烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:港島東哪裡有烘焙店?

我住西灣河,我最鐘意去民利買,老闆超好人,好多年前我買焗爐,佢仲幫我拎埋上樓添,天悅果間真係衰到冇朋友,成用枝燈指指貢,問佢一句起兩句止,個男人同埋個女人jit都唔識笑。。真係永不幫襯。

禁止訪問

男爵府

我8月尾去取回鄉咭後,去左天悅間烘焙。
突然想起買整brownie cookies, 咁就問佢用乜朱古力好,之前整過,但無特別買邊隻牌子。點知,佢好串咁話吾知乜係brownie cookies, 你自己睇喇,語氣及態度差到不得了。
我即刻走人,永不幫親。
去左民利,老闆好nice.

侯爵府

monreve888 發表於 14-9-12 14:50
我8月尾去取回鄉咭後,去左天悅間烘焙。
突然想起買整brownie cookies, 咁就問佢用乜朱古力好,之前整過, ...
都唔明呢間野點解仲生存到

男爵府

今日去銅鑼灣怡和街果間又係態度麻麻,問句答句,覺得我煩住佢。
我揾吾到日清粉,問個四眼女人,佢話賣晒,咁我又揾吾到麥粉,問佢,佢去個架到望望,䛽賣晒。
試個takita磅時,背書咁,木無表情。
我吾知佢係咪老板,唉!好似吾憂做,你吾好問。
埋單450, VIP 都費事sale,吾通D烘焙店真係吾憂做。
如果吾係Tanita磅,我都吾想幫襯,

珍珠宮

引用:今日去銅鑼灣怡和街果間又係態度麻麻,問句

原帖由 monreve888 於 14-09-12 發表
今日去銅鑼灣怡和街果間又係態度麻麻,問句答句,覺得我煩住佢。
我揾吾到日清粉,問個四眼女人,佢話賣晒 ...
可能啲烘焙店真係唔憂做,佢地覺得啲客最好就係自己睇自己搵,唔好問,買完即走唔好煩佢地。不過我都無問過佢地嘢,上網睇啱,集齊一次過買。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

男爵府

回覆 Super-Man 的帖子

吾知係咪呢兩年多人野麵包,D烘焙店吾憂做。銅鑼灣果間都係麻麻地,不過無佢衰得咁梗要。

男爵府

回覆 ipodbaby_123 的帖子

我上網知道佢有日清粉賣,但去到搵來揾去都揾吾到,先問佢,咁好彩日清又無,麥粉又無。佢仲要吾係忙梗,好得閒。民利無我要既磅,如果吾係,我去返民利。

男爵府

引用:Quote:crystal_y 發表於 14-7-5 22:21 柴灣

原帖由 whisky511 於 14-07-08 發表
永利地面果層有間,d野齊d,唔like下層果間個女人
地下果層好亂不過態度唔差
地庫果個係最先既,不過愈來愈差啲態度

珍珠宮

引用:回覆 ipodbaby_123 的帖子我上網知道佢有日

回覆 ipodbaby_123 的帖子

我上網知道佢有日清粉賣,但去到搵來揾去都揾吾到,先問佢,咁好彩日清又無,麥 ...
有jm話我知銅鑼灣有一間態度的都唔好,我無幫襯過,亦都唔會去幫襯,俾錢佢賺仲要睇佢面色,真係no way la.

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

大宅

hashtag影視迷勳章

銅鑼灣10/f個女人係無咁熱情,但貨品質素幾好,另落2層,8/f都有一間,啲妹妹仔好nice,有問必答

monreve888  下次我去留下果間,謝謝   發表於 14-9-13 09:38
願BB身體健康

珍珠宮

引用:銅鑼灣10/f個女人係無咁熱情,但貨品質素幾

原帖由 agneskk 於 14-09-13 發表
銅鑼灣10/f個女人係無咁熱情,但貨品質素幾好,另落2層,8/f都有一間,啲妹妹仔好nice,有問必答

...
原來有兩間架,我以為得一間,一間叫X甜,另一間叫什麼?

monreve888  我都想知  發表於 14-9-13 09:43

大宅

http://www.ichi-cake.com/ , 8/f

願BB身體健康

民房

agneskk 發表於 14-9-13 10:42
http://www.ichi-cake.com/ , 8/f
我試過去li間,但d貨gei best before ng知係米真
買d芝士好快發毛,又唔肯換

大宅

引用:Quote:agneskk 發表於 14-9-13 10:42 http:

原帖由 bbiloveyou2014 於 14-09-13 發表
我試過去li間,但d貨gei best before ng知係米真
買d芝士好快發毛,又唔肯換
...
二德惠果啲都係大袋大袋咁分拆包裝黎賣,間間都係咁,best before都唔係解worst after, 目測無事我都照用嫁
我覺得芝士發霉可能係你儲存問題,未必關佢地事嘅。如果買大袋芝士,我會將佢拆細袋放冰箱,用一袋就解凍一袋,keep得耐好多嫁

願BB身體健康

民房

agneskk 發表於 14-9-13 17:18
二德惠果啲都係大袋大袋咁分拆包裝黎賣,間間都係咁,best before都唔係解worst after, 目測無事我都照用嫁 ...
其實我買jor好多次,不過ng係li間,係0甘0岩li間買jor3日就發毛,我個fd同我一齊買都係0甘!

男爵府

引用:今日去銅鑼灣怡和街果間又係態度麻麻,問句

我揾吾到日清粉,問個四眼女人,佢話賣晒 ...
X甜?佢係勁寸。好似一個機械人,吾得人性化。好怕去佢樹買野

monreve888  是10/F, 真係講得超啱  發表於 14-9-15 14:41

禁止訪問

複式洋房

agneskk 發表於 14-9-13 10:42

睇過佢facebook comment後就唔會想再去
佢之前比人踢爆包裝倉衛生環境差

珍珠宮

好媽媽勳章

民利老闆真係好好人, 我買粉, 比埋食譜我.. 問乜都盡答.. 成日請我食野....

首頁

尾頁

跳至