夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:同佢傾吓先,俾佢知道咁樣係唔尊重人而且小

原帖由 kikilovestanley 於 14-06-09 發表
同佢傾吓先,俾佢知道咁樣係唔尊重人
而且小朋友會有樣學樣
如果冇改善我就會以其人之道還治其人之身
Me too

翡翠宮

SK77 發表於 14-6-11 12:40
如果只係睇一睇我一定接受到,但佢係一邊食一邊上網先嬲爆。我同佢家人朋友食飯我一定唔會勁用手機,我就算 ...
佢呢種已經係病,上曬癮,一定要話佢,而且對小朋友係一個壞榜樣先最拿命

大宅

回覆:老公跟我家人或朋友吃飯都一直用手機上網

係咪唔想同你屋企人食飯覺得冇話題?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

跟本你老公唔尊重你屋企人,下次唔好預佢,相信佢會好開心,外家聚會氣氛都好好多

主 賜 平 安

大宅

我個姑仔都係對住個電話食飯,覺得佢勁冇禮貌冇家教,99c6又唔出聲,最過份仲會開聲睇戲,搞到我囡成日想望佢電話唔專心食飯,真係唔知佢喺出面同朋友食飯係咪都係咁!

子爵府

我諗佢可能同你家人冇乜兩句,最佳逃避awkward 的方法便是玩手機

珍珠宮

引用:每次跟我屋企人或朋友外出食飯由坐底開始一

原帖由 SK77 於 14-06-09 發表
每次跟我屋企人或朋友外出食飯由坐底開始一直用手機上網到食完飯。每次同佢講食緊飯唔好邊用手機,c6瞪完我 ...
其身不正,點可以做榜樣比個仔睇,妳要好好正視,嘈交都要

朋友成日比片我

禁止訪問

回覆:SK77 的帖子

大宅

一開始同我老公拍拖時都有呢個問題, 好快佢就戒左. 因為佢自己發現我同佢一齊哥時我5會玩手提. 我由頭到尾都無話佢, 5想佢反感

大宅

我C6係習慣性一得閒就攞部電話出黎,就算佢自己屋企人做節定得我同佢兩個都係咁樣。如果得我同佢,我都會攞部電話出黎睇書,成餐飯都唔理佢,又會話下次自己食飯得架了(咁同人食飯但佢係自己個世界裡面,不如自己食仲自在LA);久而久之佢一見我攞電話就知我唔鍾意,佢會收歛D。
我都會同佢講明,佢係佢屋企人朋友面前點睇部手機我唔理,但唔好係我屋企人朋友面前咁做(我好直接咁話咁係影衰我),真係做唔到既我亦唔介意佢唔出席活動,但同時我亦唔會再出席佢既家庭活動LAW。

首頁

尾頁

跳至