想生BB

跳至

首頁
12345...46

尾頁

大宅

我今日岩岩做完,做嘅時間比想象中快,一D都唔痛,希望成功啦

大宅

回覆:mschanchan1105 的帖子

我岩岩開針,星期一返去check 卵泡

大宅

回覆:有冇jm呢幾日做完iui,入黎吹下水,一齊等bingo

我第一次做iui,你呢?

你係day幾開針?我食左5日排卵藥之後day 9,10各打一支針,day 13就做iui喇

複式洋房

引用:我今日岩岩做完,做嘅時間比想象中快,一D

原帖由 mschanchan1105 於 14-07-19 發表
我今日岩岩做完,做嘅時間比想象中快,一D都唔痛,希望成功啦
我星期二岩岩做咗,又係第一次。做完呢幾日個肚又日都痛,個胸又痛。希望大家都成功啦!

大宅

引用:Quote:原帖由 mschanchan1105 於 14-07-19

原帖由 ad_baby 於 14-07-19 發表
我星期二岩岩做咗,又係第一次。做完呢幾日個肚又日都痛,個胸又痛。希望大家都成功啦!

...
你揾邊個醫生做?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ad_baby 於 14-07-19 發表我

原帖由 mschanchan1105 於 14-07-19 發表
你揾邊個醫生做?
董e生,你呢?

大宅

引用:Quote:原帖由 mschanchan1105 於 14-07-19

原帖由 ad_baby 於 14-07-19 發表
董e生,你呢?
我都係董醫生

複式洋房

董醫生唔係有排等咩?我見好多o 揾佢。。。。。廖琳娜醫生得唔得?

複式洋房

回覆:有冇jm呢幾日做完iui,入黎吹下水,一齊等bingo

我明天day3去照,開始做iui! 好期待!!!

大宅

引用:我明天day3去照,開始做iui! 好期待!!!

原帖由 mooneyesam 於 14-07-20 發表
我明天day3去照,開始做iui! 好期待!!!
做iui之前好怕要行呢一步,當決定左做,跟住醫生指示一步一步行落去,條路原來冇想象中咁難行

複式洋房

你地邊個醫生?我周醫生!本身一月做,不過照到畸胎瘤,周醫生做切除手術,同時發現粒珍珠狀肌瘤,割埋!m 正常後開始做人,一直失敗!今個月 M 後決定做!!!希望大家一齊中!!!

大宅

回覆 mschanchan1105 的帖子

我都係今個cycle第1次做iui, 已經開左針第6天, 其實好多野都唔太識, 有傾下就好啦

想問一下你地開針之後第1次覆診照卵子時係大概幾大??

我開針第4天照9mm~~唔知係唔係個個差唔多呢??

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子我都係今個cycl

原帖由 winter_gigi 於 14-07-20 發表

我都係今個cycle第1次做iui, 已經開左針第6天, 其實好多野都唔太識, 有傾下就 ...
我冇特别問醫生粒卵有幾大呀?如果佢話粒卵係14 x 18mm,咁即係計14mm定18mm先岩?

我記得day 9 好似一粒14x18mm,另一粒16x18mm,希望冇記錯啦,醫生好似咁同姑娘講

大宅

Day 9已經18mm , 咁你day幾做iui架? 做iui個日仲有無再照旦旦幾大粒呀??

你知唔知排左幾多粒旦旦架? 係左右各1粒 定係只排1粒都做iui架??

等候呢幾10日你應該最難捱~真係要多多傾下先過到日辰~

我都好擔心等既日子~哈哈~~~ 祝好孕!!

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子Day 9已經18mm

Day 9已經18mm , 咁你day幾做iui架? 做iui個日仲有無再照旦旦幾大粒呀??
我day12再照,左右各一粒,打破卵針,day 13就iui

你幾時再覆診?冇食排卵藥,一開始就打針?

大宅

引用:Quote:原帖由 winter_gigi 於 14-07-20 發

原帖由 mschanchan1105 於 14-07-20 發表
我冇特别問醫生粒卵有幾大呀?如果佢話粒卵係14 x 18mm,咁即係計14mm定18mm先岩?

我記得day 9 好似一粒14 ...
只食排卵藥,day 9已經有18mm ..好勁呀!
我想問。。咁係咪可以iui 家啦?

複式洋房

而家大約幾錢架?

大宅

我做既係超排卵, 所以一開始就打針。
我DAY 6, day 9 (黎緊星期二) 覆診, 希望星期六可以做到。咁就請少一天假。

係啵~ 介唔介意講下你老公d丁丁洗前同洗後既%有幾多, 想參考下。唔該

大宅

回覆 melodyjuju 的帖子

我諗$15,000 - $20,000~

我宜家計計埋埋都已經用左$9000(超聲波,覆診,抽血,針藥.....)

我做埋iui應該都$15,000

大宅

引用:回覆 mschanchan1105 的帖子我做既係超排卵

我做既係超排卵, 所以一開始就打針。
其實我同我老公check過一切正常架,可惜緣份未到

首頁
12345...46

尾頁

跳至