懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

現時應該8w,今日照肚皮睇唔到又聽唔到心跳。就轉照陰超...醫生話size偏細,度落去得6w,同埋心跳偏慢,兩個情況加埋有點唔樂觀,下星期番去再照睇下有無大到....好想心情放鬆,輕鬆面對,相信bb會同我一齊....

男爵府

引用:現時應該8w,今日照肚皮睇唔到又聽唔到心跳

原帖由 MillyT 於 14-07-15 發表
現時應該8w,今日照肚皮睇唔到又聽唔到心跳。就轉照陰超...醫生話size偏細,度落去得6w,同埋心跳偏慢,兩個 ...
唔好太過擔心!!
而家瞓多d同埋食蛋可以長胎!!
你要加油呀!

別墅

我早餐食2隻蛋1包奶...其餘兩餐都食足食飽,請問仲有食咩會有幫助?

水晶宮

加油~~
平時可以睇下笑片開心下~~

男爵府

MillyT 發表於 14-7-15 17:03
現時應該8w,今日照肚皮睇唔到又聽唔到心跳。就轉照陰超...醫生話size偏細,度落去得6w,同埋心跳偏慢,兩個 ...

計落8w, 但你有無遲排卵問題?

找些事做, 分散自已註意力, 心情好返, bb 先生長得好

每個人的生長速度都唔同, 開始慢左, 唔等於追唔返

加油, 比信心bb
29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

別墅

M一向遲幾曰....希望bb同我一齊加油啦..

複式洋房

回覆:好擔心...可以點樣放鬆心情

休息多d,俾多d正能量,bb會同你一齊加油

水晶宮

引用:我早餐食2隻蛋1包奶...其餘兩餐都食足食飽

我早餐食2隻蛋1包奶...其餘兩餐都食足食飽,請問仲有食咩會有幫助?
啱啱有咗最好瞓多啲,瞓多啲好長胎架

大宅

訓多d,睇喜劇,笑多d,bb會知的,加油

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

俾D信心自己同BB,加油吖,希望一切順順利利。

大宅

有時醫生計既,可能同你排卵時間有出入,所以咪覺得細左囉,俾多兩個禮拜時間佢長胎,再去做檢查,唔好自己嚇自己先

子爵府

畀面勳章

唔好咁擔心啦,祝福妳事事順利

別墅

多謝大家...我今日去睇埋中醫,聽佢講完個心情都輕鬆咗...我同bb會加油

大宅

休息多d,瞓多啲!

中西醫都話瞓覺9係幫到bb生長!

加油~

大宅

睇下韓劇啦,一集追一集,睇到攰就瞓下

別墅

我都一樣,今日差唔多9week照肚超但size得6week..照生話唔樂觀,我好唔開心,我想問您中醫點講,可以同我分享下嗎,我真係好無助

別墅

回覆 wannab 的帖子

Wannab,中醫話因為我本身氣虛心臟弱,所以bb心臟都弱,亦比較難吸收,佢開一劑藥俾我係補胎想託番起佢,再一劑係補我個心。但最後我個bb最後都係不行了,尋日睇西醫覆診照,已經無咗心跳(上星期仲有,只係size細同心跳弱),今次size比起上星期仲細咗,即係喺肚入面已經無咗。
希望你同bb平安幸福,祝福你。

別墅

回覆:MillyT 的帖子

多謝您回覆我,聽到您既事,我都好唔開心,真係好無奈,咁辛苦有……我都好想bb會乖快啲大返,但真係好怕最後失望,點都會,您要好好休息,養返好個身體,加油

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

加油加油,好好休息吖

別墅

回覆 wannab 的帖子

多謝你。你都要對bb有信心呀。我喺入病房照之前都仍然對bb好有信心架,雖然明白呢啲唔係自己控制,但都要有信念相信可以一齊撐得過嘅。我會為你打氣...加油加油。

首頁

尾頁

跳至