自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下邊度可以買到二手或陳列鋼琴?
大家有冇推介呢?
thanks!

水晶宮

好多地方都有,上網你打二手琴,有好多。
不過睇你的用途去到邊,如果用來考試用就唔好買,
如果只是用來休閒或給小朋友玩都好以買的。
因為二手琴放左係倉之後會有好多小動物居住,
同埋琴鍵老化,音質走,調完之後好快又走音。
好煩的,琴鍵會唔起,因老化發脹或收縮。

如果是比小朋友玩,可以買數碼鋼琴,幾千蚊
已有一部全新。

男爵府

引用:好多地方都有,上網你打二手琴,有好多。不

原帖由 spikenard 於 14-06-17 發表
好多地方都有,上網你打二手琴,有好多。
不過睇你的用途去到邊,如果用來考試用就唔好買,
如果只是用來休 ...
thanks for reply!
我諗住比孖B喺屋企練琴用
會有蟲咁恐怖
但小朋友仲細,買新鋼琴太貴怕佢地學一陣唔冇興趣,但教琴老師又唔建議買數碼琴,苦惱中

伯爵府

引用:想問下邊度可以買到二手或陳列鋼琴?大家有

原帖由 NaughtyLuiLui 於 14-06-17 發表
想問下邊度可以買到二手或陳列鋼琴?
大家有冇推介呢?
thanks!
靚嘅二手琴巧難買架,最好喺私人出讓,有單!
其餘果啲咩琴倉呀,調音師傅賣果啲,
我就認為信唔過啦,分分鐘改到七彩呀

珍珠宮

2024年龍年勳章

kiki523 發表於 14-6-17 23:14
我就認為信唔過啦,分分 ...
私人出讓 X2

男爵府

引用:Quote:原帖由 NaughtyLuiLui 於 14-06-17

原帖由 kiki523 於 14-06-17 發表
我都知私人出讓比較穩陣,但身邊冇人有意換琴

大宅

回覆:二手鋼琴

我舊年五月係通利琴行買咗個二手鋼琴,都好新淨只係有少少花,買時我哋咩都唔識,琴行職員會幫你試,佢會彈D音比你聽,
睇吓你覺得邊個聲好D,因為我都係買比個3歳女係屋企練琴,所以價錢我都唔會賣得太貴,我買咗$7800,仲包一次挑音,我最近都搵咗人挑音,佢地都話我琴買得好抵,啲音質都好靚,$7800個價錢真係超值。

水晶宮

回覆 NaughtyLuiLui 的帖子

其實全新的琴仲可以買ott...呢個版子,韓國出的,好平的。通常7千幾蚊有交易。

又或者買大陸出的珠江牌4,5千有交易。ott...的在大型琴行
有得買,通利,柏斯通常on sales 你睇中時,
問小朋友老師有冇discount因為佢地係有折上折的。
所以隋時平1500以上 如果買是7千,咁5,6千就買到了

男爵府

引用:我舊年五月係通利琴行買咗個二手鋼琴,都好

原帖由 皮質醇 於 14-06-18 發表
我舊年五月係通利琴行買咗個二手鋼琴,都好新淨只係有少少花,買時我哋咩都唔識,琴行職員會幫你試,佢會彈 ...
通利有二手琴?邊間?

男爵府

引用:回覆+NaughtyLuiLui+的帖子其實全新的琴仲

原帖由 spikenard 於 14-06-18 發表

其實全新的琴仲可以買ott...呢個版子,韓國出的,好平的。通常7千幾蚊有交易。 ...
Ott 邊度買?

水晶宮

回覆 *豬仔包* 的帖子

oTT....的通利,柏斯,大型琴行都有得買

男爵府

畀面勳章

*豬仔包* 發表於 14-6-18 08:35
通利有二手琴?邊間?
我都想知!

男爵府

引用:回覆 NaughtyLuiLui 的帖子其實全新的琴仲

原帖由 spikenard 於 14-06-18 發表

其實全新的琴仲可以買ott...呢個版子,韓國出的,好平的。通常7千幾蚊有交易。 ...
thanks a lot!等我search吓先!

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+NaughtyLuiLui+於+14-06-17+

原帖由 kiki523 於 14-06-17 發表

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

引用:

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

民房

回覆:NaughtyLuiLui 的帖子

請問你買到沒?我也和你一樣煩緊呀。

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至