烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問買左既jm,買左咩牌子呀?好用嗎?買左有後悔嗎?因為都幾貴,S牌要成3千幾,所以想問清楚,我怕我買左會後悔呀!

男爵府

回覆:慢磨機

禁止訪問

洋房

係啊好貴啊!我都係唔想買咗又後悔。。。

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

團購買咗TH0MS0N慢磨機大約半年, 當時買仟幾銀, 覺得好用無買錯, 出來的果汁營養及汁量相對比普通榨汁機多. 不過自已每次清潔比較澈底所以都要花多D時間. 早一兩個星期見團購有JnC慢磨機賣6佰幾蚊, 比我部平差唔多一半

禁止訪問

子爵府

上星期買左Tefal ZC500
原價$2298,在So 0 買有得講價^_^

男爵府

引用:上星期買左Tefal ZC500原價$2298,在So 0

原帖由 lindia 於 14-07-23 發表
上星期買左Tefal ZC500
原價$2298,在So 0 買有得講價^_^
我上星期日去屯門蘇0睇,s牌原價2988定2899,個姐姐話依家特價,好似做2588,但我摸過佢榨出黎個d榨,都唔係話好乾好似仲濕過我部kenwood 榨汁機,我想買部機黎榨橙汁,提子汁,桃汁,又好似慢磨機會比較適合d...

子爵府

我是在屯門So 0買,當時S牌擺counter做緊promo, 我睇左utube短片就不敢買S牌

我最後買的Tefal佢d渣也不是很乾,但都榨到很多汁,我見價錢平d所以買左^o^

大宅

上ebay amazon買omega平過香港千幾蚊,只要揀返220v就得,香港都用到,得閒就去d百貨睇下d sales點用,貴夫人counter就有!要平就淘,國內都有大品牌,幾百蚊人仔好抵玩,料理雪糕榨汁乜都得,打原汁機自由做下功課!

noelching39  Thx, 想買部整古印度方通血管!   發表於 14-9-16 07:50

男爵府

引用:上ebay+amazon買omega平過香港千幾蚊,只要

原帖由 餐包仔 於 14-07-23 發表
上ebay amazon買omega平過香港千幾蚊,只要揀返220v就得,香港都用到,得閒就去d百貨睇下d sales點用,貴夫 ...
我都有睇過,見到有隻又可以榨汁又可以攪肉,唔知係咪用同一個攪筒,如果係我覺得好似唔多衛生 淘寶係平,但我以前都淘過電器,唔會再貪平去淘囉!其實,依家咪做緊功課,搵緊資料囉!

男爵府

引用:我是在屯門So+0買,當時S牌擺counter做緊pr

原帖由 lindia 於 14-07-23 發表
我是在屯門So 0買,當時S牌擺counter做緊promo, 我睇左utube短片就不敢買S牌

我最後買的Tefal佢d渣也不是 ...
有人話條片係因為放生果放得太快太多所以漏汁,我留意緊李英愛做代言個部,好似榨得乾d...

大宅

引用:Quote:原帖由+餐包仔+於+14-07-23+發表上eb

原帖由 szesze821 於 14-07-23 發表
我都有睇過,見到有隻又可以榨汁又可以攪肉,唔知係咪用同一個攪筒,如果係我覺得好似唔多衛生 淘寶 ...
料理筒可以配,而且生肉或整腸仔可以買多套配件,我只是將我所知講出來,唔知邊樹得罪你,又唔洗囉囉聲嘅~

男爵府

引用:Quote:原帖由+szesze821+於+14-07-23+發表

料理筒可以配,而且生肉或整腸仔可以買多套配件,我只是將我所知講出來,唔知邊樹得罪你,又唔洗囉囉聲嘅~ ...
唔好意思呀!囉親你,你叫我自己做功課嗎,咁其實我依家咪問緊有無人用過,有無經驗囉!

大宅

同埋如果唔淘上amazon買omega直送屋企,連運$2xxx港幣,made in Korea,美國牌子,不是國貨!

大宅

引用:Quote:原帖由+餐包仔+於+14-07-23+發表料理

唔好意思呀!囉親你,你叫我自己做功課嗎,咁其實我依家咪問緊有無人用過,有無經驗囉!

...
哦,咁你真係勤力同好友禮貌~

男爵府

引用:同埋如果唔淘上amazon買omega直送屋企,連

同埋如果唔淘上amazon買omega直送屋企,連運$2xxx港幣,made in Korea,美國牌子,不是國貨!

...
但如果係amazon買無保養又係煩,雖然平千幾2千...萬一咁路好彩就...

大宅

引用:Quote:原帖由+餐包仔+於+14-07-23+發表同埋

但如果係amazon買無保養又係煩,雖然平千幾2千...萬一咁路好彩就...

...
omega香港代理可代維修,比錢就得,香港得一年保養,之後一樣要比錢,平差不多一半,買定唔買當然閣下決定啦!

男爵府

引用:Quote:原帖由+szesze821+於+14-07-23+發表

哦,咁你真係勤力同好友禮貌~
大家咁話啦!

子爵府

李英愛的H牌我最初都想買,睇完utube都覺得幾正!在香港代理網上睇到最新型號都4千幾,但上星期屯門千色、豐x、百老x都睇唔到有得賣:(

首頁

尾頁

跳至