懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:cheuk_m 的帖子

係呀。 不久將來會係天家見番。 但依段時間要等好一段日子。希望小小寶貝距耐心等待。多謝你的鼓勵姐妹

大宅

回覆:Emanuelb 的帖子

有時真係諗唔明天父既安排。為何給了我們兒女。又會再收回距地。作為做父母既我地,係幾甘難接受。兒女就是我們的命根我們的一塊肉。

大宅

回覆:Baoyeung 的帖子

祂的美意未知道,只知道依刻的傷痛係永不忘記。係咪我細佬女朋友所講。係咪所有出世既人都係受苦的所以一出世就喊。 而我地上左天國既兒女們。距地覺得辛苦。所以只想做個日日玩既小天使。唔想黎世界讀書,做功課,番工呢。有太多的不明白太多的無奈。 或者我依個媽咪保護距好啲。距唔會甘

大宅

回覆:fanfanbb 的帖子

其實我係知道自己要振作架,比起前2日以好好多了。 因為有大囡係度令我分散左精神。只係當一諗起時中就會扯住扯住。雖然件事令我依家好大陰影。但我好感恩。有囡囡,先生,有家人,有朋友,仲有依度既姐妹陪伴我渡過。我知距地都不比我好受。由其先生。距同我一樣失去女兒。一樣甘痛。但距都因為首要擔心我。而努力振作。我會努力去唔令距地擔心。振作起黎。

大宅

回覆:Shirley804 的帖子

多謝你地關心

大宅

回覆:lanayue 的帖子

係。幸好仲有距地。 唔係我冇甘既勇氣

大宅

回覆:arthurlau 的帖子

多謝你。日子真係難過。 由期老公開始番工。 自己會更多獨處時間。 便會諗起妹妹時更是辛苦。還好大囡亦令我分散好多精神

大宅

回覆:beho 的帖子

係好心痛架。由其距出世時成個人仔出現係我眼前。但就出世時就同時同我地永別了。嗰種心情好難形容。 如冇老公同大囡係身邊 我諗我以發左瘨了。

大宅

回覆:beho 的帖子

幸好我算係一個唔係成日諗負面既人。 如果唔係我唔知點渡過。 天父俾左個好大好大既難關我地。代價好大呀。

大宅

回覆:doraicy 的帖子

多謝你,祝願你同bb健健康康。我家妹妹應該係天父身邊,會很開心吧,做個無休無累既小天使。雖然我們一家失去左距好傷心,但如係妹妹選擇的,我們只能希望距開心就夠了。媽媽好想保護距。但做唔倒

doraicy  多謝樓主祝福! 樓主要加油, 呢度有好多人撐住你!!!  發表於 14-7-23 15:15
Q4  不容易的日子,你是個好堅強的媽媽,   發表於 14-7-23 14:08

大宅

回覆:tingandwin 的帖子

多謝多謝你地

大宅

回覆:tigerbee 的帖子

多謝你既祝福,我會養好身子。 等待距下次再番黎我身邊。

大宅

回覆:悠悠110409 的帖子

你都好叻,比我叻,起碼你冇陰影,我其實好怕再來時又重複。你名同我大囡一樣。我大囡冇你仔仔甘大個未識好多。但距都知有妹妹,就琴日,同距睇卡通片。我講左句話係呀姐姐同妹妹囉,然後距就指住我肚了,見倒大肚婆啲書又指住我肚,因妹妹未出世時,距成日都錫我肚知妹妹係肚仔度,唉。見倒距一提妹妹就識指住我肚。 心好難受,本來有個妹妹俾大囡。可惜如今妹妹去跟隨天父去了。

大宅

回覆:Florence414lau 的帖子

做父母的最難過莫過於見倒仔女有事,依種痛。真係⋯⋯

大宅

回覆:shuyi 的帖子

真係只有十月懷胎既媽咪先會明白

大宅

回覆:MICKYMINNIE88 的帖子

好耐前我仲同我家姐講。 有啲人仲慘拉。到差唔多生先冇左。點知。當初講仲慘既人。原來係自己。 原來我變左嗰慘情既主角。有時都唔明個天怎安排。 今胎陀得好辛苦,諗住眼見就生結果會係甘,明明只差一日就生了。但上天還是帶走距。

大宅

回覆:Lunbie 的帖子

我會捱過的。 我會把細囡深深留係心裡。

首頁

尾頁

跳至