論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

複式洋房

回覆:姐姐搏炒得好緊要

我個印印都係咁... 我都想知點搞

別墅

你同佢讲,你一定唔抄佢。佢做錯野,要再做,做到好先得。A準话吓佢得嗎?再唔係,出warning letter.

別墅

因為日間得佢同bb ,出warning letter 又驚佢唔知點對我個b ..我有次在cam 見到佢俾我個b 單獨站立在梳化,bb 爬到另一邊佢都木木獨獨坐在另一邊,非常危險,我話唔可以咁,佢死口唔認,話有扶實bb .到我俾相佢睇先認。哎,佢態度咁差,真唔想賠錢俾佢走。請問是不是一定要出三次信才可炒不用賠?

伯爵府

引用:因為日間得佢同bb ,出warning letter 又驚

原帖由 chansharon 於 14-07-25 發表
因為日間得佢同bb ,出warning letter 又驚佢唔知點對我個b ..我有次在cam 見到佢俾我個b 單獨站立在梳化,b ...
無不用賠的,泎泎臨同agent 講要換人,錢可以比,但要返工邊攞到咁耐假,忍住,先請人,差唔多到比notice ,
或如果你地夠精密,引佢偷錢跟住報警要人贓並獲。最緊要係响入境處份表到寫佢博炒,等佢害唔到下手。

別墅

多謝各位的意見

複式洋房

No need wait, serious, fired immediately

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

佢努力博炒,妳都係唔慳得要送佢一程,因為佢班人好似有本博炒大全咁,招數非常多,我之前兩件衰賓博時炒都係咩招數都出盡,妳唔會有心情同時間陪佢玩

大宅

chansharon 發表於 14-7-25 07:13
因為日間得佢同bb ,出warning letter 又驚佢唔知點對我個b ..我有次在cam 見到佢俾我個b 單獨站立在梳化,b ...
我覺得佢根本都無資格湊bb, 仲話日頭得佢同bb, 唔好博啦.
補錢炒佢事少呀, bb 安全第一囉

複式洋房

我婆婆個工人都係搏炒,黎左一個月。叫佢唔好落咁多油去煮,佢每次煮用四分一枝油,佢話知道知道,第二日又係咁。我婆婆病左,佢無照顧不單止,見我婆瞓到咁上下就去拍醒佢話夠鐘煮飯。
同個agent 講完,原來話而家好多印印都係咁,因為佢地搏炒後,佢地就唔洗還印尼agent萬幾蚊錢 ,之後係香港有些bad agent 再請佢地就只需要俾返六千。所以佢地會搏炒走數。不過個agent 教要係入境處個張termination contract 表上寫明\"佢係搏炒,你好嬲,希望入境處將佢列入名單,以免影響下一位僱主。\" 咁佢就唔可以轉工之餘,一年內都無得返香港做

男爵府

回覆 chansharon 的帖子

你出得三封信黎.... BB可能己出事.... 唔好慳嗰錢.... 當送瘟神走吧。

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地博炒既招數層出不窮, 我屋企無小朋友,只有2個讀中學既仔都吾敢博, 2次都要即炒工人, 何況你仲有BB。 當你家只有佢和BB時, 佢開哂全屋冷氣, 全部水喉都死啦, 用水喉水開奶, 點同佢玩?

別墅

好多謝各位意見

首頁

尾頁

跳至