親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆 bbroy 的帖子

大宅

想問everland邊樣[那那淋]玩左先?因跟團時間有限

大宅

引用:Quote:原帖由+bbroy+於+14-06-09+發表到達

原帖由 koeychan 於 14-06-09 發表
你地點去愛寶﹖住咩車﹖要幾耐﹖
都要坐成40〜45mins呀!最慘係。。。架巴士永遠滿座,小朋友上到車,遇到好心人就好,如果唔係,佢地玩下手要同我地一齊做沙甸魚逼住站很久,又或者辛苦大人要抱住細路45分鐘。。。。。。and唔會有空位比你擺bb車即係一路逼一路拖住架bb車。。。。超難捱!
後記:一般韓國人挺好,會讓座,反而同車的中國人(後生細仔,都係去everland玩)包括大陸、香港or台灣當看不到。。。。。。

大宅

引用:想問everland邊樣[那那淋]玩左先?因跟團時

原帖由 teamelody 於 14-06-10 發表
想問everland邊樣[那那淋]玩左先?因跟團時間有限
我地最buy everland入面個lost valley,即係坐車看動物,長頸鹿伸個頭入車果個環節,好多人排隊。。。。。。。

男爵府

我就係怕坐好耐車, 要轉來轉去, 所以PLAN咗去樂天, 但好多人都話EVERLAND啱小朋友多些, 等我又再諗諗轉唔轉行程.

cpcog  I am worried about the transportation to everland.. and it might be too hot in July...  發表於 14-6-10 22:19

大宅

引用:Quote:原帖由 koeychan 於 14-06-09 發表你

原帖由 bbroy 於 14-06-10 發表
都要坐成40〜45mins呀!最慘係。。。架巴士永遠滿座,小朋友上到車,遇到好心人就好,如果唔係,佢地玩下手 ...
你星期幾去呀。如果係咗我搭地鐵去會好的嗎?因我都要拎bb車。會唔會冇咁迫。時間我計過差唔多。係要轉幾程車。我向明洞出發

男爵府

bbroy 發表於 14-6-9 22:33
day6 上午原本打算到汝矣島公園閒逛散步,點知又有適合小朋友玩的車場,也有適合大人玩的兩輪車,真係好驚 ...
你好, 想問呢個租車場, 你知唔知開幾多點呀? 同埋易唔易搵呀? 有無話邊個地鐵出口出來會近d/易搵d? 我都想帶我兩個小朋友去玩, 唔該晒.

大宅

引用:Quote:原帖由 bbroy 於 14-06-10 發表都要

原帖由 ypm2001 於 14-06-10 發表
你星期幾去呀。如果係咗我搭地鐵去會好的嗎?因我都要拎bb車。會唔會冇咁迫。時間我計過差唔多。係要轉幾程 ...
以我所知,到everland應該系搭鐵路到江南站轉bus。
我曾經都研究過另一個方法,就系搭鐵路到器興站(盆唐線K237),然後轉“龍仁輕鐵線”到尾站(尾站佢寫住愛寶樂園),但這個龍仁輕鐵線系私營,得好少information,有無Eng Version,我唔敢貿然乘搭這條線....最大o既隱憂系:由鐵路“器興”到最近的任何一個“龍仁輕鐵線”站,中間要行幾多路?google都看不到,所以就無再研究,但事實上everland對出不遠處真係有個大鐵路station。。。。

大宅

引用:Quote:原帖由 bbroy 於 14-06-10 發表都要

原帖由 ypm2001 於 14-06-10 發表
你星期幾去呀。如果係咗我搭地鐵去會好的嗎?因我都要拎bb車。會唔會冇咁迫。時間我計過差唔多。係要轉幾程 ...
如果能全鐵路入到樂園系最舒服的方法啊!當然搭的士或坐由市區直入everland的專車另計

大宅

引用:Quote:bbroy 發表於 14-6-9 22:33 day6 上

原帖由 Sharon_1304 於 14-06-10 發表
你好, 想問呢個租車場, 你知唔知開幾多點呀? 同埋易唔易搵呀? 有無話邊個地鐵出口出來會近d/易搵d? 我都想 ...
我唔知開幾點,不過當天我地10點鬆d到,果時無咩人

大宅

引用:Quote:原帖由 ypm2001 於 14-06-10 發表你

原帖由 bbroy 於 14-06-10 發表
以我所知,到everland應該系搭鐵路到江南站轉bus。
我曾經都研究過另一個方法,就系搭鐵路到器興站(盆唐線K ...
明白。唔該晒

大宅

Detailed information and interesting sharing. Thanks a lot!

大宅

回覆:和你分享\\\'秤\\\'住兩件遊首爾2014

Day7 全日Everland
臨別秋波,食餐好o既慰勞下兩個大人。。。燒韓牛。。。
韓牛號稱韓國第一級牛,不過與和牛相比,還是略遜一籌

男爵府

醒目開學勳章

回覆:和你分享\\\'秤\\\'住兩件遊首爾2014

想請問你坡州premium outlet d野抵唔抵買呢?

男爵府

我想問下你住邊間APTM呀~係邊度可以睇下佢既資料呢?

男爵府

bbroy 發表於 14-6-9 22:45
Day6 Dinner食PRO醬油蟹 + 盤浦大橋(中間時間行下地下街),唉,阿橋扭計、唔生性,明明無落雨,全日都無 ...請問 pro 醬油蟹要預早訂座嗎?

男爵府

bbroy 發表於 14-6-10 17:05
我唔知開幾點,不過當天我地10點鬆d到,果時無咩人
好的, 唔該晒, 我而家PLAN可能9點半左加到去行下個公園先, THX.

大宅

引用:繼續Everland (實情係玩完呢日,爸爸覺得d

原帖由 bbroy 於 14-06-09 發表
繼續Everland (實情係玩完呢日,爸爸覺得d小朋友好開心,於是將day7行程變成返兜Everland,即係去左兩日Ev ...
系幾好啊!熱都無計啦!

大宅

引用:想請問你坡州premium outlet d野抵唔抵買呢

原帖由 peachtea 於 14-06-10 發表
想請問你坡州premium outlet d野抵唔抵買呢?
er......唔系間間都抵!但我地都買左d抵嘢!

peachtea  THX!  發表於 14-6-12 17:08

大宅

回覆 teamelody 的帖子

hi ,,我都想7月去首爾,跟團5千零,~~未决定~
依然脆弱,无所适从

首頁
23456...7

尾頁

跳至