興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

本人已經有一隻,大概兩歲嫁了,今日家人打泥話有隻手掌咁大既貓bb想睇下我可否養多隻,但好擔心大個隻會唔高興,如果要養多隻我可以點防止大個隻唔高興?

男爵府

回覆:領養貓貓

大貓通常對貓Bb 沒有敵意多,
仲要對牠呵護備至添!

子爵府

其實都唔駛太擔心.. 貓bb 好好多..

我前排領養隻大過我本身果隻添..
開頭隔離下佢地先啦.. 過兩三日, 本身果隻成日好好奇..
就開門同佢一齊入去... 聞下聞下.. 就fei 啦..
我就閂門..

慢慢就由得度門開... 佢 fei 下 fei 下就無野..
依家成日痴埋一齊訓...互 lam ...好鬼痴纏

同埋你上網search "新貓 舊貓" 都好多人分享經驗

水晶宮

畀面勳章

引用:大貓通常對貓Bb 沒有敵意多,仲要對牠呵護

原帖由 PoPo140610 於 14-07-19 發表
大貓通常對貓Bb 沒有敵意多,
仲要對牠呵護備至添!
我推左了…細問下,原來隻貓bb本身有主人既,但系隻貓bb不停同其他貓打架…搞到其他貓都怕左他

水晶宮

畀面勳章

引用:其實都唔駛太擔心.. 貓bb 好好多..我前排領

原帖由 74869 於 14-07-19 發表
其實都唔駛太擔心.. 貓bb 好好多..

我前排領養隻大過我本身果隻添..
原來系咁………冇呀…我推左了,因為隻貓bb會同其他貓打架…搞到隻隻都怕左他所以先送走他

珍珠宮

虎到金來勳章

隻B都咁惡?

水晶宮

畀面勳章

引用:隻B都咁惡?

原帖由 SARIDON 於 14-07-19 發表
隻B都咁惡?
系…話宜家屋企班貓怕左他嚇到我震

大宅

確實有d貓貓性格冇咁容易同其他貓相處
可能搵個冇貓既主人會適合d

複式洋房

畀面勳章

通常都係先將新貓放籠,等舊貓慢慢習慣新貓嘅氣味同埋存在。之後如果放出黎,你要盡量先抱or顧左隻舊貓咪先。因為貓好容易妒忌,如果你一味淨係理隻新貓咪,舊貓咪會不爽可能做出一d反叛行為或者攻擊新貓咪。

複式洋房

回覆:PoPo140610 的帖子

對,不過bb入籠先……我家肥貓好錫bb,不過太為食,bb,奶都吾放過,已家大左,bb已經係肥貓條……大爺甘等食,條去叫,我試過吾釆佢,佢做吾到野,肥仔打佢……好搅笑……

首頁

尾頁

跳至