自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

我張 SD 卡讀唔到, 要格式化...
但如果真係格式化, 入面 D 相係咪會冇哂架 ?
我有好多旅行相同家庭照係入面架?
點救先保到 D 相呀?
攞去電腦店可以救到嗎? 求教!!

珍珠宮

我電腦唔叻,但試過手機突然話SD卡壞,但用另一部手機又用到,你可以試下....

clara1975  ok, thanks  發表於 14-6-25 13:55
賭神  x2 第二部開 可能得  發表於 14-6-25 13:36
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

子爵府

仲有無其他 CARD READER? 試下

試下用手捽下 個金屬接觸位[金色個度] , 有時係接觸不良

clara1975  ok, noted  發表於 14-6-25 13:55

侯爵府

換讀卡器試下

clara1975  ok, noted  發表於 14-6-25 13:56

禁止訪問

回覆:有冇電腦勁嘅 jm? 有關 SD 卡問題

大宅

回覆 clara1975 的帖子

never 格式化 !!!

clara1975  ok, noted  發表於 14-6-25 13:56

瑪瑙宮

引用:我張 SD 卡讀唔到, 要格式化...但如果真係

原帖由 clara1975 於 14-06-25 發表
我有好多旅行相同家庭照係入面 ...
唔好再用佢,去搵的專業數據復修搞

clara1975  yes, noted with thx  發表於 14-6-25 13:57

別墅

引用:我張 SD 卡讀唔到, 要格式化...但如果真係

原帖由 clara1975 於 14-06-25 發表
我上星期遇到同樣問題,千其唔好格式化,DL呢個software,免費嘅!相、片全救返
【分享】相機記憶卡修復大救星*ZAR 8.5好好用 @ *Evonne Style૭ ◦ ° ܤ :: 痞客邦 PIXNET :: - http://w7evonne.pixnet.net/blog/post/26990955-%E3%80%90%E5%88%86%E4%BA%AB%E3%80%91%E7%9B%B8%E6%A9%9F%E8%A8%98%E6%86%B6%E5%8D%A1%E4%BF%AE%E5%BE%A9%E5%A4%A7%E6%95%91%E6%98%9F%EF%BC%8Azar-8.5%E5%A5%BD%E5%A5%BD

clara1975  thank you, will try  發表於 14-6-25 13:57

大宅

回覆 clara1975 的帖子

NEW ZAR 9.2 verson
http://www.z-a-recovery.com/download.htm

Mrs.Kangaroo  呢个掂  發表於 14-6-25 14:15

侯爵府

clara1975 發表於 14-6-25 10:02
你張SD咭係咪SAMSUNG S3電話?之前我朋友S3電話張咭讀唔到,
試過好多CARD READER 都唔得,
最係我在淘寶買咗個几蚊既CARD READER比佢就讀到.
S3 好似好容易燒咭,要用返佢SAMSUNG 張咭至冇事.

clara1975  唔係呀..普通果 d SD 卡咋  發表於 14-6-25 15:59

公爵府

如果D相重要的話, 唔好再攪佢, 拿去深水埔找數據修復公司攪, 俾 2000 蚊左右

clara1975  要咁貴架...><  發表於 14-6-25 16:00
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

公爵府

Yes, 係要咁貴, 唔backup是要付代價的

clara1975    發表於 14-6-25 16:12
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

首頁

尾頁

跳至