想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆 Muili 的帖子

最好day 2 or day 3 去,因可即時blood test. 驗晒荷爾蒙同免疫!

大家一齊加油!

男爵府

dtncw 發表於 14-7-13 13:14
回覆 jevaly 的帖子

你搵愛群個邊BOOK酒店定你自己BOOK架?搭乜野車會到診所呢?你會去幾多日?因我1個月後都 ...
我自己book三日兩夜套票,會搭捷運去大安站!

洋房

引用:大家好,+支持開呢個新group!!我都系翁醫師

原帖由 Honeybee1217 於 14-07-13 發表
大家好, 支持開呢個新group!!

我都系翁醫師的病人.想一齊傾下! 我本身有朱古力瘤, 不孕有3年. 3 ...
請問你食d咩免疫藥?

子爵府

引用:回覆 Muili 的帖子最好day 2 or day 3 去,

原帖由 Honeybee1217 於 14-07-13 發表
回覆 Muili 的帖子

最好day 2 or day 3 去,因可即時blood test. 驗晒荷爾蒙同免疫!
Day2/3可驗埋免疫(ANA,protein s etc)?佢話要排卵後day19~21驗架喎

男爵府

引用:Hi hi,我上個月中第一次去過愛群,翁醫生話

原帖由 iamangelb1 於 14-07-06 發表
Hi hi,我上個月中第一次去過愛群,翁醫生話同一間叫富豪的酒店有聯繫&有折扣,你們有沒有試過住呢間?

大宅

lovebibibobo 發表於 14-7-14 17:43
我訂左富濠,愛群客戶係有折,我計過係面價65折,其實係等於係酒店官網book果個線上優惠價

...
即係幾錢?

lovebibibobo  標準客房台幣2470  發表於 14-7-14 20:40

大宅

MommyPanel勳章

回覆 lovebibibobo 的帖子

想知訂富濠係點訂?contact 愛群姑娘幫我地訂?還是上富濠網自己訂?如果自己上網訂,咁點知我地係愛群客?

複式洋房

回覆:肥多多 的帖子

我想問有無李醫生地址
驗要幾多錢呀

複式洋房

草子@ 發表於 14-7-14 08:45
Day2/3可驗埋免疫(ANA,protein s etc)?佢話要排卵後day19~21驗架喎
草子,我上次day3去,翁一次過幫我驗曬!我6月尾去睇過李醫生,唸住放胎前再驗下荷爾蒙同protein S.李醫生都叫我黎m 後day2一次過驗埋!咩要day19-21先可以驗protein S?甘我之前驗個protein S會吾會吾準呢?

複式洋房

回覆:台灣愛群IVF分享區

各位姊妹
我想問一下
如想找翁醫師
是否可以send報告過去先
定係要Period後定一個日子去初診呀

想計劃12月做ivf
但要唔要早幾個月去見左醫師先

複式洋房

回覆 wingwing818 的帖子

李醫生醫務所地址:中環德輔道中71號永安集團大廈502室

子爵府

引用:Quote:草子@ 發表於 14-7-14 08:45 Day2/3

原帖由 Honeybee1217 於 14-07-14 發表
草子,我上次day3去,翁一次過幫我驗曬!我6月尾去睇過李醫生,唸住放胎前再驗下荷爾蒙同protein S.李醫生 ...
佢網頁係咁寫,同埋上次問姑娘話要排卵後先驗得,所有我day19去驗,但好多項唔合格(ana,protein s,prl等),我返香港day3去返仁安再驗,ana同prl都合格,我諗緊同驗嘅日子有無關,定係台&港嘅標準唔同,好煩

男爵府

引用:回覆 lovebibibobo 的帖子想知訂富濠係點訂

原帖由 christine_sau 於 14-07-14 發表
回覆 lovebibibobo 的帖子

想知訂富濠係點訂?contact 愛群姑娘幫我地訂?還是上富濠網自己訂?如果

複式洋房

回覆 wingwing818 的帖子

我之前有e mail過去,臨過去前打去翁診所預約初診時間!Day2過去初診,再詳細同翁講我的case.佢會再判斷你幾時適合開針!

複式洋房

草子@ 發表於 14-7-14 20:36
佢網頁係咁寫,同埋上次問姑娘話要排卵後先驗得,所有我day19去驗,但好多項唔合格(ana,protein s,prl等) ...
我個次day3系翁度驗左幾項免疫(ANA, Protein S, Ig G, Ig M etc.)都有2個items failed.之後食免疫藥食左3個月。所以唸住放胎前再驗!唉,都吾知幾時驗先準!等我m黎左,去李醫生度再問多一次!到時再同大家報告!
草子,你有冇一直食免疫藥呀?

複式洋房

Chuntian 發表於 14-7-14 07:40
請問你食d咩免疫藥?
我食緊bokey同奎寧!

子爵府

引用:Quote:草子@ 發表於 14-7-14 20:36 佢網頁

原帖由 Honeybee1217 於 14-07-14 發表
我個次day3系翁度驗左幾項免疫(ANA, Protein S, Ig G, Ig M etc.)都有2個items failed.之後食免疫藥食左3 ...
我岩岩係台驗完,返香港再驗,等埋最後一份香港報告出先睇下食唔食藥,我到依家都唔肯定自己ANA有無問題

複式洋房

草子@ 發表於 14-7-14 21:23
我岩岩係台驗完,返香港再驗,等埋最後一份香港報告出先睇下食唔食藥,我到依家都唔肯定自己ANA有無問題

...
哦!甘你即系未開針?

子爵府

引用:Quote:草子@ 發表於 14-7-14 21:23 我岩岩

哦!甘你即系未開針?
翁話要食2個月藥搞好抗體先開得針,但我未開始食藥返香港即再驗,驗咗又正常,都唔知係咪要食咗藥先開得針!? Anyway,今個月fsh高,點都無可能開得針

複式洋房

回覆 草子@ 的帖子

我本身有chocolatecyst,我去初診時翁已要我食免疫藥. 個時先blood test,個report都未出. 最後知道protein s 極低,順理成張繼續食藥. 我食左一個月藥就開針同取卵. 你check清楚d再開針都岩, 無事就吾洗食la. 我初時食bokey同奎寧有side effect, 手,腳同個身出紅疹. 之後減藥先無事.

首頁

尾頁

跳至