嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡22個月大, 發現乳房明顯發育, 好擔心, 有冇相關醫生介紹呀?

男爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

我囡上星期睇醫生都話有以上問題,叫留意有無這些性徵發育指陰毛或腋毛之生長、月經來潮、生長突快或骨齡進展快速等......如果沒有過1-2個月就會冇事

你可以睇下.....都有啲資料
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ead&tid=2412103

大宅

回覆 callylamsw 的帖子

你個囡囡幾大呀?乳房明顯嗎?其實我上兩個星期已經睇過e生,驗左血,e生話外左影響,唉!唔知邊度出問題,未俾雞佢食,每次同佢換衫望到都憂心,你條link 之前都有睇過,謝謝分享!
想睇多個e生穩陣d

男爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回

我囡囡13個半月大,其實係佢上星期發燒同佢睇醫生時,醫生同佢做檢查是同我講,囡囡有假發育叫我留意下佢

其實我囡乳房都唔算太明顯,加上我有比過雞翅啲肉佢食,所以我就照醫生講觀察住先

你唔駛太擔心,你都驗左血,冇事既.....唔好自己嚇自己

P.S. 不過我覺得囡囡個兒科專科醫生都幾,係鄭玲玲(盈健)

大宅

多謝你!備用咁你e生留意到都幾細心,我同事都問我,平時睇e生,e生應該會察覺到ga wor~ 但冇lor!
e生話囡囡而家係stage 2 (total 5 stages),唉!

大宅

請問你囡囡飲人奶還是奶粉(邊隻)?

男爵府

回覆 Erica小白兔 的帖子

飲奶粉....美素

大宅

Thanks thanks 我囡之前都有飲過

首頁

尾頁

跳至