自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 BabyRonXo 的帖子

嘩嘩嘩咁貴...唔好啦 ~

男爵府

開心吸收勳章

高齡牛師奶 發表於 14-7-29 15:10

嘩嘩嘩咁貴...唔好啦 ~

AE 白金卡好用呀, 平日兩個人去美心集團食晚飯有半價, 星期五睇戲又有買一送一, 去半島食buffet 又有9折. 一年都慳返D 年費

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我反而係用SCB 交水電煤保費....其實,邊張抵d呢 ?

子爵府

畀面勳章

hikiki 發表於 14-7-29 12:32
我抽中左1000里,只要申請,唔駛任何消費就有1000里,新舊DBS 客戶都ok , 用下面條link

http://media.tin ...
我抽到500里咋

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

老實說,我好少出街消費....Weekend同小朋友落街玩下單車、book 酒店又用 Agoda (會用 Amex SCB Premier果張) 出街吃飯可能一個月先一次兩次.....都係scb amex 咋....peninsula果d我更加少去啦.................

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 tiffanylmc 的帖子

其實難唔難抽 ? 我上次入左個網站覺得好似要輸入好多嘢,之後 Give up 左 ~~~~~~~~

男爵府

開心吸收勳章

高齡牛師奶 發表於 14-7-29 15:22

我反而係用SCB 交水電煤保費....其實,邊張抵d呢 ?

SCB 積分轉做asiamiles O既手續費貴, 所以, 我唔會用.

交水電煤保費, 我用hsbc 白金卡.

伯爵府

回覆 anlywan 的帖子

可唔可以講多少少,因為我最主要係用HSBC CARD,我JOIN左家居賞.如果係我用盡佢,咁可以save多dmile. 謝謝

男爵府

開心吸收勳章

高齡牛師奶 發表於 14-7-29 15:24

老實說,我好少出街消費....Weekend同小朋友落街玩下單車、book 酒店又用 Agoda ( ...

坦白講, 如果少出街消費, 唔建議利用信用卡儲asiamiles, 仲要一家大細, 因為有D 難度.

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

scb 我轉去 Park n shop先再轉去 AM,咁就唔使俾 $300

ykleung4  AE同銀聯轉唔到易賞錢   發表於 14-7-30 23:41
pekklekiki  好方法喎 ^^  發表於 14-7-30 13:04

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

你說得對,所以我沒有太刻意去累積miles的. 隨緣而已。.

子爵府

畀面勳章

高齡牛師奶 發表於 14-7-29 15:25
回覆 tiffanylmc 的帖子

其實難唔難抽 ? 我上次入左個網站覺得好似要輸入好多嘢,之後 Give up 左 ~~~~~~~ ...
唔難抽. 首先你要有dbs card 戶口. 之後入去按佢果4個步驟就可以抽. http://www.dbs.com.hk/zh/consume ... ml#type=hot&promo=20140623_mgm_phs2

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

回覆 Jessieyin 的帖子

想問咁你消費可能比較高. 我見30000分先可以去大阪.

子爵府

畀面勳章

BabyRonXo 發表於 14-7-29 12:06
回覆 ec123 的帖子

聽講DBS Black card 好用, 所以, 我都O岩O岩申請O左Black World Master.
自己推薦自己申請多張black master 係咪都有最小500里x2=1000里

大宅

2024年龍年勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

BabyRonXo 發表於 14-7-29 15:27
SCB 積分轉做asiamiles O既手續費貴, 所以, 我唔會用.

交水電煤保費, 我用hsbc 白金卡.

SCB 係唔係即係上商? 我岩岩換左里數手續費$100咋喎?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆 elsamaman 的帖子

No, 是渣打喔

禁止訪問

伯爵府

babybeauty 發表於 14-7-29 15:38
回覆 Jessieyin 的帖子

想問咁你消費可能比較高. 我見30000分先可以去大阪.
一般正常家庭消費, 所以水電煤電話上網日用品都係用credit card,
係每月出街食飯多, 至少都會有$2~3000, 遇上特別日子, 過萬都唔定, 所以我hsbc就揀食飯, 儲得快~
八達通都用credit card autopay~
加上買下skincare果d, 再配合唔同credit card promotion, 其實都好快儲到~!!

首頁

尾頁

跳至