烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

洋房

回覆:香草虎蝦 (已加食譜)

大宅

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 育兒性格勳章 想生BB熱投 熱血金章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

水晶宮

虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

rose-mag 發表於 14-7-5 16:42
虎蝦買咗一磅多D,都有好多隻,要分兩次煎,但煮完老公話好食,
真係幾辛苦都抵番晒,海鮮只要新鮮,真係好 ...
係急凍定新鮮架,呢度幾錢到

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:食譜嚟啦。。。材料:虎蝦1磅(我呢度1磅多

原帖由 rose-mag 於 14-07-06 發表
食譜嚟啦。。。

材料:
材料、食譜、資料都好詳盡

試吓整先

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:rose-mag 發表於 14-7-5 16:42 虎蝦

原帖由 michelle071180 於 14-07-27 發表
係急凍定新鮮架,呢度幾錢到
應該係急凍啩,不過買果陣唔係雪硬晒果隻,只係死咗同冇頭,我返到屋企完全唔駛解凍。我喺美國,所以價錢不能作準。

michelle071180  thx  發表於 14-7-27 23:52
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我的生命由我主宰.

大宅

今晚試咗,果然好好味!老公仔仔囡囡讚不絶口啊

rose-mag  以後又多一味餸  發表於 14-7-29 23:57

首頁

尾頁

跳至