興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

五月時發現沙律子宮有異常分泌流出黎,睇左醫生係子宮蓄膿,拎左分泌化驗證實感染抗藥性惡菌,可用藥得好少,好彩連打六日抗生素後無事,叫做好返。

上星期二發現下巴位有粒好大腫瘤,第二日即刻睇醫生,檢查後係有膿同腫瘤。

未約手術放膿,沙律已經頂唔住 r 爆左粒瘡,我同佢按左好多膿出黎,之後洗傷口同止血,跟住 walkin 去睇醫生。

醫生話爆左都好,清晒膿就得,繼續食返開左既抗生素。

食左幾日藥同洗傷口,傷口已經好左好多,可能傷口痛食唔到咁多野,抱上手感覺輕左。

每次洗傷口同搽藥沙律都好痛,起勢咁想咬我,終於有次得口喇…………咬左我手指兩啖,好彩無流血,沙律每次咬我都會就力咁,好似想話畀我知佢痛,並唔係發癲地想逃走咬到我流血等我放佢走。

好記得要決定做唔做子宮摘除手術時,我爆喊咁抱住沙律,喊得最勁時沙律都咬左我一啖(無流血),我知佢係想我唔好再喊所以咬我。

沙律!努力呀!

我真係無勇氣畀你做手術,但你有事時我會繼續同你睇醫生,盡我最大能力去醫你。

你有事時我朋友同你傾偈,佢話你好唔捨得我地,所以會努力咁去撐,所以我更加心痛你咁辛苦。

沙律!呢個幾月你真係好叻叻,要繼續努力呀!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

回覆:沙律(熊仔鼠)你好叻叻呀!(慎入!內有傷口相片)

粒腫瘤連膿真係好大,成粒花生咁

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

子爵府

育兒性格勳章

沙律,加油呀! 你係叻叻豬嚟呀

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

媽咪加油

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

仲有我呀,成日坐唔定既茶茶,想搵張靚相都艱難,郁來郁去

---生命無價,請支持領養---

複式洋房

回覆:miriam 的帖子

沙律加油,支持你

子爵府

佢個瘤同位置,好似我查查嗰粒!

加油

王國長老

多謝各位對沙律既祝福

沙律真係好叻, 捱完一關依家都第二關, 希望能夠陪我地耐 D.

子爵府

沙律 加油!

男爵府

加油

民房

支持你呀沙律,加油呀!
我都有養熊仔,想請問一下點解會有瘤,有冇得避免?

王國長老

引用:媽咪加油

原帖由 meko~ 於 14-07-08 發表
媽咪加油
曾孫,你媽咪好叻叻,知道要食藥都幾合作,係洗傷口同搽藥膏時因為痛先反抗。

複式洋房

回覆:miriam 的帖子

加油呀~

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

要叻叻!! add oil!!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

加油
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

加油……要好返哦!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

miriam 發表於 14-7-8 02:47
五月時發現沙律子宮有異常分泌流出黎,睇左醫生係子宮蓄膿,拎左分泌化驗證實感染抗藥性惡菌,可用藥得好少 ...

沙律媽媽加油, 青瓜支持妳吖

大宅

2018復活節勳章

引用:粒腫瘤連膿真係好大,成粒花生咁+

原帖由 miriam 於 14-07-08 發表
粒腫瘤連膿真係好大,成粒花生咁
媽咪加油。

Please stop fighting with the past...

大宅

我都開始擔心我兩隻倉鼠

王國長老

yala 發表於 14-7-9 00:50
支持你呀沙律,加油呀!
我都有養熊仔,想請問一下點解會有瘤,有冇得避免? ...
有腫瘤係非常普遍既病, 都係遺傳問題多, 食物方面少畀瓜子, 食得瓜子太多都會易導致生腫瘤.

網上面好多資料可以慢慢參考.

首頁

尾頁

跳至