烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

近排時常放屁不知是否濕重定有風,已煲了老黃瓜,也煲了粉葛,不知還有什麼可煲呢?

珍珠宮

大廚勳章

N.Y.P 發表於 14-6-15 16:09
近排時常放屁不知是否濕重定有風,已煲了老黃瓜,也煲了粉葛,不知還有什麼可煲呢?

...
有冇進食豆類食物 (例如 赤小豆 ) ?
智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

複式洋房

回覆:khman 的帖子

沒有食赤小豆,只是用來煲湯

大宅

回覆:時常放屁

可能腸有風,你不如按下個肚la

珍珠宮

大廚勳章

N.Y.P 發表於 14-6-16 08:14
沒有食赤小豆,只是用來煲湯
咁有冇進食其他豆類食物啊 ? 例如 : 綠豆、紅豆 ...
如果 豆類食 未煮得透 , 進食後 會間唔中放吓屁㗎 ~

有人話 蕃薯 之類嘅食物 , 食咗都會放吓屁 , 不過 呢個情況 我就未試過 .
智慧用思考照明宇宙 invite all people to the moment of εὕρηκα !

Walk like a bird / Sleep like a dog / Sit like a turtle ~
人生 gridlock ... mix & match ~
ご馳走様
bella, ciao! Hasta la vista, baby ~
暗物質= entropy@>光速度@<-273℃

複式洋房

回覆:N.Y.P 的帖子

雖然而家天氣好熱,但係可以試吓煲啲薑茶飲吓,去肚風好好㗎

複式洋房

回覆:chakjoey 的帖子

多謝各位!綠豆,紅豆,番薯,我都是一星期先煲一次,都吾明点解會放屁,可能真是有很多風,好啦!試下煲薑茶先

水晶宮

N.Y.P 發表於 14-6-17 08:25
多謝各位!綠豆,紅豆,番薯,我都是一星期先煲一次,都吾明点解會放屁,可能真是有很多風,好啦!試下煲薑 ...

1 week 1次都叫密啦.....我半年都無 1次.....

食1次胃頂3日左右啦.....妳 1 week 1次, 咪頂完好少少又再頂過...似長期無休息咁喎

不過, 人人腸胃唔同......

得閒食吓 乳酪呢d 都幫助消化架...

複式洋房

回覆:tammy2008 的帖子

咁屋企個c6要食糖水,所以咪一星期煲一次囉,好啦?試下食乳酪啦!

首頁

尾頁

跳至