自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

lol

大宅

引用:回覆 jacky512 的帖子如果再唔得你 book 葉

原帖由 高齡牛師奶 於 14-05-28 發表
回覆 jacky512 的帖子

如果再唔得你 book 葉錦輝醫生,在旺角. 我仔包皮是他做的. BK 有好多人都識佢 ...
幾錢?激光做?

伯爵府

引用:唔該可幫幫我,我訓唔到好擔心呀,我仔5歲

原帖由 jacky512 於 14-05-27 發表
唔該可幫幫我,我訓唔到好擔心呀,我仔5歲幾,上星期睇左2個醫生話尿道炎,食左消炎藥同坑生素,到今日佢話 ...
細個沖涼你有無反過?因為bb仔時都要輕輕反出來洗。

伯爵府

引用:嘩個醫生甘粗魯,監硬尼,塊皮皮可能痴住d

原帖由 momoakira 於 14-05-28 發表
嘩個醫生甘粗魯,監硬尼,塊皮皮可能痴住d肉如果係我個仔實心痛死

我仔仔兩歲係法國醫院 ...
我舊年5月都係响法國做,麻醉藥后加再午睡2個鐘,見到玩具已爬响地下玩,個醫生手勢very good .

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+momoakira+於+14-05-28+發表

原帖由 SKB 於 14-07-05 發表
我舊年5月都係响法國做,麻醉藥后加再午睡2個鐘,見到玩具已爬响地下玩,個醫生手勢very good .

...
幾$?

大宅

引用:Quote:原帖由 momoakira 於 14-05-28 發表

原帖由 SKB 於 14-07-05 發表

...
我仔又發炎喇,我都想問貴唔貴同埋洗唔洗醫生紙轉介?

大宅

回覆:小兒包皮擔心中

阿仔依家3歲,早兩星期痾尿話痛,帶佢睇醫生話發炎,食左7日抗生素同搽藥膏,之前個小便口好細,搽完藥膏之後個小便口好大,仲見到龜頭,擔心中,不過阿仔話依家唔痛了,各位J M覺得有冇問題?要睇多次醫生嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由 jacky512 於 14-05-27 發表唔

原帖由 芝芝吉 於 14-07-05 發表
細個沖涼你有無反過?因為bb仔時都要輕輕反出來洗。
有呀,佢小便口好細似針窿口咁,皮都長,好難推入啲皮,繼上次流血事件,佢唔比任何人掂,佢尋日話小便有小小痛

公爵府

佢夾硬反, 扯到損左, 梗痛啦, 應該過兩日無事, 反到見龜頭就無需要割包皮, 剖包皮仲痛
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

子爵府

其實本身發炎都已經好痛同有流血水機會,我囝四歲到反到,係我突然唸起一野同佢反上去的,佢有喊,話痛,之後我唔理佢,每次沖涼都要佢反嚟洗,洗得一段時間,佢自反tim

我愛我個囝,愛到變做鬼..

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:阿仔依家3歲,早兩星期痾尿話痛,帶佢睇醫

原帖由 Moleex 於 14-07-05 發表
阿仔依家3歲,早兩星期痾尿話痛,帶佢睇醫生話發炎,食左7日抗生素同搽藥膏,之前個小便口好細,搽完藥膏之 ...
見到龜頭唔係好過見唔到嗎?見唔到先易發炎呀!因為難洗得到 。。。

男爵府

我亞仔就黎11歲,由佢出世到而家都反唔到龜頭出黎,睇過幾次政府醫生,醫生都話無問題,唔駛割,前兩個月做學童檢查,我見醫生檢查佢下面,我就問醫生,佢咁大個都反唔到龜頭出黎駛唔駛割包皮呀?佢話佢包皮唔係好緊唔駛割,佢大個D就無問題架!我又再問,咁割左係咪好D,而家好多小朋友都割喎!佢話而家好多人割,係因為家長要求割,而醫生可以贏錢咪割囉,但唔係從醫學觀點去睇需唔需要割!!而在唔需要割的情況下走去割包皮,係會影響小朋友將來陽具的長度!!今次呢個醫生咁答我,我就打消幫亞仔割包皮呢個念頭喇!!小心考慮!!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 芝芝吉 於 14-07-05 發表細個

原帖由 jacky512 於 14-07-06 發表
有呀,佢小便口好細似針窿口咁,皮都長,好難推入啲皮,繼上次流血事件,佢唔比任何人掂,佢尋日話小便有小 ...
即係bb時已發覺問題?因為bb仔沖涼都要反出來洗的。當時,無同健康院講?

珍珠宮

好媽媽勳章

芝芝吉 發表於 14-7-6 06:33
即係bb時已發覺問題?因為bb仔沖涼都要反出來洗的。當時,無同健康院講?
同健康院講無用架, 姑娘只會話咁細個未知, 大D先算.

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+Moleex+於+14-07-05+發表阿仔

原帖由 wy_yen 於 14-07-06 發表
見到龜頭唔係好過見唔到嗎?見唔到先易發炎呀!因為難洗得到 。。。
長期見到,到青春期可能好難受,超敏感,724受磨擦刺激硬起,影響集中力,被人笑、揶揄甚至責罵,更影響心理。
有人抵唔住困擾,要去再造長返

伯爵府

引用:Quote:芝芝吉 發表於 14-7-6 06:33 即係bb

原帖由 jaycee_mami 於 14-07-06 發表
同健康院講無用架, 姑娘只會話咁細個未知, 大D先算.
我個仔出來第3日已割,私家。兒科醫生話而家吾割,會發炎。政府都會割。所以,我咪直接私家割左。返健康院,醫生都有問有睇。我都照直講。

大宅

唔該可幫幫我,我訓唔到好擔心呀,我仔5歲幾,上星期睇左2個醫生話尿道炎,食左消炎藥同坑生素,到今日佢話 ...
我個仔3個月大時都試過,同你小朋友情況一樣,住了醫院3個月,之後覆診話隻抗生素唔得,要轉藥。第2次覆診就好好多了,之後醫生開左一個月的抗生素係屋企早晚食。一個月後覆診,做左個尿道檢查,做哩個檢查令我心很痛,喊到豬頭咁!
希望幫到你,唔使太擔心,小朋友會好返的

大宅

打錯了3個月,應該住院一星期

大宅

我細佬細個都係咁 醫生都叫日日慢慢劣出黎洗,到大都劣唔晒出黎洗就要做手術割左去。但我細佬無你仔仔咁嚴重,不如你帶去俾醫生評估適唔適合做手術, 親暑假又到,做左手術係家休息仲好,因為包皮過長會好易發炎,發炎好辛苦。 我見我細佬割完又冇咩事,唔係好痛,好快就行得走得 lu

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 wy_yen 於 14-07-06 發表見到

原帖由 wonderlulu 於 14-07-06 發表
長期見到,到青春期可能好難受,超敏感,724受磨擦刺激硬起,影響集中力,被人笑、揶揄甚至責罵,更影響心 ...
ohhh。。。果位媽媽case係唔使反都見到嗎?如果係咁就真係唔多好了。。。應該會好唔舒服的感覺

首頁

尾頁

跳至