烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

人與友人一同3人在下午到尖沙咀太興廣場2樓漢陽苑食午膳,坐好後就點了2個韓式鐵板套餐(雞肉及鮮魷魚)
及1個午市快餐(雞肉)
,當時那個曲髮的經理落單時已很不耐煩,而我亦指明要鮮魷魚並出去指給她看,皆因上次不愉快的經歷是給了墨魚仔,我們查問下,她們以廚房賣清為理由而不肯轉換,但落單前又沒有向我們說明。當我們吃完,埋單時3個餐連加一服務費合共$110,但根據她們的餐單,2個鐵板套餐 $33 x 2 連加一共 $72.6,1個午市快餐 $28 連加一共 $30.8,合共應是 $104,當我們查看帳單時,發覺2個鐵板套餐她們收 $36x2,我們便問那個待應給餐牌看並告知她應該是 $33x2,她便叫了先前和我們落單的經理來,她態度惡劣、兇神惡剎、目露兇光大大聲地指著餐牌說:你們來到時指著說要食這個餐 $36(雙拼)
,我們回應她我們指的是1個鐵板雞肉套餐和1 個鐵板鮮魷魚套餐,並不是吃雙拼,之後那個經理便走到收銀處,再回來時說那個鐵板雞可減收 $3,我們指著餐牌問她為何
這個鐵板鮮魷魚要收 $36,你餐單上列明是 $33 我們又不是食雙拼,她說你們入來時指著要食這個嘛,總之這個鮮魷魚餐一定要收 $36,還說我們來想吃飯不付錢,我們唯有頂著氣付了合共 $107,便和友人說下次不會再來光顧,那個經理還說:你們這樣奄尖的客人,唔做你生意都無所謂。

[ 本文章最後由 happyyoyo 於 07-11-28 23:13 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 happyyoyo 於 07-11-28 23:11 發表
本人與友人一同3人在下午到尖沙咀太興廣場2樓漢陽苑食午膳,坐好後就點了2個韓式鐵板套餐(雞肉及鮮魷魚)
及1個午市快餐(雞肉)
,當時那個曲髮的經理落單時已很不耐煩,而我亦指明要鮮魷魚並出去指給她看,皆因上次不愉快的經 ...

我上星期去
也超不愉快

我是去食晚餐自助餐
我打去問小童係幾歲到幾歲
佢答我...佢地唔計歲數的
係計高度
1米以下免費
去到入場有人量好才入坐

o甘我仔仔係唔足一米的(90cm高)

然後
去到後...
佢話要收我仔仔小童價 78元
我話...你地話計身高

個經理發脾氣當場鬧我
話....你個仔點睇也過3歲...你唔想比錢呀

真係火滾
果幾個黑衫女人
成日大話連篇....
做客人反而要受佢氣
呢間野真係唔好去

男爵府

你地講到好似入咗黑店咁, D態度咁差, 冇得食都唔幫襯佢啦.

男爵府

原文章由 kam2007kam 於 07-12-5 15:20 發表
你地講到好似入咗黑店咁, D態度咁差, 冇得食都唔幫襯佢啦.

我都係咁話,貴唔係問題,應比就會比得心咁請願,但係呃我就唔得囉!!!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

佢地啲態度甘差,唔駛錢都唔食呀

大宅

原文章由 ABCD媽咪 於 07-12-5 00:03 發表

我上星期去
也超不愉快

我是去食晚餐自助餐
我打去問小童係幾歲到幾歲
佢答我...佢地唔計歲數的
係計高度
1米以下免費
去到入場有人量好才入坐

o甘我仔仔係唔足一米的(90cm高)

然後
去到後...
佢話要收我仔仔小 ...

如只坐低, 又未食野 or 飲水.... 我會企硬走人.... 佢如要我比 $... 我會報警 .... 但咁樣會否比人話浪費警力呢 ??

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 ypmummy 於 07-12-6 17:24 發表

如只坐低, 又未食野 or 飲水.... 我會企硬走人.... 佢如要我比 $... 我會報警 .... 但咁樣會否比人話浪費警力呢 ??

我都好想走
不過果個亞女生日...她好想食
老公話多一事不如少一事

但食完後....真係好難食(當日食左800元)
拿800蚊去明洞屋..真係又開心..又食到多
食完連老公也話間野搵笨

男爵府

我覺得d 野越來越難食啦..地方又污"joe"...我以後都唔會去呀~~

我都情願去明洞屋...好味好多~~
原文章由 ABCD媽咪 於 07-12-13 09:52 發表

我都好想走
不過果個亞女生日...她好想食
老公話多一事不如少一事

但食完後....真係好難食(當日食左800元)
拿800蚊去明洞屋..真係又開心..又食到多
食完連老公也話間野搵笨 ...

複式洋房

嘩~好過份呀 真係唔洗錢都唔去啦

子爵府

我去過另一間叫梨花園,食物OK,價錢不貴(午餐燒烤,任飲任食,六十多),最重要是不需要受氣!

首頁

尾頁

跳至