自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我見元朗好多村屋3xx'租3000-4000,
有d二百零呎一房一廳2500-2800都有交易!

樓主,加油呀!
唔好再o徙錢亂買野喇!
一個女人湊住個仔,
留多個錢穩陣呀!

cutesally  二百呎,兩千幾果d應該會幾偏下  發表於 14-6-15 11:43

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請問聲樓主心目中想揾邊區雨過後必放晴,有

原帖由 in.carry 於 14-06-15 發表
請問聲樓主心目中想揾邊區雨過後必放晴,有時人生就係咁,大家加油

...
沙田、馬鞍山、大圍!

呀!見到你帖呀,沙田應該無咩地方有生果杯。你可以問下有賣果汁既生果鋪接唔接單!

今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2百幾呎要1萬?
好奇想問下樓主租邊區?
係咪交通極方便市中心? 定係好新樓齡?
我都係兩公婆租樓住, 都有留意外面市況, 未至於2百幾呎1萬蚊喎
單親又拎唔到政府福利係好辛苦, 唯有睇送食飯啦
搬遠d, 舊d既會唔會容易d搵到?
至於購物條癮, 戒左佢啦, 唔係大大間都唔夠你住喎

水晶宮

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 swing1971 於 14-06-15 發表

原帖由 dordor1207 於 14-06-15 發表
其實,我本身已經有租倉放什物!

點解我咁多野?我應該有購物狂病態啩,又唔鍾意掉舊野但又鍾意買新野!同 ...
咁當你要就住荷包
什物就要掉架la
仲有係租倉都好浪費金錢架

子爵府

回覆:「借位純呻」行地產搵租盤好痛苦!

改下自己啲購物習慣啦,慳埋啲錢可能第時有機會置業咪唔使周圍搵地方搬咁煩

試下租新界樓啦,$7-8000都租到實用400呎既居屋㗎

侯爵府

引用:樓主你想搵邊區?我係沙田租實呎2百幾就8千

原帖由 blackberry42 於 14-06-15 發表
樓主你想搵邊區?我係沙田租實呎2百幾就8千幾囉,其實你仲可以係隔離樓市動態搵下租盤,都有8千幾嘅租盤

...
睇左無咩盤!河畔地產話講緊9000 我想搵下居屋啦!

BBJOJO  沙田区比較貴  發表於 14-6-15 18:03
mrhappy123  居屋實用高可能仲貴  發表於 14-6-15 00:34
今天種下何種因, 它日必收何種果!!  每天努力為亞仔同我的生活打拼!!

男爵府

引用:呢幅相最能代表我現在的心情,世界只剩下我

呢幅相最能代表我現在的心情,世界只剩下我一個孤獨面對很多問題有待解決。自從今年四月收到業主通知收樓最 ...
難得思想仲保持咁正面阿Q,為你打氣,加油,你仔仔大個一定會好錫你~~

水晶宮

BK Milk勳章

我屋企人住新屯中租6800左右
有兩房兩廳
都ok大架
其實一萬以下有吾小選擇
降低要求實有

男爵府

馬死左,咪落地行囉,問題係要黎解決既,
首先,雜物呢啲,扔得就扔,捐得就捐,阿仔啲雜物都一樣對待,
我成日都扔、捐我女啲雜物,會同佢講,俾心機讀書大左買大屋就可以擺滿你鐘意既雜物啦,因為我屋企得200呎,冇得唔捨得。
租間細啲,可節省租金、冷氣費、清潔時間,我200呎高峰期有幾年住左4大1小,都冇咩既,睇自己心態既啫,反正都崖左咁耐咯,頂埋落去,好日子始終會來臨。

大宅

引用:Quote:原帖由 blackberry42 於 14-06-15 發

睇左無咩盤!河畔地產話講緊9000 我想搵下居屋啦!
我朋友同事話佢早兩星期租咗花園城2百呎左右7千幾

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 blackberry42 於 14-06-15 發

大宅

人大了,馬死落地行,先苦後甜。
不要怨天尤人,要相信\"苦盡甘來\"四個字
你要看到自己的問題(成屋什物),對症下藥。p.s兩個人百幾二百呎夠住啦,公屋都係標準七十呎一個人咋,慳啲租金儲多兩個錢留比阿仔好過交租擺什物

woodpecker  講得好  發表於 14-6-15 01:05

大宅

屯門租盤有5 千幾 你可以睇下

侯爵府

瑤瑤~ 發表於 14-6-15 00:31
2百幾呎要1萬?
好奇想問下樓主租邊區?
係咪交通極方便市中心? 定係好新樓齡?

沙田第一城。。。我睇地產網咋。。。

多謝大陸留學生搶貴哂O的盤囉。。。我仔今年升小四了,所以我搬唔出第二區

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+blackberry42+於+14-06-15+發

侯爵府

blackberry42 發表於 14-6-15 00:38
我朋友同事話佢早兩星期租咗花園城2百呎左右7千幾

咁平?今日去地產問,都無咩盤介紹

大宅

睛靈勳章

回覆:dordor1207 的帖子

顯徑有村屋有居屋,一萭樓下有

侯爵府

cffw 發表於 14-6-15 00:40
年頭朋友問第一城附近居屋,一萬樓下不過就一定多過三百呎。
而家升得好緊要,聽朋友講未保地價既實用 300 幾呎既都要七千五至八千。。傻的嗎?

侯爵府

Manny 發表於 14-6-15 00:43
顯徑有村屋有居屋,一萭樓下有
問左地產啦,嘉田無裝修細單位萬一蚊

禁止訪問

首頁
12345...14

尾頁

跳至