單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:Peanuts 發表於 14-6-12 15:45 我都

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

sailow 發表於 14-6-12 16:24
你答地產,7月有人租屋,搬屋

佢地話呀.. .大陸O的留學生爭住租呀.. 你唔租轉頭就無...

佢介紹二樓改間格既重要開價唔平..咪玩我啦...

我搬時重撞正農曆七月都要照搬... 到時再攪攪拜神再除穢氣...
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

侯爵府

sailow 發表於 14-6-12 16:26
睇定D,剛剛睇完蘋果,世界樓價經濟泡沫coming

幾時先???? 話跌都講左三年啦... XDDDDDDDDDDDDDDDDD

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

伯爵府

畀面勳章

回覆 dordor1207 的帖子

完全明白你的煩惱, 唔知"赤泥坪"近唔近你仔仔返學, 我醒起有一舊同事和她的家人住在那裡超過10年, 都係租的, 我聽過她說租金不大貴, 而且交通都尚算方面, 因為村口有小巴, 那裡鄰近沙田中文大學, 你可以睇上網睇吓位置岩唔岩你啦, 之後再搵地產經紀幫你搵.

大宅

引用:Quote:olkan 發表於 14-6-12 16:20 捱貴租

原帖由 dordor1207 於 14-06-12 發表
自己親人點同丫.. 我媽媽住九龍既公屋, 我搬番去同亞媽住..

所以多想辦法留在沙田啦... 自己辛苦O的都想 ...
dordor,而家租緊村屋幾錢呀?

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

侯爵府

引用:回覆+dordor1207+的帖子完全明白你的煩惱,+

原帖由 Chunma8083 於 14-06-12 發表
回覆 dordor1207 的帖子

完全明白你的煩惱, 唔知"赤泥坪"近唔近你仔仔返學, 我醒起有一舊同事和她的家人住 ...
謝謝!我唔熟那邊地方架!而家乜都貴近大家既樓盤搶住要。

萬二蚊既居屋細單位都搶住要!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+dordor1207+於+14-06-12+發表

原帖由 jocola 於 14-06-12 發表
dordor,而家租緊村屋幾錢呀?
我搬番上樓住兩年啦,村屋我都係住唔慣架啦。前幾年搬去住村屋頭兩個月比蚊咬到我倆母子手腫、腳腫;我重 depressed 兩個月呀!

侯爵府

引用:Quote:dordor1207+發表於+14-6-12+15:54+你

原帖由 Peanuts 於 14-06-12 發表
佢就係冇講實幾時, 所以我十五十六囉
我個租約到9月尾先完死約, 如果佢俾1個月通知我就死得
公屋我排緊喇, ...
起碼你都有得排公屋丫,你等下先啦過左九月好易搵,同埋你搵唔到樓點搬?業主會體諒既。死約在第十一個月起可郁架啦!

侯爵府

引用:Quote:dordor1207+發表於+14-6-12+15:54+你

原帖由 Peanuts 於 14-06-12 發表
佢就係冇講實幾時, 所以我十五十六囉
我個租約到9月尾先完死約, 如果佢俾1個月通知我就死得
公屋我排緊喇, ...
起碼你都有得排公屋丫,你等下先啦過左九月好易搵,同埋你搵唔到樓點搬?業主會體諒既。死約在第十一個月起可郁架啦!

別墅

BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+dordor1207+於+14-6-11+17:27+

原帖由 dordor1207 於 14-06-11 發表

呢幾個月收到通知要搬..真係攪到無覺好訓... . deadline ...
完全同意,亦身同感受。。。
我都要走到入錦田村屋,返工放工搭車都用左我3個鐘。。。市區湯房又唔夠3個人住。。。人工又唔高,但又唔夠資格排公屋。。。

大宅

引用:Quote:原帖由 jocola 於 14-06-12 發表dord

我搬番上樓住兩年啦,村屋我都係住唔慣架啦。前幾年搬去住村屋頭兩個月比蚊咬到我倆母子手腫、腳腫;我重 d ...
dordor加油,好快搵到新安樂窩

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

侯爵府

引用:Quote:原帖由+dordor1207+於+14-06-11+發表

原帖由 ivysinyee 於 14-06-12 發表
完全同意,亦身同感受。。。
我都要走到入錦田村屋,返工放工搭車都用左我3個鐘。。。市區湯房又唔夠3個人 ...
三人家庭入息上限都唔算少啦,你諗下表照入排隊,到時排得差唔多再搵份人工少既工啦。

我直頭爆到九彩表都唔使填 XDDDDD

侯爵府

引用:Quote:原帖由+dordor1207+於+14-06-12+發表

原帖由 jocola 於 14-06-12 發表
dordor加油,好快搵到新安樂窩
謝謝!哎呀,未買六合彩 tim! 即刻網上投注先!

大宅

會唔會考慮為左申請公屋減人工呀?好似到房署派樓比你,你要先會check入息資產,而家啲租金同公屋比,差成萬蚊都有,有得諗ga

男爵府

Lovely媽咪 發表於 14-6-12 11:32
我朋友租大窩口MTR上面啲村屋$7500 350呎,但盤唔多
我搵過,但依家已經開價到9000以上

大宅

引用:Quote:Lovely媽咪 發表於 14-6-12 10:44 大

而家村屋都升到顛呀.. 聽街坊講我舊居一樓新業主收緊都要 14000 囉....

一O的交通唔方便既沙田村屋都要 ...
嘩!租金咁貴。祝妳早日找到合適的屋。我覺得自己已好彩了,有間公屋住,有贍養費。

大宅

識人上年十月租左沙田圍村兩房~$8000咋喎~

我重煩...而家打算同死佬離婚,
但人工唔高...自己租得樓又難生活~
而家日頭屋企人湊BB,收工自己湊,
想搵地方同人分租, 剩係夜晚同BB返去訓,
但原來真係...唔係想得咁容易

男爵府

馬鞍山D樓無0甘貴,可以搭馬鐵出沙田第一城、大圍。在市中心(新港城)搭小巴/巴士出大學站15-20分鐘;亦有巴士出鑽石山/黃大仙。

[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

侯爵府

Klaire 發表於 14-6-16 09:38
識人上年十月租左沙田圍村兩房~$8000咋喎~

我重煩...而家打算同死佬離婚,

所以, 唔好咁易快棄自己婚姻呀.. 點解你有咁既念頭??

侯爵府

rayhong9 發表於 14-6-16 10:19
馬鞍山D樓無0甘貴,可以搭馬鐵出沙田第一城、大圍。在市中心(新港城)搭小巴/巴士出大學站15-20分鐘;亦有巴 ...

兩星期前我已經入左馬鞍山問地產.. 佢地講緊係 10000 萬超低層最細單位呀...

首頁

尾頁

跳至