嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我有一對龍鳳胎, 今年二月出世...再加埋我之前已經有一個大仔...簡直係:-( . 不過, 睇住佢地大, 都好開心! 不過屋企既野實在太多. 唔知有無準孖胎既爹D媽咪想買Twins Stroller呢? 我有一部可以出讓...PM我啦!

翡翠宮

我都想有呀 生孖有無秘笈架
原文章由 Happyfather2007 於 07-11-12 12:28 發表
我有一對龍鳳胎, 今年二月出世...再加埋我之前已經有一個大仔...簡直係:-( . 不過, 睇住佢地大, 都好開心! 不過屋企既野實在太多. 唔知有無準孖胎既爹D媽咪想買Twins Stroller呢? 我有一部可以出讓...PM我啦! ...

珊瑚宮

原文章由 ringoivy 於 07-11-12 14:22 發表
我都想有呀 生孖有無秘笈架

到有個時你個頭都大呀

翡翠宮

禾陳晚5之軒解突然有個靈感著duck禾灰山doll個女天呀
原文章由 phoebelamlam 於 07-11-12 18:57 發表

到有個時你個頭都大呀

珊瑚宮

原文章由 ringoivy 於 07-11-13 14:16 發表
禾陳晚5之軒解突然有個靈感著duck禾灰山doll個女天呀

牛囡........巧呀:lol

翡翠宮

械呀D齋可百厭架一個就夠啦
原文章由 phoebelamlam 於 07-11-13 14:20 發表

牛囡........巧呀:lol

大宅

我個妹對bb就嚟出世,佢都要買twins stroller, 但係你對b今年二月出世,咁也唔洗用啦? I PM you my email to discuss.

原文章由 Happyfather2007 於 07-11-12 12:28 發表
我有一對龍鳳胎, 今年二月出世...再加埋我之前已經有一個大仔...簡直係:-( . 不過, 睇住佢地大, 都好開心! 不過屋企既野實在太多. 唔知有無準孖胎既爹D媽咪想買Twins Stroller呢? 我有一部可以出讓...PM我啦! ...

珍珠宮

我都係呀,我宜家有個仔仔, 將會有一對龍鳳胎呀!

複式洋房

原文章由 bigbighei 於 07-11-24 11:21 發表
我都係呀,我宜家有個仔仔, 將會有一對龍鳳胎呀!

我都係-_-點解大家都咁"橋"架..我有個大仔5歲,有對龍鳳b5個半月大@@大哥好曳,成日蝦細佬妹..又成日大聲叫嚇佢地...我真係冇哂辦法-_-

複式洋房

原文章由 vivi1014 於 07-11-27 18:48 發表

我都係-_-點解大家都咁"橋"架..我有個大仔5歲,有對龍鳳b5個半月大@@大哥好曳,成日蝦細佬妹..又成日大聲叫嚇佢地...我真係冇哂辦法-_-

原來都好多人同我一樣....好有歸屬惑!!!

有無D準TWINS 爸媽需要平價買D物資...因為地方有限, 我有個Tommee Tippee Baby Monitor, rocking chair, 油壓暖爐, 一張椰棕床褥...有需要PM我啦...

有時間去睇下我對孖D相: http://www.fotop.net/KHYEUNG

大宅

我都有架孖b車,全新!但我仔女唔係孖,不過我阿媽見我同佢地出街佢地唔行好辛苦,所以買俾我!
但我仔女其實2,3歲,我又唔想佢地依賴架車唔行,所以無用過!
有興趣就pm我!

大宅

Twins Stroller 中文係點解呀
Tommee Tippee Baby Monitor, rocking chair又係咩-0-?

珍珠宮

我仔仔就暫時都話會錫佢地, 但出咗嚟之後就唔知啦?????

原文章由 vivi1014 於 07-11-27 18:48 發表

珍珠宮

Happyfather2007,

大家都咁"橋"!! 我想請教吓你會點樣安撫大仔既情緒呢?點樣去令佢唔覺得比人搶咗父母呢????? 

原文章由 Happyfather2007 於 07-11-29 15:07 發表

原來都好多人同我一樣....好有歸屬惑!!!

有無D準TWINS 爸媽需要平價買D物資...因為地方有限, 我有個Tommee Tippee Baby Monitor, rocking chair, 油壓暖爐, 一張椰棕床褥...有需要PM我啦...

有時間去睇 ...

大宅

我都係 3件呀, 大仔 6歲, 好多什物

大宅

bigbighei,

其實只要什麼都有佢份 (大仔), 吾好怕佢吾識或攪亂,
只要有份參如, 佢好開心架, 覺得自己係大哥哥 !

原文章由 bigbighei 於 07-12-15 11:08 發表
Happyfather2007,

大家都咁"橋"!! 我想請教吓你會點樣安撫大仔既情緒呢?點樣去令佢唔覺得比人搶咗父母呢????? 

珍珠宮

in123cindy,

好多謝你既意見, 我依家都係咁, 每次去完檢查我都會比佢睇番細佬同細妹既近況, 佢都好開心,不停問我E個係咩,果個又係乜, 但係我個仔比較痴我身,我只係有D擔心將來當佢真係見到有2舊嘢嚟咗屋企,又食佢媽咪D奶,媽咪又抱著BB果陣,佢會唔開心啫!

原文章由 in123cindy 於 07-12-15 11:35 發表
bigbighei,

其實只要什麼都有佢份 (大仔), 吾好怕佢吾識或攪亂,
只要有份參如, 佢好開心架, 覺得自己係大哥哥 !

複式洋房

我都有一個仔(未到6歲),一對女(1歲),我個仔出名痴身,又嗲,不過由有咗BB到而嫁,佢都冇試過"恰嘈",可能都係因為係佢想要細佬妹先,佢問我生個比佢,我話要佢對BB好,錫BB,一開始就教佢點做哥哥,又咁岩係TWIN,佢特別開心,周圍同人講,媽咪個肚係兩個BB,所以佢從來冇因為TWIN,我少理咗佢而唔開心,當然,我都盡量做到之前咁,去照顧佢啦,即係點都要同佢傾下計,幫佢沖涼,睇佢功課,溫習等等啦, 你對佢嘅關心冇變,佢都會明白,比佢多D幫手,佢一定好樂意同開心,記住唔好因為TWIN而鬧佢,佢會唔開心嫁!!

原文章由 bigbighei 於 07-12-15 12:13 發表
in123cindy,

好多謝你既意見, 我依家都係咁, 每次去完檢查我都會比佢睇番細佬同細妹既近況, 佢都好開心,不停問我E個係咩,果個又係乜, 但係我個仔比較痴我身,我只係有D擔心將來當佢真係見到有2舊嘢嚟咗屋企,又食佢媽 ...

大宅

bigbighei,

你可以依家開始同哥哥一齊買 bb 的東西, 由他選擇顏色 & 款式,
一齊安排 bb 用品等等 !
喂奶都要有佢份 (包括人奶),因為佢會好奇媽咪同 bb 在房做什麼 ? 有時要成 30分鐘, 點解無佢份.....
你可以同他講事實, 你小時候媽媽都是這樣餵你 , 佢參與幾次後便
會自動出去, 因為無耐性.

原文章由 bigbighei 於 07-12-15 12:13 發表
in123cindy,

好多謝你既意見, 我依家都係咁, 每次去完檢查我都會比佢睇番細佬同細妹既近況, 佢都好開心,不停問我E個係咩,果個又係乜, 但係我個仔比較痴我身,我只係有D擔心將來當佢真係見到有2舊嘢嚟咗屋企,又食佢媽 ...

珍珠宮

ddlove/in123cindy,

好多謝你既意見呀, 我會記住架!!! 而家我每晚瞓前同亞仔講故仔果陣都會比佢摸吓我個肚, 話比佢聽細佬同細妹都一齊聽緊故仔, 希望我可以令佢錫對細架啦!!!

原文章由 in123cindy 於 07-12-16 00:37 發表
bigbighei,

你可以依家開始同哥哥一齊買 bb 的東西, 由他選擇顏色 & 款式,
一齊安排 bb 用品等等 !
喂奶都要有佢份 (包括人奶),因為佢會好奇媽咪同 bb 在房做什麼 ? 有時要成 30分鐘, 點解無佢份.....
你可以同他講 ...

首頁

尾頁

跳至