烹飪搵食

跳至

首頁
12345...57

尾頁

男爵府

老公之前3月尾趕得切加稅前幫我在日本上網哩部日本好hot嘅waffle機。
直到最近我先有時間拎出黎試機,唔試由自可,一試上埋癮~~

我買咗四個模,已經試玩咗3個喇~~
款款都咁好味,唔怪得知日本咁受歡迎啦!

第一款做waffle, 加埋雪糕同街食一模一樣。

改一改食譜,加埋朱古力粉就變咗朱古力waffle,仲可以做埋綠茶味、咖啡味、玉桂味。

哩個模除咗做傳統waffle外仲可以做埋比利時鬆餅。(即要加酵母發酵)食譜P.24快鍵#461 Pls click

麵糰都唔會咁稀。

灑上珍珠糖

4分鐘食得

唔駛講當然會有嘅三文治飛碟。
我最鍾意加啲小朋友平時唔食嘅餡料入去,佢地完全唔發覺㗎。

話時話,我自己都好鍾意㗎,早餐都用部機整飛碟自己慢慢嘆~

跟住出場就係我最like嘅鯛魚燒 。

今次我加咗朱古力粒

已經有好多朋友叫我整哩款送比佢食~~

最後係冬甩模,唔好意思,因為未有時間試,要留待下一次再同大家分享。
食譜分享:
朱古力waffle 食譜 (P.4)#62 Pls click
鯛魚燒(朱古力粒)食譜(P.5)#84 Pls click
心太軟(P.6)#113Pls click
心太軟食譜(P.8)#158 Pls click
咖喱角(P.10)#182Pls click
馬德蓮Madeleine(P.25)#500Pls click
馬德蓮食譜(P.26)#505 Pls click
心型mini waffle (P.49)#969 Pls click
菠菜煙肉批(P.54)#1061Pls click 食譜pls click #1085

lazyfish    發表於 14-8-1 00:22
b52    發表於 14-7-5 20:08
falalala    發表於 14-7-2 18:06
alicialee1210    發表於 14-6-16 14:29
lightwater    發表於 14-6-13 12:21
karenlyk    發表於 14-6-10 15:29
redredbibi    發表於 14-6-8 03:52
BonPong  我都好想買呀  發表於 14-5-31 18:30
OO2011    發表於 14-5-31 00:00
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

好吸引!!
你可以開檔啦

大宅

bullbull1 發表於 14-5-30 17:15
老公之前3月尾趕得切加稅前幫我在日本上網哩部日本好hot嘅waffle機。
直到最近我先有時間拎出黎試機,唔試 ...
請問香港有得賣嗎?

大宅

好正呀

係咪上網先買到㗎?幾多錢

子爵府

2018復活節勳章

好正ar! 個漿點整?

子爵府

回覆:日本Vitantonio鬆餅機做出黎嘅waffle真係超正!!

好正

伯爵府

回覆:日本Vitantonio鬆餅機做出黎嘅waffle真係超正!!

好毒呀!

男爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

開心吸收勳章

回覆 bullbull1 的帖子

我都對佢心動, 不過, 要拖牛, 廚房無位房, 睇得唔買得

大宅

我都訂咗,下個月到,仲買定本書,諗定到時整邊款開光,期待嘅心情真係難以形容

Winnie_1018  我揾咗幾間書店都買唔到。  發表於 14-6-11 17:33
BonPong  邊到訂?幾錢呀?  發表於 14-5-31 18:31

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

甜甜圈仲好玩

Tart模都好靚

我仲訂左個薄餅模,打算做蛋卷

大宅

回覆:bullbull1 的帖子

好得可否share waffle 個食鐠因為我試過好多次都係唔脆thx a lot

男爵府

chuballball 發表於 14-5-30 17:34
好吸引!!
你可以開檔啦
哈哈...我遲啲開檔記得幫襯我呀~~
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

chanwong 發表於 14-5-30 17:37
請問香港有得賣嗎?
香港應該冇呀,除非搵代購。

禁止訪問

男爵府

kyogi 發表於 14-5-30 17:40
好正呀係咪上網先買到㗎?幾多錢
上番日本網站會有得賣。其實V仔都有好多唔同型號,價錢有平有貴,主要睇下包幾多個模。我個連埋運費約$1700左右。

OO2011  Can u share 網址  發表於 14-5-31 00:01
kyogi  thanks  發表於 14-5-30 23:35

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

引用:老公之前3月尾趕得切加稅前幫我在日本上網

原帖由 bullbull1 於 14-05-30 發表
直到最近我先有時間拎出黎試機,唔試 ...
嘩!呢個po好毒之前見過好多次呢部機我都忍到,但睇完你的成品好想立即買呀但太貴而且要拖巨牛

另外那裡有珍珠糖買?

禁止訪問

複式洋房

鯛魚燒good

男爵府

lafield 發表於 14-5-30 17:40
好正ar! 個漿點整?
你想知邊款麵漿?waffle和鯛魚燒係唔同。

首頁
12345...57

尾頁

跳至