自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

今日去中環睇完熊貓返嚟,實在太熱,心諗:頂唔順,返屋企要開冷氣爽吓先!突然02嘢嚟喇…有一股聲音係我腦海傳出\"越開越熱 越熱越開\",我諗一諗,又係喎,點解咁熱?因為個個都開冷氣,咁條街全部都係冷氣機個d熱氣,我哋住公屋向山已經好好,有d人住劏房/冇冷氣/村屋個d真係熱到痴線,要落街走入商場先得。

我唔係要做環保先峰,係突然有感而發,返工係office嘅就冇辦法,但係如果係屋企嘅,可以的話,盡量開少d冷氣,做得幾多得幾多,謝謝!!!

cherrie_q    發表於 14-7-9 18:14

大宅

回覆:☆希望幫到地球先生 ☆

瑪瑙宮

引用:今日去中環睇完熊貓返嚟,實在太熱,心諗:

原帖由 joyeeso 於 14-07-09 發表
今日去中環睇完熊貓返嚟,實在太熱,心諗:頂唔順,返屋企要開冷氣爽吓先!突然02嘢嚟喇…有一股聲音係我腦 ...
唔開瞓唔到喎

禁止訪問

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:joyeeso 的帖子

瞓覺先開

人生本是苦

侯爵府

同意

其實習慣來的

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

今日去中環睇完熊貓返嚟,實在太熱,心諗:頂唔順,返屋企要開冷氣爽吓先!突然02嘢嚟喇…有一股聲音係我腦 ...

男爵府

侯爵府

水晶宮

知易行難,但會儘力做

禁止訪問

男爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實係屋企著少d/薄d嘅衫,開大少少風扇等d空氣流動下,飲多d水,再唔係沖個凍水涼,已經好舒服

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

我開,但係溫度唔好同出面差太多,低5度-7度就夠了
全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我睡前先開,所以下午我好少開冷氣,

公爵府

加油

用戶要求終止服務

未生前基本上唔開冷氣,而家因為餵人奶,係囡囡食奶同夜晚瞓覺先開冷氣

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

真係希望多d人會為地球出力, 減少用膠袋, 膠樽

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

盡量做

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

仲要少啲用膠, 唔好買咁多科技產品.....地球太多電子垃圾了.

公爵府

Support

首頁

尾頁

跳至