樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:買舊樓心態 !!

其實我都係怕舊樓要俾好多錢做大維修,都唔知究竟要揀咩樓買,同埋各位jm,我都想問如果20樓就500萬,12樓就450萬,你地會點揀?

大宅

引用:Quote:sscc0113 發表於 14-6-19 08:44 其實

原帖由 tracy1096 於 14-06-19 發表
12樓
但我問地產,佢話d人寧願俾多少少錢揀高層d,一係揀到好低層好平果d,反而中間層數呢d將來要放會無咁易,所以我都好亂,揀咩樓都仲好無方向感,又怕買樓好似買股票咁,你買d股價幾百蚊既股票,如果要跌,可以跌到好低都仲有得跌,但如果買d2,3蚊既股票,跌都會有個譜,所以我都唔知究竟點好,原本睇中左有層400幾500萬度既樓,但諗諗下,定係買d超舊既樓3百幾萬有得住就算,其實我想搵450呎實用以上既樓,如果最好係可以460萬以下就最好,但九龍區真係好似好難搵,有d好舊既樓,實用呎價都過一萬蚊呎,真係搵到好灰

letter_li  地產講呢D有利益衝突, 你買貴D佢收佣多D, 佢當然話高層好.  發表於 14-6-20 10:13

大宅

引用:回覆 sscc0113 的帖子每尺10000元的不應很

原帖由 breadcheung 於 14-06-20 發表
回覆 sscc0113 的帖子

每尺10000元的不應很難找到,即使在九龍區
我睇過新蒲崗,18年樓,1萬1千蚊呎,太子區睇過一間42年樓,473呎,498萬,係真係睇過大角咀有一間,40幾年樓,有4百幾呎,賣3百幾萬,係真係睇過九龍區最底,但果間屋雖然維修過,但感覺唔係好舒服,土瓜灣區,睇過幾間4百幾萬都係得400呎度,睇樓睇到好煩,灰哂……

大宅

引用:Quote:原帖由+sscc0113+於+14-06-20+發表我

原帖由 tracy1096 於 14-06-21 發表
大角咀區算係keep住低水……格黎深水埗區連唐樓都差不多8千蚊實呎……我都係睇過好多區先買e到……你去多幾 ...
但我想問圍標係咩意思?如果買舊樓要注意d咩

首頁

尾頁

跳至