夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 mingyan0912 於 08-9-18 20:20 發表

見到你個post...就令我諗起我個傷心事..

有日行街,遇到舊朋友,打下招呼,問候下

友人:做緊咩呀??
老公:做緊公園管理員
友人: (好大反應)下..咩公園管理員呀??
老公: (佢指下我) 侏羅紀公園 ...
隋心而行

禁止發言

禁止發言

禁止發言

子爵府

好媽媽勳章

試handfree打俾c6...
肥妹:testing,testing聽唔聽到?
c6:聽到,肥妹
肥妹:清唔清楚?
c6:唔係好清楚,肥妹
肥妹:大唔大聲?
c6:唔係好大聲,肥妹
肥妹特登細細聲:頂你個肺呀
c6:斯文d先得架...
肥妹:你又話唔清楚又唔係好大聲咁又聽到個肺俾人頂?
c6:嘻嘻,玩下啫
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章

c6買餸番黎,姐姐話d菜唔靚....
肥妹:你點買架...又爛又黃
c6:話晒都係北京黎喎....
肥妹:北京黎又點呀,唔靚就唔靚啦,質到成注菜咁....
c6:咁你認為係咪佢地應該一棵棵坐經濟位黎香港先啱呢?再者,佢地真係菜黎架,亞太太...
肥妹想笑又要認住:下次叫佢地打番條呔tim呀,爛身爛世.咁我先認得佢地係菜
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

子爵府

好媽媽勳章

响車等朋友買野等左好耐....
肥妹:c 喇...有d屎急急tim
c6:咁你放低佢先啦.
肥妹:放低亞x定督ke呀?
c6:梗係你督ke啦...
肥妹:我行開邊個吞車呀?急都要等埋佢番黎先走啦.
無耐亞x跑緊黎....
c6:你咁耐架,肥妹等你等到屎急呀....
亞x:sorry sorry....至多請你飯喇...
肥妹:咁又唔使.....住,查查林買粒廁紙俾我先啦...
c6同亞x O晒咀:你黎真架?呢度?
肥妹:你肯我都唔制,容乜易俾你食晒唔請我食飯架?

禁止發言

男爵府

老公上電視,今次係有線新聞。

我睇到之後望向佢,

「你頭先去o左碼頭o黎呀?」

佢開口:我頭先特登唔出聲,睇你會唔會見到(呢段新聞)。

.
.
.

「係咪一開波就有支鏡頭"隊"向你?」
「唔係。首先我一手"笨"住欄杆、一邊望住d浪~~諗起你。跟住就有盞大光燈照過o黎,咁我知咩事(有記者 + 攝影師走近)。」

(係咪真咖…)

民房

攪笑...

大宅

並不是什麼有趣, 但都想分享...

同老公一齊搭小巴...小巴一路行走,我們就一路閒話家常...

差唔多到站時(叫做遲左叫 "有落")

我同老公一齊 急著哎 "有落吖, 唔該" (齊到不得了)

前面孖位pair人即時笑..(好夾呀)

仲試過兩次

複式洋房

某天晚上,在家食飯的時候....

我....夾了一條好熱嘅菜比我個仔....然後同佢講:「好熱o家! 慢慢食! 吹下佢啦!」
跟著阿仔就係咁扭計:「媽咪,你幫我吹啦! 你幫我吹啦!」
我:「我食飯呀! 你自己吹啦!」
跟住c6就講:「仔....媽咪淨係會幫我吹o家咋!」

好彩阿仔唔知佢講乜,不過我真係笑到食唔倒飯,笑到返艇....

子爵府

好媽媽勳章

c6飲完咖啡剩左個玻璃樽....
肥妹:個玻璃樽咁靚,就咁掉左好似好嘥咁...
c6:用黎做花樽囉
肥妹:呀..我諗到喇,有時渣車口渴無野飲,用佢裝茶都得呀!
c6:你渣巴士呀?
肥妹:渣巴士就唔係用呢個樽,用柯x田,雀x咖啡粉果d樽架..識唔識架你?-(
c6:都話做花樽咯...
肥妹:插幾支薑花擺响車度你又話我渣的士
c6:幾時叫你擺响車呢?擺响你枱面都得家嘛,你咁有氣質
肥妹:哼!唔上你當,掉左佢算吧啦.擺响枱你實話我唔襯d花:tongue:
c6:唔會唔會我一定會...你試下先啦

民房

Re: 和老公有趣o既對話

我成日收工都好夜,SO老公成日都會接我收工
有一晚,佢望住個天同我講,
老公:我每一晚都會見到呢粒星嫁
我:咁呢粒星叫咩名呀?
老公:挑啦星!
mouth:

子爵府

好媽媽勳章

搵錶位...
肥妹:真係好彩后面成街等位都俾我撞到個吉位,都話俾錢的鳥兒有位泊
c6:你係鳥兒...鴕鳥嘛
肥妹:落...車....鴕(陀)...地都夠胆串

子爵府

好媽媽勳章

响旺角渣車中,突然有個金毛標出馬路大無私樣慢慢行砵左佢一下...
金毛企响樹指住我鬼殺咁嘈:你老x,你係咪唔x知定呀?
肥妹未驚過:係呀..呢度邊度呀?
金毛:x你吖,信唔x信我吹雞?
肥妹依然未驚過:吹囉...吹一百幾十隻雞黎囉.我簡單d,打三條九.你d雞見到差佬會唔會企得穩呀?
跟住金毛拍我車頭,c6即刻衝落車....
c6:哥仔,你呢套out喇,出得黎行預左要還,我地識.咁你仲知唔知出得黎行,預左要俾人砵呀?進修下,upgrade危機處理先拍人車頭啦.
講完圍觀果d同我笑到噴水,金毛笠水收檔,c6上番車...
c6一上車:嚇死我喇嚇死我喇,手都震埋 以后唔去得旺角tim...好驚呀...死啦,會唔會俾人點相架?
肥妹:你下次扮勇前笠番個麥當當紙袋先啦,呢,好似果個借錢廣告咁囉

大宅

原文章由 renren 於 08-9-18 19:28 發表
朋友打黎...
c6:做咩要去美國動物園呀?轉季有新番動物咩?:lol :lol
t:.....
c6:同你老婆去?你咪帶住隻老虎...囉,仲要去動物園
t....
c6:哦...你去渡蜜月,聽到我吖 仲以為無啦啦去美國睇動物tim
t....
c6: ...

禁止訪問

侯爵府

原文章由 renren 於 08-10-5 16:08 發表
响旺角渣車中,突然有個金毛標出馬路大無私樣慢慢行砵左佢一下...
金毛企响樹指住我鬼殺咁嘈:你老x,你係咪唔x知定呀?
肥妹未驚過:係呀..呢度邊度呀?
金毛:x你吖,信唔x信我吹雞?
肥妹依然未驚過:吹囉...吹一 ...

你c6好嘢

洋房

我成日有但好快就唔記得左冇打到上泥...
岩岩先發生而家即刻上泥POST先...
今日冇煮飯又岩岩有親戚到訪冇咩心情...
以下係我同老公SMS既對話....

老公問今晚有咩食..
我話冇!!
佢話你冇煮飯呀??
我話冇呀!!
佢問咁我地食咩??
我話是但...
佢問屋企附近有冇大排檔??
我話街市囉...
佢問...有冇性趣呀??
我話好...不過我有個親戚泥左香港搵我,可唔可以帶埋佢一齊去??
老公就唔再應我啦....
幸福不是哀求回來的,哀求回來的不是愛情!

首頁

尾頁

跳至