自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知係米人大咗 好懶搵朋友 我覺得佢哋都會有自己生活 自己朋友 自己嘅野做 (咁當然時不時都會約幾個一齊出嚟飲下野吹下水)
你哋會唔會中意自己一個多d?
一個人食飯/行街/睇戲/演唱會
你會一個人做d咩?我成日諗緊一個人睇戲 我係驚自己悶親自己

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆:一個人

都會架

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

經常一個人睇戲,行街,食飯唔悶吖,起碼唔使理人,想點就點

公爵府

睇戲根本就係一個人嘅事,你唔會睇睇下,同隔離嗰個傾劇情架麻。

所以,一啲都唔悶!我都好鍾意自己一個人!

Catrabbitc  係  發表於 14-7-23 08:49

男爵府

引用:唔知係米人大咗 好懶搵朋友 我覺得佢哋都會

原帖由 Suf1 於 14-07-23 發表
唔知係米人大咗 好懶搵朋友 我覺得佢哋都會有自己生活 自己朋友 自己嘅野做 (咁當然時不時都會約幾個一齊出 ...
其實我好鍾意熱鬧,但個人懶。

平時工作已夠辛苦,放假只想同聚少離多既老公一齊。

有時,佢唔係身邊,個人係好掛佢,但都唔會搵朋友,多數搵屋企人。

Wow, what a good day in BK. Really gosh.....

大宅

引用:Quote:原帖由+Suf1+於+14-07-23+發表唔知係

原帖由 Owenwife 於 14-07-23 發表
其實我好鍾意熱鬧,但個人懶。

平時工作已夠辛苦,放假只想同聚少離多既老公一齊。
我都係。
其實我都中意熱鬧 但真係懶 同好埋好多時朋友啱好有野做 久而久之就已經唔想搵

男爵府

引用:Quote:原帖由 Owenwife 於 14-07-23 發表其

原帖由 Suf1 於 14-07-23 發表
我都係。
其實我都中意熱鬧 但真係懶 同好埋好多時朋友啱好有野做 久而久之就已經唔想搵

...
明白。

所以有時一空虛閒置時,就感到寂寞。

一個人走出街,會有目的一啲。可以針對性購物,反而,一大班就會有啲過份。

Wow, what a good day in BK. Really gosh.....

男爵府

畀面勳章

平時放工都鐘意一個人行架,自己想去買咩就買咩,去邊就去邊。
o星期6日放假都想約fd出黎行下,
有時講就講話一個人自由d,
其實想有個朋友係隔離同我講下笑傾下心事

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我最鍾意一個人行街,點行都得

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

勁鐘意自己一個行街或者同個女,但盡量唔同朋友行,人多意見多,當你想買野時佢話呢樣唔好個樣唔好就好想鬧爆佢,所以我係孤獨精,反而食飯有人約好哂通知我一聲我多數會出席,最怕約人,我寧願等人約

翡翠宮

我5鐘意一個人架

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都會一個人行街

大宅

其實一個人好舒服!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:Suf1 的帖子

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我上年書展都一個人去

大宅

引用:平時放工都鐘意一個人行架,自己想去買咩就

原帖由 yaniyani654 於 14-07-23 發表
平時放工都鐘意一個人行架,自己想去買咩就買咩,去邊就去邊。
o星期6日放假都想約fd出黎行下,
有時講就講 ...
Agree!講話自己中意一個人好聽d ja...其實點都會有個朋友陪
有時我唔開心 話係話想自己一個人靜下 但如果隔離有個人 唔出聲靜靜雞陪我真係好warm

大宅

引用:勁鐘意自己一個行街或者同個女,但盡量唔同

原帖由 gogoblue 於 14-07-23 發表
勁鐘意自己一個行街或者同個女,但盡量唔同朋友行,人多意見多,當你想買野時佢話呢樣唔好個樣唔好就好想鬧 ...
行街我都可以一個人 因為我係勁快手嘅人
但睇戲/演唱會 我好有衝動 但仲未行動過

我都係唔中意約人 都係齊人通知食飯就ok個種

大宅

引用:我5鐘意一個人架

原帖由 Smallraindrop 於 14-07-23 發表
我5鐘意一個人架
其實我都唔中意
但成日約嚟約去 時間難就之後 就懶得約

大宅

引用:我都會一個人行街

原帖由 wcpcelia 於 14-07-23 發表
我都會一個人行街
睇戲/演唱會呢

wcpcelia  演唱會 未呀  發表於 14-7-23 09:06

大宅

引用:其實一個人好舒服!

原帖由 K.K.K. 於 14-07-23 發表
其實一個人好舒服!
睇戲/演唱會呢

首頁

尾頁

跳至