嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問你哋多唔多用條揹帶(即係無用hip seat 部份)?
考慮緊有無需要買rainbow 3 in 1, 還是一般2 in 1 已ok.
謝謝

大宅

回覆:請教i-angel rainbow 3 in 1 hipseat 用家

我由阿b三個月開始用baby wrapper, hipseat就等佢識坐先用,三合一幾抵用

男爵府

引用:我由阿b三個月開始用baby wrapper, hipseat

原帖由 hello-bunny 於 14-07-08 發表
我由阿b三個月開始用baby wrapper, hipseat就等佢識坐先用,三合一幾抵用
thanks!
請問baby wrapper, 你係咪用類似坐嘅post? 你覺得夠唔夠力承托BB 條腰仔?

大宅

回覆:elmobeebee 的帖子

baby wrapper 好似一般揹帶咁, bb貼住哂媽媽個身,都包得幾好,所以三個月未識坐就用得。反而要注意bb頸仔未係好夠力時要扶穩頸背。

男爵府

引用:baby wrapper 好似一般揹帶咁, bb貼住哂媽

baby wrapper 好似一般揹帶咁, bb貼住哂媽媽個身,都包得幾好,所以三個月未識坐就用得。反而要注意bb頸仔 ...
明白la. 多謝你!
其實baby wrapper 係咪BB 識坐後會少D用?
因為baby 開始重,用hip seat 比較食番D力

大宅

引用:Quote:原帖由 hello-bunny 於 14-07-08 發

原帖由 elmobeebee 於 14-07-08 發表
明白la. 多謝你!
其實baby wrapper 係咪BB 識坐後會少D用?
因為baby 開始重,用hip seat 比較食番D力
都係架,同埋hipseat 可以望前,bb開心啲。所以如果bb仲細就三合一抵玩,如果已經大個d就當然二合一個隻已ok.

別墅

回覆 elmobeebee 的帖子

Hipseat 一定要脊骨發展成熟才好用,Rainbow 入面條Baby Carrier也是直抱,頭三個月頸椎無力也勿用。個人意見: 用嬰兒軟棉布揹帶好啲,初生可像鵝蛋橫抱,大啲可放雙腳出來。六種揹法

男爵府

引用:Quote:原帖由 elmobeebee 於 14-07-08 發表

都係架,同埋hipseat 可以望前,bb開心啲。所以如果bb仲細就三合一抵玩,如果已經大個d就當然二合一個隻已o ...
thanks!
我買2合1應該ok, 因為我買咗條Babasling, 頭幾個月會用佢。

男爵府

引用:回覆 elmobeebee 的帖子Hipseat 一定要脊骨

原帖由 EW^EW 於 14-07-08 發表

Hipseat 一定要脊骨發展成熟才好用,Rainbow 入面條Baby Carrier也是直抱,頭三個 ...
thanks!你講出咗我嘅疑慮。
你講嘅布揹帶係咪類似Babasling(如圖)?
我買咗一條,因為初生起已用得。
i-angel 我係打算4-6個月大先開始用

別墅

類似啦,我則是用 美國 Baby K'tan 嬰兒軟棉布揹帶,因有六種揹法,可由初生揹到36磅,
初生其中一揹法托埋頭仔。

男爵府

EW^EW 發表於 14-7-8 23:44

類似啦,我則是用 美國 Baby K'tan 嬰兒軟棉布揹帶,因有六種揹法,可由初生揹到3 ...
請問你小朋友宜家幾多個月大同埋幾重?

我係擔心呢類布揹帶去到BB大D,e.g., 6個月大,有15 lbs左右時,條腰會好墜,先考慮買定一條hipseat 款用

禁止訪問

男爵府

引用:I angel係三個月以上先用GA….但真係比牌好

原帖由 eyewo333 於 14-07-10 發表
I angel係三個月以上先用GA….但真係比牌好用…個人覺得IRENE好的, 因好少機會拆出來…RAINBOW又要貴三百… ...
請問Irene 係咪可轉單肩用?
我有條Babasling, 初生起可用。
i-angel 係買定佢大個D先用。

別墅

我兩個小朋友,如果講用Baby K'tan,我用到他們習慣行路。最重時大概10kg,我那時用two-hip揹法,綁埋腰,所以兩三小時都未覺累。跟住為方便學行,用Pognae 的單肩hipseat,平時多數放條單肩網兜背帶在附設的腰包,因抱上抱落無網帶方便啲。網背帶是他們眼瞓才用。

Irene 是雙肩,不是單肩的。

別墅

回覆:請教i-angel rainbow 3 in 1 hipseat 用家

我剛剛買左Irene, 請問可唔可以放入洗衣機洗??

男爵府

引用:我剛剛買左Irene, 請問可唔可以放入洗衣機

原帖由 ballx2 於 14-07-11 發表
我剛剛買左Irene, 請問可唔可以放入洗衣機洗??
sales話可以用洗衣機洗(先拆坐墊舊EPP出嚟),但俾我會用BB洗衣液用手洗

別墅

elmobeebee 發表於 14-7-11 09:51
sales話可以用洗衣機洗(先拆坐墊舊EPP出嚟),但俾我會用BB洗衣液用手洗
請問iangel hipseat 舊EPP有無試過濕水 ? 如果EPP濕左水會易乾嗎 ?

別墅

畀面勳章

如果bb已經3個月啦,可唔可以用rainbow條baby wrapper?但系打直抱依家對條腰會唔會唔好呀?夠唔夠承托ga?~

男爵府

引用:Quote:elmobeebee 發表於 14-7-11 09:51 sa

原帖由 ddktrc 於 14-11-16 發表
請問iangel hipseat 舊EPP有無試過濕水 ? 如果EPP濕左水會易乾嗎 ?
唔濕得水ga
洗之前要拆咗佢出嚟先

男爵府

引用:如果bb已經3個月啦,可唔可以用rainbow條ba

原帖由 ElanneBaby 於 14-11-18 發表
如果bb已經3個月啦,可唔可以用rainbow條baby wrapper?但系打直抱依家對條腰會唔會唔好呀?夠唔夠承托ga? ...
我打算5-6個月先用
始終腰仔未硬,我覺得BB 會辛苦。

首頁

尾頁

跳至