跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我bb呢兩日又無大便了~
見他谷住好辛苦~~有無好心媽咪能夠幫到忙呢~

民房

回覆 #1 minminbb 的文章

開稀D奶,又或者比D水佢飲得唔得呀?

別墅

I'm 0707 mom, and my son had the same problem before. I gave him more water to make him easier to poo. Also let him sit on my lap and say "ng""ng" with him. I was so worry about the pooping problem before, however, the doctor said still ok if the "no poo poo period" is not more than a week.

複式洋房

但係我BB谷肚~
我見到佢自己都好想poo poo, 但poo 唔出~
佢好辛苦就大喊~
但係醫院姑娘話24小時內一定要有大便~
:cry:

原文章由 HappyMatt 於 07-12-8 15:35 發表
I'm 0707 mom, and my son had the same problem before. I gave him more water to make him easier to poo. Also let him sit on my lap and say "ng""ng" with him. I was so worry about the pooping problem be ...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

複式洋房

我會試下按摩~
我唔敢幫bb肛探~
我都係買耳探機~
原文章由 jessicali 於 07-12-8 18:52 發表

2日~~~
我聽姑娘講過.. 用手在肚上打S型,輕輕掃,幫助大腸蠕動...
不過,我每朝會好似係e院咁,同她探熱...一舉二得.. 又可探熱,又可有幫便便排出---->個人應為好d咁,真的...... 有次沒有做,結果便便第二日才有!!!!! ...

複式洋房

我bb昨晚終於去到便便了~
我成個人安樂哂~
不過舊便便真係離譜的大~好似我個拳頭咁大~又乾又硬~
我爸媽見到都大叫"陰公"~
今天早帶bb返去醫院見醫生~
醫生都建議我轉奶粉~

大宅

我覺得煲意米水都ok!
原文章由 minminbb 於 07-12-9 16:54 發表
我bb昨晚終於去到便便了~
我成個人安樂哂~
不過舊便便真係離譜的大~好似我個拳頭咁大~又乾又硬~
我爸媽見到都大叫"陰公"~
今天早帶bb返去醫院見醫生~
醫生都建議我轉奶粉~ ...

複式洋房

我bb今天都係12日大~
所以唔係好敢俾涼水佢飲~
我老公一聽到話我爸媽想俾蜜冬水bb飲~
驚到不停打電話俾我~話唔好~

首頁