夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

回覆:今晚向街見到我老公同第二個女仔一齊

放手,唔值為呢種男人傷心。分開後的生活一定比現在好。不要用年齡去決定自己的去留。

大宅

回覆:magicfish 的帖子

樓主, 雖然我都覺得你老公好衰,第一反應都係覺得應該走,因為我個人底線,男打女,絕對不能接受。

但你肯去反思點解會有甘既事發生,嘗試去改變自己, 嘗試去解決問題, 婚姻出問題永遠係雙方都有責任既,最終是否真係救吾番段婚姻都好,起碼你已盡自己努力去補救。 好欣賞你。

你老公聽完你講肯改善自己,肯接受佢重新開始, 之後態度温和左。 但仍然想離婚,可能係因為佢面對吾到自己既不忠而你反而仍能甘大方,令佢更加睇吾起自己,無地自容。

好多男人揾得比老婆少, 個勢比老婆弱,都自卑感好大, 會自己睇少自己覺得好屈辱甘(但其實老婆真心吾介意) , 借偷食去肯定自己既存在同能力。係好白痴,但真係會迷失。

你或者可以同你老公提議, 暫時大家冷静下,分房瞓, 慢慢俾d時間大家改善,大家都要觀察對方改善左幾多架嘛。搬走就吾太好, 真係太易俾機會佢帶女人返屋企。 你可以話暫時吾搬住,因為吾想令爸爸太擔心。

點樣睇到佢有無改善,就靠你自己去感受先得喇。 又或者到時佢真係改善左,到你發現你條刺好深,真係返吾到轉頭呢。

希望你可以開開心心。祝福你。

大宅

回覆:Octopusma 的帖子

噢, 原來你已同老公分開了。 能過番自己既生活,不再擔驚受怕,替你開心。

36真係不算什麼, 繼續活得精彩。 祝福你!

大宅

回覆:今晚向街見到我老公同第二個女仔一齊

由頭到尾睇曬
恭喜你,最終都做出正確嘅選擇。
如果係我,由第一次打我開始我就已經唔會再返轉頭,出得手打自己嘅另一半,係有幾大仇口?!!!!又無小朋友,同分手無分別,12年感情,如果個賤男真係在乎就唔會咁樣對你,咁你又何必在乎,理得佢去si咩!!
做人起碼要有d尊嚴,尊嚴呀

男爵府

想生BB熱投

回覆 magicfish 的帖子

曾經睇過之前有JM分享一篇文, 講BK有好多呢類case, 勸喻各JM應該冷靜, 應該先唸下自己究竟係想放棄定挽留先, 再去唸方法處理!
樓主我覺得如果你個心係想挽留既, 不妨大家心平氣和咁, 等冷靜落黎慢慢坐低傾下~雖然你老公講咁既說話唔抵幫, 或者佢可能係衝口而出...
支持你試下挽救, 如果到最後都係失敗, 咁都叫自己盡過能力...

首頁

尾頁

跳至