個針窿咁細既口 ...
好多謝你,今朝仔仔起身冇咩野,一小便就話有啲痛比尋晚既痛冇咁勁,都有喊,我見仲有血水出唔太多,而家行路好似一個木偶人咁醫生10點先係診所一陣先問到問題,我而家冇咁驚喇要再觀察一段時間

大宅

引用:我仔細個2歲果陣都係針口咁細...見醫生話咁

原帖由 家家公主 於 14-05-28 發表

我仔細個2歲果陣都係針口咁細...
咁就太好了,希望傷口好返喇,佢而家好驚劣開塊皮,我都勁驚又唔敢整,搽藥都話痛都唔知點好

伯爵府

畀面勳章

我有次阿仔話痛,幫佢睇下,點知一反就反左落黎,有d白色一點點既污垢,有少許流血同痛,一路搽俄x納英,一星期後無事,之後都好易反同清潔,不過個下真係嚇死我
唔怕貨比貨,只怕你唔識貨

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 jacky512 的帖子

如果再唔得你 book 葉錦輝醫生,在旺角. 我仔包皮是他做的. BK 有好多人都識佢

珍珠宮

好媽媽勳章

我仔在去年升小學的暑假做了包皮手術, 我決定做, 係因為他半年內發了兩次炎, 有一次仲要流膿, 要食三日抗生素, 好恐怖。

手術後係會辛苦幾天, 要戴紙杯保護, 但好快就無事。 我地在銅鑼灣st paul做, 埋單萬六。 手術後感覺清潔會好d, 不會再咁易發炎, 暫時so far so good。

首頁

尾頁

跳至