跳至

首頁

尾頁

公爵府

大家小心, 屯門巿 d 偷電話賊, 真係超級快手, 佢地好多人幫手, 睇準時機偷電話, 本人心得, 千祈唔好露出電話繩, 方便自己之餘, 仲方便埋 d 賊, 扯條電話繩好快就得手.

上個星期六, 我去屯門巿廣場, 東 x 堂買一個面包比囝囝, 之後預備比錢, 本身已好安全, 電話係袋左o係背包既帶入面, 位於心口位置, 跟本偷唔到. 但鑑於比錢, 將左帶放下, 開拉鏈拎銀包.

跟住就 feel 到背脊, 條腰位置頂下頂下, 望左幾次後面, 會有一個女人揹位個大袋迫住你, 作狀買包的, 其實個男人已o係我左手邊, 將條拉鏈開左, 利用我條電話繩, 扯個電話出黎.

我比錢呢個動作, 只不過幾十秒, 我買一個包咋, 當拎完銀包揹返條帶, 個電話就無啦啦跌左落地, 當然 ... 佢失敗左啦, 差 dd 得手, 個男人仲扮晒野睇住個柜入面 d 包添.

總之大家要小心呀, 唔好比佢地呢 d 人得逞, 佢地超快手架 !!!! 最衰就係東 x 堂太迫, 佢地好易得手.
[/url]

男爵府

屯門真係好多偷電話賊出沒, 尤其華都3樓, 杯渡輕鐵站下面行去新墟果度, 大家真係要小心手袋, 特別係抱住BB嘅媽咪, 佢哋最鐘意向呢啲人落手

原文章由 蝦蝦 於 07-10-30 10:55 發表
大家小心, 屯門巿 d 偷電話賊, 真係超級快手, 佢地好多人幫手, 睇準時機偷電話, 本人心得, 千祈唔好露出電話繩, 方便自己之餘, 仲方便埋 d 賊, 扯條電話繩好快就得手.

大宅

上個星期六, 我去屯門巿廣場, 東 x 堂買一個面 ...

咁衰嫁.... ,好彩你發現咗唔係個包就好昂貴呀..我哋大家都係小心啲

子爵府

為什麼多了咁多衰人
原文章由 gg2000 於 07-10-30 10:59 發表

咁衰嫁.... ,好彩你發現咗唔係個包就好昂貴呀..我哋大家都係小心啲

伯爵府

我之前都試過,自問好小心架喇,但揹住個女又好難避免到,因為佢地實在太多人幫手喇...
我出事地點係 jusco supermarket...

別墅

cherry=.=   :-(

別墅

cherry=.=   :-(

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

上個星期六, 我去屯門巿廣場, 東 x 堂買一個面 ...

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我幾年前都試過, 近杯x輕鐵站果度,
我都 feel 到有人扯一扯我,
即刻9秒9拎轉頭睇, 但果度太多出口,
轉頭已經 ng 見左個人 na :-( :-( :-( :-(

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

家陣d人真係好"狼"

公爵府

我同事幾年前, 已經o係 jusco supermarket 中左招, 個賊係睇中佢講完電話, 吊住我同事尾, 開左手袋拉鏈, 仲要好手尾拉返埋添, 真係好技術

但我之前係無講電話, 佢係睇中我條電話繩, 好彩我只係買一個包, 用既時間只係十零廿秒, 但佢都差 d 得手, 好野

最勁係, 個男人仲要扮若無其事, o係度舖頭門口, 跟住我行前少少 滙合屋企人, 恐怖到呢個男人o係佢地隔離扮野等人

p.s. 我當時只係一個人, 冇抱 BB 添呀, 都敢落手
[/url]

公爵府

呢個男人個樣, 仲好似係本土人, 所以係唔礙眼添, 總之大家去到邊, 最好夾實個手袋, 尤其比人撞時, 下意識要先夾實個手袋再周圍望, 唔好比佢地逍遙法外

比佢地拎左個電話, 你捉果個人都冇用, 個電話唔會o係佢地身, 佢地實有好多同黨幫手拎左.
[/url]

伯爵府

好媽媽勳章

我都曾經遇過:
地點係市中心周生生對開0個度(即而家有萬聖節節目個度), 當時我斜揹細囝,奶奶斜揹大囡.我地兩個行得好close; 而我地另一面就有好多地方可以俾佢行(多到行十個八個人都得個隻); 但佢徧徧想要行我同奶奶中間.我好快會意到.即刻同奶奶好大聲咁講: 而家d賊好 "昌狂", 條條路唔行,專行埋人地身邊架!仲有佢地專揀我地呢d抱緊小朋友既人落手.正人渣!
所以發現有咩唔妥,最好大聲叫非禮呀!救命呀!
最後,個條友知道我話緊佢,佢眼超超我咁就走左.

禁止發言

大宅

我剛剛就中左招喇!:-( 我是在吉之島嬰兒部被扒,我一心睇住個女,無留意身邊既人,轉個頭就唔見左喇!佢地手法真係好快,大家要小心小心!

首頁

尾頁

跳至