跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 黃大仙區-采頤花園媽咪

lopo,
仔仔係唔係好怕羞呢? 學校有無吸引到佢的東西玩呀?

男爵府

vkzone
佢緊係唔怕羞啦, 我覺得佢突登o既.
不過佢宜家已經有少少改善啦

我今朝好似見到你仔仔呀, 佢著件橙紅色風褸的, 是嗎?
佢同daddy & 工人一齊. :mrgreen:

男爵府

我相信是吧, 因為朝都係爸爸同工人帶仔仔返學. 爸爸送到去PLAZA HOLLYWOOD, 由工人帶佢上學校. 因為試過如果我地帶佢上到學校, 佢就唔肯講BYEBYE, 要我地留下來, 會喊, 但如果工人帶佢上去, 佢就肯講BYEBYE.
件風褸係校服來呀! 好靚呢!

男爵府

vkzone
係呀! 件風褸好靚呀!!

男爵府

係呀, 都唔錯!
妳仔仔返那間學校呀? 仔仔好些未呀?

男爵府

vkzone
我囝囝係將軍澳返學.
佢宜家好左好多啦, 放學已經無喊, 返學就仍然係喊, 但就好快收聲.

侯爵府

到我開始搵幼稚園�幼兒園�playgroup喇!!!
好頭痛呀!!!!

侯爵府

10/F 的vkzone:
今日終於第一次撞到你喇!
你個仔一入lift
我就(目及)住係工人入黎定係你入黎喇!
唔好意思
有d唐突
不過見到你真係好開心

你囝囝讀靈糧呀?
O ng OK呀?
我依家開始搵playgroup 及nursery呀!
可惜亞仔係細仔,真係驚連插班都冇機呀!!

===========
12/F 的 kyleung

男爵府

kyleung,
係呀, 終於見到面啦!
仔仔係讀鑽石山靈糧, 好ok呀! 仔仔每天返學都好多野玩, 又喜歡讀書. 唔錯! 但靈糧k1唔會學寫字, 不過仔仔自己本身好喜歡寫字, 自己在家己學會寫1-10, 英文會寫少少abc咁啦, 成日晝車車公仔, 大車細車火車什麼車都畫!
采頤左右無什麼playgroup 及nursery, 所以仔仔都無讀, 細個時只係每星期去一次石硤尾playgroup, 2歲半後無去playgroup, 每星期去一次何里活廣場柏斯上音樂, 現在無去, 改為每星期老師上門教.
仔仔今天開始放x'mas假期, 不如你同仔仔有時落我度玩呀, 咁小朋友無咁悶呀! 27號你得唔得閒吖?

侯爵府

Venus:
覆左你PM喇!!
快check!!

侯爵府

Venus:
多謝你的招呼呀!!
希望亞仔的爛玩冇嚇親你同朗朗啦!!

又會咁橋,我地個仔都有個<朗>字
都係想佢開心開朗!

侯爵府

up番上黎先!!

采頤仲有冇人呀??????

民房

好開心! 突然發現左咁多"采頤"媽
但... 冇人既???

侯爵府

你好呀!!
係呀!我入黎冇耐d人就走哂喇!!

你好呀!
你住幾多座呀?
BB幾大呀?
有機會在公園一齊玩丫∼
(我住11座,亞仔16個月大)

sheh 寫道:
好開心! 突然發現左咁多"采頤"媽
但... 冇人既???

男爵府

你地好呀!!

點解你地可以搵返lee 個topic o既? 我之前想 post, 但已唔見左lee 個topic 啦!!

別墅

hello 各位采頤媽媽
我住9座, 你地有無攪gathering,
有否見面一聚?你地小朋友幾大呀?
[img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10403;127/st/20010517/n/winglok/dt/14/k/d2ad/age.png[/img][img align=left]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10714;112/st/20030730/n/wingchiu/dt/14/k/ade8/age.png[/img]

侯爵府

因為我炒番幾個月前囉!!

LOPO 寫道:
你地好呀!!

點解你地可以搵返lee 個topic o既? 我之前想 post, 但已唔見左lee 個topic 啦!!

咁不如我地采頤又再黎過啦!!
好唔好?
周末可以搵日約去公園or 去Plaza hollywood果邊一齊玩喎!!

login(name) ..... 座數....... 小朋友幾大(填寫日期)
==============================
kyleung(Carol).....11..........16-month-old (7/3/06)

男爵府

咁不如我地采頤又再黎過啦!!
好唔好?
周末可以搵日約去公園or 去Plaza hollywood果邊一齊玩喎!!

login(name) ..... 座數....... 小朋友幾大(填寫日期)
==============================
kyleung(Carol).....11..........16-month-old (7/3/06)
LOPO (又係 Carol) ......12...... 3 歲 2個月 (7/3/06)

侯爵府

Carol :
你好
Carol 上

侯爵府

又冇人?
up 番上黎先!!

LOPO (又係 Carol) ......12...... 3 歲 2個月 (7/3/06)

首頁

尾頁

跳至