懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想運動但唔知跑步有無問題。

男爵府

回覆:懷孕早期可以跑步嗎?

成個孕期都唔可以跑步架

複式洋房

一定唔可以!

禁止訪問

引用:我想運動但唔知跑步有無問題。 +

公爵府

原帖由 ffaye 於 14-06-13 發表
跑開可以跑,跑迆啲無問題,我有同事跑到生,但無跑開就唔好跑喇!

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

大宅

引用:Quote:原帖由+ffaye+於+14-06-13+發表我想

原帖由 冬瓜盅 於 14-06-13 發表
如果未有bb前本身有keep住跑,有左係可以跑,但要慢d時間短d,如果冇跑開,有左就唔可以跑

...
謝謝!本身有跑開的。

別墅

回覆 ffaye 的帖子

我之前一路跑開,之後都好想跑步,但係唔夠膽,平時散步,e+ 14w,得去過兩次行快步(~11-12min per km),會攰, 心率到100+,跟住中醫話 唔夠氣,唔俾去快走。其實等到13w會安全d,個bb會話你知 去唔去得

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

初期唔好跑住,中期先好跑,由快步行開始,慢慢加上去,最多都係慢跑好喇,如果未有前冇跑開就唔好跑,散步開快步行好喇,場地方面最好係運動場,路平啲冇咁易click倒。

大宅

引用:回覆+ffaye+的帖子我之前一路跑開,之後都

原帖由 haqianmm 於 14-06-13 發表
回覆 ffaye 的帖子

我之前一路跑開,之後都好想跑步,但係唔夠膽,平時散步,e+ 14w,得去過兩次行快步( ...
唉!我報左今個weekend同老公一齊跑山頂,睇黎都係要no show....

大宅

我本身都有跑開但一check到有都即停因上兩胎都有見紅作小產,hea到而家16w, 對腳甚至成個人都好冇power咁....而家去游水好似安全d, 起碼小機會跘倒

複式洋房

回覆:ffaye 的帖子

游水好似好啲噃

複式洋房

原帖由 ffaye 於 14-06-13 發表
我都跑開步,但而家游水,最安全又keep住有運動!

複式洋房

我平時有跑開, 剛知有咗時仲去埋比賽,講真初期都係唔建議跑,始終未穩定

我中期先慢跑下,身邊跑友仲驚過我, 要注意心跳, 呼吸,有咩唔對路要即停

天氣熱, 温度高,孕婦更要小心

大宅

引用:我平時有跑開,+剛知有咗時仲去埋比賽,講

原帖由 WAY_LEUNG 於 14-06-14 發表
我平時有跑開, 剛知有咗時仲去埋比賽,講真初期都係唔建議跑,始終未穩定

我中期先慢跑下,身邊跑友仲驚 ...
我咪就係報左聽日比賽所以諗緊去唔去囉!

綜合大家意見,都係穩陣d好。

大宅

我未有前都跑開,5w時未知有阿b,都每日跑45分鐘,知道后立即唔敢跑。之后聽返朋友講,佢有朋友就係跑步跑到小x了,所以小心為妙,我而家日日行半個鐘樓梯,都流得多汗,你可以試下

別墅

回覆 blythe0824 的帖子

d人話早期行樓梯唔穩陣,36w先開始好d

別墅

回覆 WAY_LEUNG 的帖子

請問幾week開始跑到幾快?跑幾遠?我恨跑步恨到腳痕,但是都夠膽

大宅

引用:回覆 blythe0824 的帖子d人話早期行樓梯唔

原帖由 haqianmm 於 14-06-14 發表
回覆 blythe0824 的帖子

d人話早期行樓梯唔穩陣,36w先開始好d
我由20w開始行到而家35w幾,因我30w時驗到妊娠糖尿擇介,但我唔食甜野的,原因係釋放唔到殿粉質,營養師叫我三餐后各行半個鐘。

如36w先行就太遲,37w已足月可隨時出來。

複式洋房

回覆:haqianmm 的帖子

唔好諗住跑得快, 我現在係easy run,即係6分半鐘1k, 由15分鐘開始加量,能跑多少跑多少? 唔好勉強, 攰要休息, 注意保水

伯爵府

有上網睇過媽媽休溫唔可以太高,太高會影響bb智商喎,而家天口咁熱仲跑,驚唔驚呀

首頁

尾頁

跳至