懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

啱啱產檢完31+,話重得快要飲糖水。有冇jm試過,好驚……聽人過糖水超難飲,咁應該慢慢嘆定快快飲呢。可以分享吓嘛

複式洋房

引用:啱啱產檢完31+,話重得快要飲糖水。有冇jm

原帖由 mowingc 於 14-07-17 發表
啱啱產檢完31+,話重得快要飲糖水。有冇jm試過,好驚……聽人過糖水超難飲,咁應該慢慢嘆定快快飲呢。可以 ...
我16w已經種得快要飲糖水啦!不過我去個間健康院系暖暖地都易入口。本身我都食到好甜既野,
所以冇咩特別。系肚餓個陣,難捱d

回覆 mowingc 的帖子

您好mowingc, 都知道好多媽媽都會擔心自己有妊娠糖尿。 只要繼續有均衡飲食,每日有適當嘅運動如散步20-30分鐘,血糖水平都可以控制得好好架,媽媽仲要保持心情開心愉快呀,加油! 都聽講有D媽媽飲得太快會嘔,不過媽媽都盡量根據返指示去完成佢 (如10-15分鐘內完成)呀。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

冇想像中咁難飲架~慢慢嘆定快快飲哂要視乎你自己飲到幾甜喎~
我之前兩次都快快飲哂,因為頂得順,驚慢慢飲反而會想嘔。
同埋如果你真係頂唔順快快飲哂又嘔返出黎,係又要再等下次做過架!!所以要自己衡量下

大宅

可能我食得甜野, 同埋杯糖水暖暖地, 我覺得幾好飲添。要在10分鐘之內飲完, 但唔好太急, 係肚餓同埋早起身去醫院, 所以有少少反胃感覺。保持平常心, 慢慢飲完就ok。

男爵府

咩係飲糖水?糖水是什麼?

lifangjing0888  我都想知  發表於 14-7-17 13:29

別墅

回覆:要飲糖水,點算??

我係1啖1啖咁飲,連續飲左半杯頂唔順,再分左3,4次飲晒,都係幾分鐘攪掂

其實係好難飲咁多姐,本身嗰杯只係普通好甜好甜的水, 味道只係有甜味無其他怪味

反而我飲完頂住個胃,我feel 到我1郁就想嘔。飲完坐左喺門口個半鐘,先行左1陣,再返去抽血

1抽完血行到出大門口個廁所就嘔

好彩抽完先嘔,如果唔係又要再黎多次,所以幾難飲都要頂住

男爵府

回覆:要飲糖水,點算??

如果飲完合格就唔使再飲架喇…好驚遲啲產檢要再飲

大宅

我就唔覺得難飲, 反而覺得好好味~~
因為係我住4日醫院期間飲, 食醫院飯已經食到口淡淡, 果日護士沖左一大湯碗俾我飲, 應該係葡萄糖溝水, 除左勁甜之外冇怪味, 而且佢地沖凍凍地既水, 我反而覺得易入口, 如果係暖暖地我應該會覺得嗱喉反而仲想嘔添~~
飲得快同慢係因人而定, 我自己就5分鐘內飲完, 個護士都話我冇見過人好似我咁飲得咁開心~~

mowingc  希望我都好似你咁,輕輕鬆鬆ko碗糖水  發表於 14-7-17 14:26

大宅

重幾多先要飲????

franky992  有d係重得太快, 但我係本身應該身體有d事所以好早要飲~~  發表於 14-7-17 17:11
mowingc  其實我都唔知,只係我係有啲過份既。
2星期4磅  發表於 14-7-17 15:21

大宅

回覆:bmcymag1 的帖子

2 星期 4 磅好像都唔係好多?
你第幾週?

首頁

尾頁

跳至