自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

我記得前年或去年已拍了第三輯, 有胡杏兒做, 點解咁耐都未播既, 係咪內部睇過太差入了倉底?

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

巾幗(2)都嘛嘛地啦

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:巾幗梟雄(3)

對男女主角零興趣

水晶宮

2018復活節勳章

倉底

別墅

好似話今年台慶月播,不過有胡杏兒就冇乜興趣睇

tsung    發表於 14-7-30 12:49
HeiHei_Baby  ME TOO  發表於 14-7-30 10:49
99dogdog  我都想講!  發表於 14-7-30 10:13

子爵府

2套都冇睇……唔like黎耀祥做主角……佢做二線搞笑出色過做主角。

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

siuba 發表於 14-7-29 17:14
2套都冇睇……唔like黎耀祥做主角……佢做二線搞笑出色過做主角。

其實黎耀祥本身好有觀眾緣, 個陣佢咪好紅, 之後咩戲都叫佢拍, 唔理角色係咪岩佢
總之睇到觀眾滯為止.... 最經典個套 <神探哥倫布>
TBB 真係愛佢變左害死佢

子爵府

引用:Quote:siuba 發表於 14-7-29 17:14 2套都冇

原帖由 wing514 於 14-07-29 發表
其實黎耀祥本身好有觀眾緣, 個陣佢咪好紅, 之後咩戲都叫佢拍, 唔理角色係咪岩佢
總之睇到觀眾滯為止.... ...
佢最最最出色係扮豬八戒/羅記,真係為俏為妙,超搞笑! 其他搞笑二線都好出色。但一做主角我就覺得佢差D了……。

水晶宮

wing514 發表於 14-7-29 17:27
總之睇到觀眾滯為止.... ...

咪係, 要佢神探哥倫布扮 chok, 真係
巾幗梟雄(3), 加胡杏儀, 可能係 神探哥倫布翻版...睇d造型都無咩興趣

男爵府

http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0705/00282_025.html

東方 20140705 祥仔嘥戲:最緊要入屋

由黎耀祥及胡杏兒主演的《巾幗梟雄》第三集因一場「雞姦戲」被飛出台慶劇之列,令三屆視帝祥仔可能無望四度稱帝,他坦言最緊要劇集入屋兼受歡迎,而高層區偉林昨稱此事沒有人需要問責。

金牌監製李添勝(添哥)主理的無綫劇《巾幗梟雄》系列劇集收視、口碑俱佳,黎耀祥亦憑此系列兩奪視帝,而今次第三輯《巾幗梟雄之諜血長天》由祥仔及胡杏兒孭飛,拍得辛苦之餘,杏兒更坦承壓力爆煲。據《好報》昨日報道劇中祥仔的童年被雞姦場口,之前已被無綫總經理李寶安下令禁拍,但添哥卻當耳邊風照拍,事後竟聲稱「中蠱」及拍到想死,震怒的李寶安為保聲譽將原本30集刪剪為15集,帳面蝕1,500萬元,戲劇科總監曾勵珍及其頂頭上司區偉林亦被照肺。

或無緣四奪視帝
一場雞姦戲慘令無綫蝕大錢、浪費演員努力,更令此劇不能成為今年台慶劇,祥仔接受訪問時被問可感可惜?他謂:「唔會,拍時根本唔知係咪台慶劇。(可能只在周六、日時段播放?)《衝上雲霄》都唔係台慶劇,星期六好似《飛虎》收視都好好呀!最緊要入屋、受歡迎。」問到事件可能令他無緣四奪視帝?他說:「都係嗰句,最緊要觀眾鍾意,觀眾鍾意睇就得。」

記者昨日致電給無綫助理總經理區偉林,他就事件回應稱:「唔係淨係因為一場雞姦戲,全套戲我哋要睇多啲先,睇吓係咪有啲場口要剪,依家好模糊,要再檢測吓先!」談到此劇原為台慶劇,他說:「從來冇話係台慶劇,當然我哋係有啲心儀名單,但要睇拍出嚟效果。(咁台慶劇定咗邊套?)未有定案。」

對於製作上硬蝕1,500萬元,區偉林說:「唔係咁計,每個出產都要QC,呢個係我哋責任,對觀眾唔好嘅唔會播!(呢件事有冇人要負責任?)冇人要負責,向來創作交畀同事,唔會太干預,只係有時劇本意識唔係好配合,會有少少意見。係咪套套劇都要有強姦、雞姦場口呢?唔適合、過咗位咪做過。」

大宅

因為巾幗梟雄(3)第二女主角係馬賽...................

大宅

唔想睇胡小姐

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一開始知胡做女主角已經無興趣睇

追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:2套都冇睇……唔like黎耀祥做主角……佢做

原帖由 siuba 於 14-07-29 發表

http://lilypie.com/Fifth_Birthday_code.php
驕傲(Pride).貪婪(Greed).迷色(Lust).忿怒(Wrath).嫉妒(Envy).貪食(Gluttony).、及懶惰(Sloth).

男爵府

2018復活節勳章

ftm123 發表於 14-7-29 17:44
因為巾幗梟雄(3)第二女主角係馬賽...................
咁真播出無期喇

男爵府

2018復活節勳章

只是好奇, 大鑼大鼓咁拍了第三輯, 但無聲無色無人再提, 原來拍了好多唔適合出街既野! 唔該晒樓上jm 報料。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

倉底,冇咗鄧萃雯,已經唔想睇,仲要胡小姐加馬小姐,更加唔想睇。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

垃圾台播垃圾戲唔係好好咩?

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

首頁

尾頁

跳至