自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

別墅

今日派位中左呢間,有無過來人讀左又可以分享下實際情況,是不是真的這麼差?

伯爵府

引用:今日派位中左呢間,有無過來人讀左又可以分

原帖由 cheimama 於 14-06-07 發表
今日派位中左呢間,有無過來人讀左又可以分享下實際情況,是不是真的這麼差?

...
同學程度其低

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆:有無人可以分享下荃灣路德會聖十架係點?

好似好多新移民

別墅

找了很多間交表了,只是担心最終無一間收都要讀,所以想聽下過來人分享

男爵府

聖十架真係無咩人中意,我都擺去最尾!

伯爵府

引用:今日派位中左呢間,有無過來人讀左又可以分

...
快d去其他學校叩門啦!

別墅

回覆:tomato100hk 的帖子

我就係派左去最尾

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我就係派左去最尾

我就係派左去最尾
祝你扣門成功

大宅

唔計之前醜聞,近五六年收生不足,主力扶持新移民家庭,學生程度低,如果本身都是那伙人,都無咩所謂嘅!

子爵府

我有個童軍家長女由小一到小四讀德貞小學,小五轉去呢間,梗係有第一la,佢話每間学校一定有band one位,顺理成章中學派band one,真的可行嗎?

ymw9090  她說得對  發表於 14-6-7 22:31

侯爵府

好媽媽勳章

引用:我有個童軍家長女由小一到小四讀德貞小學

原帖由 ernniechow 於 14-06-07 發表
我有個童軍家長女由小一到小四讀德貞小學,小五轉去呢間,梗係有第一la,佢話每間学校一定有band one位, ...
都係架!幾差嘅學校都一定分到band 1中學,睇吓percentage多定少咁解!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我幾廿年前派到呢間我ma都唔比我讀令原讀多年k3

水晶宮

2018復活節勳章

引用:我幾廿年前派到呢間我ma都唔比我讀令原讀多

原帖由 jamieconnie 於 14-06-07 發表
我幾廿年前派到呢間我ma都唔比我讀令原讀多年k3
貢嚴重

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 jamieconnie 於 14-06-07 發

原帖由 losttoa 於 14-06-07 發表
貢嚴重
真係架,我都一把年紀間學校都無進步過

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我D朋友話如果派哩間,寧願跨區讀

禁止訪問

大宅

引用:我有個童軍家長女由小一到小四讀德貞小學

原帖由 ernniechow 於 14-06-07 發表
我有個童軍家長女由小一到小四讀德貞小學,小五轉去呢間,梗係有第一la,佢話每間学校一定有band one位, ...
吾係喎,可以完全無brand 1名額㗎!

禁止訪問

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至