親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次帶兩個小朋友去阪京奈自由行。對上去日本係20年前,就快出發啦,但無時間仔細研究路線,之前只係靠之前睇BK各JM資料,訂左酒店,請熟悉當地JM幫忙看看咁安排是否妥當:

1st day: 16:50到關西空港,乘南海電鐵到難波,住難波。當晚在附近行。
2nd day: 早上從難波去杯麵博物館(JR難波 行去(大阪市営御堂筋線・中津行)行去梅田 然後轉(阪急宝塚本線急行・宝塚行) -->池田- 満寿美町方面出口から徒歩約5分),中午回大阪,下午乘JR去京都,參觀京都塔,住京都。
3rd day: 哲學之道-->清水寺-->伏見稻荷大社,及京都市內,仍住京都。
4th day: 往嵐山及嵯峨野,回程去祇園-->八坂神社-->花見小路,仍住京都。
5th day: 往奈良,遊春日大社、東大寺、奈良公園等,黃昏回京都。
6th day: 由京都乘JR回大阪難波,遊大阪城,購物,住難波。
last day: 清早從難波乘電鐵到關西空港,乘10:00飛機返香港。

感激不盡!

禁止訪問

引用:第一次帶兩個小朋友去阪京奈自由行。對上去

大宅

回覆:qriscilla 的帖子

Usj?

大宅

畀面勳章

環球片場

大宅

回覆:TIN_C_C 的帖子

I see. 因為訂左四晚京都酒店,老公只想遊京都,所以無諗住去usj

侯爵府

好媽媽勳章

每日去太多地方

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:阪京奈行程,請幫忙看看咁安排可以嗎

杯麵館可以玩好耐, 中午你應該走唔到

jclee  明白,唔該晒  發表於 14-6-28 19:28

大宅

回覆 哈爾濱 的帖子

我都覺得太多,或者唔去奈良。

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jclee 於 14-06-28 發表
第一次帶兩個小朋友去阪京奈自由行。對上去日本係20年前,就快出發啦,但無時間仔細研究路線,之前只係靠之 ...
點解第一日唔直接住神戶呀??第二朝又去返神戶..好似撘來撘去甘

子爵府

有小朋友,值得去奈良!揀天氣好個日去,餵鹿仔好開心。另外嵯峨野觀光火車都好啱一家大細。我反而覺得花見小路、袛園呢D遊客熱門景點好一般,唔行冇損失。

大宅

回覆 soso3509 的帖子

我地無去神戶呀

大宅

回覆 hchu06 的帖子

多謝你o既意見!女女好鍾意動物,或者更改行程如下:

1st day: 16:50到關西空港,乘南海電鐵到難波,住難波。當晚在附近逛。

2nd day: 早上從難波去杯麵博物館,下午回大阪取行李, JR去京都,住京都。

3rd day: 清水寺à伏見稻荷大社,仍住京都。

4th day: 若天氣好,往嵐山及嵯峨野,仍住京都。

5th day: 去奈良,遊春日大社、東大寺、奈良公園等,黃昏回京都。

6th day: 由京都乘JR回大阪難波,購物,住難波。

7th day: 清早從難波乘電鐵到關西空港,乘10:00飛機返香港。

子爵府

引用:回覆 soso3509 的帖子我地無去神戶呀

我地無去神戶呀
sorry.. 睇錯左杯面館做面包館 >v<
甘你行程唔錯!! 又唔會d 地點周圍去唔方便..奈良有條手信街..回程不彷行下...

子爵府

第一次帶兩個小朋友去阪京奈自由行。對上去日本係20年前,就快出發啦,但無時間仔細研究路線,之前只係靠之 ...
你幾時出?七月京都有祗園祭!! 熱晚都熱鬧

大宅

唔該晒

大宅

七月初去,睇唔到祇園祭lor

子爵府

引用:回覆 soso3509 的帖子七月初去,睇唔到祇園

七月初去,睇唔到祇園祭lor
七月成個月覩係祗園祭泥..但就睇你撞唔撞到佢d 時間有活動...你可以上網搵下呀. 我七月中去..睇過有d 夜晚活動..如果你住果邊..可以去行下丫!

大宅

我7月尾出發,想去和歌山,唔揸車自己去會唔會好麻煩?

大宅

回覆:soso3509 的帖子

都好噃,我地住近京都站

子爵府

引用:我7月尾出發,想去和歌山,唔揸車自己去會

原帖由 tiger_BB 於 14-06-28 發表
我7月尾出發,想去和歌山,唔揸車自己去會唔會好麻煩?
你想去和歌山邊度?? 有鐵路直到都唔麻煩呀!!

首頁

尾頁

跳至