自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 ritzel1220 於 14-06-28 發表

原帖由 莎莎莉莉 於 14-06-28 發表
我無經歷共產黨,但我有讀歷史和看書
完全同意呢種看法
以前國民黨=依家共產黨
人不以史為鑑,
歷史就不斷重演!

侯爵府

hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 mokice 於 14-06-28 發表建制

原帖由 imconfusing 於 14-06-28 發表
不同意你的講法。冇個咁嘅政府,每件事都逆民意,就吾會有口中所謂的政棍。係個政府自己衰,冇得怪人

...
回歸後好多單啦,如果政府既安排係對市民有益,試問邊個會反對?
政棍野蠻,政府就係放任佢地既幕後大佬

班支持政府既人,隨便諗都有幾單,你地講得出呢啲對香港人有咩好處咩?

23條
國教
港視
高鐵
領匯

伯爵府

引用:突然諗起真係好似大陸要拆就拆市民no say

原帖由 JuiceMum 於 14-06-28 發表
突然諗起真係好似大陸
要拆就拆
市民no say
大陸拆完唔駛賠畀你架(以前,而家應該進步左)香港賠到好足,反是人心不足

子爵府

畀面勳章

回覆:第一次為香港哭了…呻…

希望更多人會留意關乎自己權益既事,生活上好多細節,已經被官商鈎結,鈎到我地無say,焗住去被接受,民意被過濾,財產被吸乾……

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

JuiceMum 發表於 14-6-28 15:39
突然諗起真係好似大陸
要拆就拆
市民no say

以前港英政府收地起屯門, 沙田新巿鎮又何來有say?
天朗氣清

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ilove3334 發表於 14-6-28 14:53
諗起希特拉都係民選出來,佢個納粹黨都係極針對共產黨,結果在二戰中大家見識到極端主義比共產更可怕,唔好 ...

早排同爸爸去東莞個d兩日旅行團
而家已經發展到似台北咁上下

天朗氣清

大宅

好心痛點解香港變成咁? 我地既下一代仍然能呼吸自由既空氣嗎 ?

今次真係好無恥!

男爵府

引用:Quote:ilove3334+發表於+14-6-28+14:53+諗

原帖由 tinlong22 於 14-06-28 發表
早排同爸爸去東莞個d兩日旅行團
而家已經發展到似台北咁上下
包裝靚又如何?要人民質數也提升國家才有進步。
金馬桶造得幾靚咪又係開大用。

伯爵府

畀面勳章

ilove3334 發表於 14-6-28 14:53
諗起希特拉都係民選出來,佢個納粹黨都係極針對共產黨,結果在二戰中大家見識到極端主義比共產更可怕,唔好 ...

你講緊既係兩件事:
1。選錯了不緊要,最緊要係有得再選,人無左選擇權或無得選擇都係一件好絕望既事。
其實納粹黨同共產黨都係同一種產物,只不過口號唔同,佢地既共通點都係行極權主義,在極權統冶下既人民,不能有自由思想,就只會出好多被催眠既順民或變態。仍擁有個人思想既平民好難得到快樂。

2。香港攪到今日咁,香港人自己有好大責任,固步自封係一個主因,另外有一班呃飯食既高官同政棍亦功不可沒。香港唔係一個國家,冇能力自主亦唔夠班統冶自己。自私無能既高官為求獻媚,不惜將香港攪到比大陸更大陸化;政棍為選票而不擇手段,兩邊都同樣令人作嘔。所以,香港是必死的。(已經死左一大半。)
利申:我唔贊成普選,香港人已經冇得選擇,所以我贊成徹底回歸,呢種未期癌症式既狀況只會拖死大家。

仲有,李卓人,你夠胆就認係阿爺派黎行佢都已經唔行既共產!!!!

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

各位國民:

由2013年11月1 日起,所有錯版時事及政治主題,一經發現,管理團隊會點評及回覆作出提示,主題會被關閉,如發帖者屢次錯版張貼,可被警告,甚至禁言。

被關閉的主題,國民仍可閱覽,但不能回應,我們不會代搬移主題至時事擂台,此安排免除原版塊參與討論的國民,在移文後被在時事擂台討論的討論者引文而受到有關提醒滋擾。此外,時事擂台計分方法與其他一般版塊不同,如有需要討論該話題的國民,請移步至「OTHERS」分類的時事擂台重新發帖。

謝謝合作!

親子王國

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至