論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我家工人推我個仔,孩子手臂紅了,孩子亦能將整個過程清楚說出。 我向工人說,無下次,再有下次推、傷害小朋友就報警,工人不認,還叫我報警驗指紋。

點解現在啲工人咁過份?!

別墅

引用:我家工人推我個仔,孩子手臂紅了,孩子亦能

原帖由 Victory1 於 14-07-05 發表
我家工人推我個仔,孩子手臂紅了,孩子亦能將整個過程清楚說出。 我向工人說,無下次,再有下次推、傷害小 ...
攪成咁,關係破裂?!仲點對住個工人?你小朋友幾大??工人平日為人係點?做左幾耐?

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Victory1 的帖子

papa mama 嘅寶貝!警告佢不能動手!

叫佢每事先通知你!
小朋友啱定錯? 由你決定?

睇姐姐平時表現?
信唔信?
由你決定?

複式洋房

我家工人推我個仔,孩子手臂紅了,孩子亦能將整個過程清楚說出。 我向工人說,無下次,再有下次推、傷害小 ...
仲係之前果個?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實你工人博炒博到好出面了, 照理你亦手扼佢博炒的證據吧? 而家佢直情傷害你的孩子, 還在考慮留她? 再俾一次機會佢傷害你的孩子? 有冇揾過新工人? 應該要立即揾人, 新人到即炒工人, 如果有時間精神同工人周旋, 有冇諗過以佢嘅過失炒佢唔賠? 當然, 樓主自己要衡量有冇時間精神同佢玩。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

你小朋友能清楚講出成件事, 問吓小朋友可唔可以同警察哥哥姐姐講返呢件事, 如小朋友唔驚, 同小朋友去警局備案先.

伯爵府

我會報警。工人大你呀!博無人湊小朋友。

大宅

現在既工人就係知道香港人唔敢/唔會報警,怕麻煩;但相反d工人就唔怕麻煩,有乜事都報警,搞到工人越黎越惡,仲大過d僱主。
我會去警局備案先,炒工人/自己辭職可以有証據俾入境處,等佢搵唔到新工。

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

回覆:工人動手傷小孩

成全工人,報警

stephen07leung  Agree  發表於 14-7-20 11:33

大宅

回覆:carolbabycarol 的帖子

Yes!

大宅

回覆:DoReMi媽媽 的帖子

新工人已請,但未到。如新工人一日,我必還他心願。

大宅

回覆:芝芝吉 的帖子

無錯,佢真係博的無工照顧小朋友。

大宅

加了可愛的Hello Kitty配襯,又蓋不了工人兇悍的眼神。我在家也可推我的孩子,我不在家孩子怎樣?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

嘩! 個工人淨相都目露凶光, 好恐怖, 相由心生, 唔好比小朋友接近佢.

珍珠宮

call police la!!

大宅

回覆:lily-of-valley 的帖子

沒錯,她真是目露兇光。

別墅

嘩!佢個樣真係好恨,好得人驚。

大宅

甘惡的人都請?

大宅

回覆:SJJS 的帖子

Interview時,佢好溫柔、有笑容,仲話自己好喜歡小朋友,喜歡與小朋友玩耍....。怎知上班到現在,還有數月便完約,但也沒有和孩子玩過一次。她獨留孩子在廳,而她就在廚房看報紙、玩手機。

大宅

回覆:Victory1 的帖子

工人目露兇光,我在現場也很驚,莫說是小朋友。

首頁

尾頁

跳至