自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

人事關係,點樣面對人事關係?
講得直又怕人嬲,吾講又永遠吾知自己錯。
多事又比人話,吾多事又話我吾提佢。
唉~好煩~
自己老公又系,叫佢餵個女食飯,佢次次都含完先餵落個女個口到,笑笑口叫佢吾好,又無理以為我講笑,好聲好氣叫佢,又話我罵佢,仲要罵返我,你咁叻你自己吾餵?!
唉~所以話做人顧呢樣顧果樣真系好煩~
62巳經吾想再同佢講野,講完好似無講過咁,對牛彈琴!
同牙媽呻,佢靜系識問我個女系到做緊咩,無理我-_-“
呢個世界都無咩人可以傾到計„個個都講自己,有佢講無我講,呻既地方都無,我又無朋友,唯有樣樣都收埋系心,樣樣吾開心吾鐘意好死忍爛忍頂落去!因為個個都有佢講無我講,都吾會有人比到意見我!

就算買早餐個牙姐比五百蚊個牙姐佢無錢找都要怪系我到,同我講,唉!小姐你晨早留留比五百我,你想我點找比你牙?!唉都無!點找姐,我巳經打開哂個銀包比佢睇都無其他錢,都巳經黑口黑面!我以為食野吾比錢好衰,呢家比左錢佢無錢找仲衰過吾比錢咁,

其實我想搵個地方呻,我意思指日日面對住既人事關係,有好有吾好,無人可以傾訴,姐系無咩人可以真心聽我講野,永遠有佢講無我講,無咩人比意見我應該點做咁~

呻完

亦珈媽咪  我都沒朋友,親姐妹又已經唔想聽你講唔開心的事 。人大了,已經學懂把心事藏在心裡。

以前睇過一本書 , 有幾句話我用來提醒自己,“ 如果一件事你不喜歡, 你就去改變佢。但當件事你無法改變,你   發表於 14-6-20 08:47

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主, 呢個世界既人係咁, 永遠都係人地錯自己啱哂, 總之, 問心無愧, 唔理得咁多架喇~

YY1101    發表於 14-6-18 17:01
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

回覆:日日都要面對既~

呻完就開心D啦

wcpcelia    發表於 14-6-18 17:08

男爵府

引用:呻完就開心D啦

原帖由 808280 於 14-06-18 發表
呻完就開心D啦
呻完舒服啲

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:chuklung888 的帖子

呢個世界係咁!有時選擇性失聰都係一個好方法

男爵府

引用:呢個世界係咁!有時選擇性失聰都係一個好方

原帖由 麵包姐姐 於 14-06-18 發表
呢個世界係咁!有時選擇性失聰都係一個好方法
心內會記住

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

上黎BK呻啦
呢度好多人願意畀意見你~

男爵府

500蚊紙我多數去些粉入八達窿唱散先再去買野,些粉果d你入100佢一定要找400,無咁多說話聽

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 麵包姐姐 於 14-06-18 發表呢

原帖由 chuklung888 於 14-06-18 發表
心內會記住
咁你咪選擇性失憶!開心嘅就記住,5開心嘅就忘記!咁様會好好多……

男爵府

引用:Quote:原帖由 chuklung888 於 14-06-18 發

原帖由 麵包姐姐 於 14-06-18 發表
咁你咪選擇性失憶!開心嘅就記住,5開心嘅就忘記!咁様會好好多……
我都想有開心野可以記

子爵府

回覆:chuklung888 的帖子

Relax ~

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章

樓主你好好架啦,少左公司個一堆,個堆仲惡頂

男爵府

唯有放鬆心情,聽唔到,睇唔到。

大宅

係咁㗎,如果人人都多啲同理心、包容心,呢個世界就唔會好似而家咁。
如果係我,我會唔理咁多,無眼屎乾淨盲,太多事會比人話厚多士。過左自己底線,就狠狠發佢一鋪爛榨,脾氣要適時發放㗎,唔發可以變情緒病。
係咪全職媽媽?如果係,我明白要揸頸就命,老公一個揾錢佢都壓力大,有啲嘢咪得過且過,佢肯幫手就算啦,有時唔好執著得太緊要,人地做事有人地一套,唔一定要跟你嗰套去做,過程唔緊要,目的達到咪算囉。
如果係在職媽媽,留少少閒錢比自己花費,氹下自己開心,無嘢緊要得過自己心情,正面啲,小朋友會以你為榜樣㗎。

公爵府

多啲向好嗰方面諗,唔好只係記住啲唔開心嘢!笑一個啦

伯爵府

引用:Quote:原帖由 麵包姐姐 於 14-06-18 發表咁

原帖由 chuklung888 於 14-06-19 發表
我都想有開心野可以記
真係無?細心d諗下!一定有

男爵府

引用:樓主你好好架啦,少左公司個一堆,個堆仲惡

原帖由 tingtong 於 14-06-19 發表
樓主你好好架啦,少左公司個一堆,個堆仲惡頂
個堆姐系邊堆

tingtong  公司個堆  發表於 14-6-20 23:14

男爵府

引用:係咁㗎,如果人人都多啲同理心、包容心,呢

原帖由 mollybach 於 14-06-19 發表
係咁㗎,如果人人都多啲同理心、包容心,呢個世界就唔會好似而家咁。
如果係我,我會唔理咁多,無眼屎乾淨 ...
之前ftm,洗老公錢,要受佢氣。
呢家ptm,洗自己錢好爽,但老公有說話聽!話呢樣貴果樣貴,其實我只不過牙女生日想去迪士尼食自助餐..牙媽生日想系周大福果啲買條鏈比牙媽..但老公不停話貴,好煩

男爵府

引用:Quote:原帖由 chuklung888 於 14-06-19 發

原帖由 麵包姐姐 於 14-06-19 發表
真係無?細心d諗下!一定有
從未開心過

男爵府

引用:人事關係,點樣面對人事關係?講得直又怕人

原帖由 chuklung888 於 14-06-18 發表
人事關係,點樣面對人事關係?
講得直又怕人嬲,吾講又永遠吾知自己錯。
多事又比人話,吾多事又話我吾提佢。
回點評:
我應該咩?!改吾到既時候

首頁

尾頁

跳至