烹飪搵食

跳至

首頁
12345...57

尾頁

男爵府

fion_bbgirl1 發表於 14-5-30 19:04
我都訂咗,下個月到,仲買定本書,諗定到時整邊款開光,期待嘅心情真係難以形容

...
我都買咗2本日文,1本台灣鬆餅機食譜。玩waffle 先啦,容易做又好味道。
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

Mimmy 發表於 14-5-30 19:11
甜甜圈仲好玩

Tart模都好靚
我遲啲都會買堆其他4款,到時真係有排玩
我是以前的會員bullbull(哈哈...即係開朝原老),不過事隔太耐已經唔記得個密碼喇,唯有再新account啦~~

男爵府

小MC 發表於 14-5-30 19:40
好得可否share waffle 個食鐠因為我試過好多次都係唔脆thx a lot
可以,遲啲post 上黎。不過有時未必關粉漿事,我用過某waffle 機係唔夠火力,焗出黎就唔夠脆。

大宅

引用:老公之前3月尾趕得切加稅前幫我在日本上網

原帖由 bullbull1 於 14-05-30 發表
老公之前3月尾趕得切加稅前幫我在日本上網哩部日本好hot嘅waffle機。
直到最近我先有時間拎出黎試機,唔試 ...
bullbull 我今次無咁易比你燒到啦,因為一早同你差不多時間搵代購買左,自我引爆!哈哈!不過真係超正,我最近仲買左佢限量個套心心plate

男爵府

跳跳虎 發表於 14-5-30 23:45
嘩!呢個po好毒之前見過好多次呢部機我都忍到,但睇完你的成品好想立即買呀但太貴而且要拖巨 ...
哈哈…你唔知我最鍾意開毒post咩?好多jm 已死在我post 上。你都買部玩下啦!拖牛係煩,但物有所值。珍珠糖在cc叔婆內的富澤有得買。

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

bullbull1 發表於 14-5-30 17:15
老公之前3月尾趕得切加稅前幫我在日本上網哩部日本好hot嘅waffle機。
直到最近我先有時間拎出黎試機,唔試 ...

樣樣都整得好靚ar

男爵府

引用:Quote:原帖由+bullbull1+於+14-05-30+發表

原帖由 rainyrainyrainy 於 14-05-31 發表
bullbull 我今次無咁易比你燒到啦,因為一早同你差不多時間搵代購買左,自我引爆!哈哈!不過真係超正,我 ...
V仔又真係幾吸引,同p仔有得揮呀。不過V仔咁多模,買到我老公荷包出血呀。

大宅

bullbull1 發表於 14-5-31 01:54
可以,遲啲post 上黎。不過有時未必關粉漿事,我用過某waffle 機係唔夠火力,焗出黎就唔夠脆。 ...
無错~好像我用KENWOOD就要焗耐D自己睇時間~我都整左2次先知個技巧~
不過這部實在太貴敗唔起

大宅

bullbull1 發表於 14-5-31 01:42
我都買咗2本日文,1本台灣鬆餅機食譜。玩waffle 先啦,容易做又好味道。
台灣鬆餅機食譜可否影個封面睇睇~咩出版社??幾$$??

THX~~

男爵府

引用:Quote:bullbull1+發表於+14-5-31+01:54+可

原帖由 ricky867 於 14-05-31 發表
無错~好像我用KENWOOD就要焗耐D自己睇時間~我都整左2次先知個技巧~
不過這部實在太貴敗唔起
...
其實用其他機整都ok㗎,只係要自己留意焗嘅時間。曾經有朋友送部外國出口牌子嘅waffle機比我用,但我焗咗成7分鐘都可以唔熟!最後用溫度槍check 先發現溫度偏差太利害。

男爵府

引用:Quote:bullbull1+發表於+14-5-31+01:42+我

台灣鬆餅機食譜可否影個封面睇睇~咩出版社??幾$$??

THX~~
我去3聯買,恒生咭9折,折實$93。

Winnie_1018  我去咗2間三聯都話賣哂  發表於 14-6-11 17:36

大宅

bullbull1 發表於 14-5-31 09:27
其實用其他機整都ok㗎,只係要自己留意焗嘅時間。曾經有朋友送部外國出口牌子嘅waffle機比我用,但我焗咗成7 ...
7分鐘都唔熟就離譜左D~

大宅

bullbull1 發表於 14-5-31 09:29
我去3聯買,恒生咭9折,折實$93。
THX~等我一陣出去睇下有無先~~

侯爵府

回覆:日本Vitantonio鬆餅機做出黎嘅waffle真係超正!!

bullbull1,好怕見你開post
睇完一定知出事!

男爵府

引用:我都訂咗,下個月到,仲買定本書,諗定到時

原帖由 fion_bbgirl1 於 14-05-30 發表
我都訂咗,下個月到,仲買定本書,諗定到時整邊款開光,期待嘅心情真係難以形容

...
How to order? Can pm to me? Thx

複式洋房

回覆:日本Vitantonio鬆餅機做出黎嘅waffle真係超正!!

嘩好吸引
部機幾錢?

男爵府

引用:Quote:bullbull1+發表於+14-5-31+09:27+其

7分鐘都唔熟就離譜左D~
咪係囉,激死我呀,冇諗過溫差咁大。

男爵府

引用:嘩好吸引部機幾錢?

原帖由 marshmallowbb 於 14-05-31 發表
嘩好吸引
部機幾錢?
1機4模連運費約$1700

男爵府

引用:Quote:原帖由+marshmallowbb+於+14-05-31+

原帖由 bullbull1 於 14-05-31 發表
1機4模連運費約$1700
Where can order?

男爵府

引用:Quote:bullbull1+發表於+14-5-31+09:29+我

THX~等我一陣出去睇下有無先~~
哩本書新出,又熱門,好多地方都冇貨。天地和大眾都冇入哩本書。

首頁
12345...57

尾頁

跳至