懷孕前後

跳至

首頁
12345...54

尾頁

複式洋房

4WK有咩要搞咖?我第二胎但因第一胎係澳洲生,唔知香港D野點BOOK呀!!一齊做個朋友!!

大宅

引用:4WK有咩要搞咖

原帖由 kelserie 於 14-07-29 發表
4WK有咩要搞咖?我第二胎但因第一胎係澳洲生,唔知香港D野點BOOK呀!!一齊做個朋友!! ...
你好,我都係3月尾,4月頭
你現在要去普通科診所拿懷孕證明,之後去醫院登記

大宅

回覆:2015年4月預產期揮手區

我等多兩星期至去睇醫生,到時應該有閃閃。太早乜都睇吾到

大宅

回覆:Wzlxxxl 的帖子

我都係剛4w。
我都考慮緊幾時去攞懷孕證明。
妳們會直接照埋閃閃嗎?
但又怕無左唐氏個期

男爵府

畀面勳章

我都係4w幾,第二胎,約左下星期去第一次產檢,到時順便拎證明去政府排定先~(上胎好早去排都要19w先第一次政府產檢)

感恩

複式洋房

我約左今日睇醫生拎證明,仲唸緊QE定QMH生,事關家住荔枝角,QE近D,但老公O係QMH職員,好似去返佢醫院點都著數D掛....

想問下如果正常的話要去醫院檢查幾次呢?

男爵府

畀面勳章

引用:我約左今日睇醫生拎證明,仲唸緊QE定QMH生,

原帖由 kelserie 於 14-07-30 發表
我約左今日睇醫生拎證明,仲唸緊QE定QMH生,事關家住荔枝角,QE近D,但老公O係QMH職員,好似去返佢醫院點都著數D ...
如果你老公係醫護人員,應該去任何一間政府醫院都可以排醫管局條隊架(如:QE L座專for公務員),如果直頭響果間醫院做,咁你老公探你都方便啲~
不過都要返去好幾次產檢(仲有如果有得照oscar同結構再多2次),我覺得近同交通方便好啲

感恩

大宅

引用:我都係4w幾,第二胎,約左下星期去第一次產

原帖由 chu.c9 於 14-07-30 發表
我都係4w幾,第二胎,約左下星期去第一次產檢,到時順便拎證明去政府排定先~(上胎好早去排都要19w先第一次 ...
咁多人?妳上胎請問邊間生呀?

大宅

你好呀!我都係4weeks,我都吾知有啲咩要做,book checking係咪一定要政府?

複式洋房

岩岩拎左醫生紙,qe公務員/醫管局家屬條隊都排到12月先有得見,見咩我唔知!

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 chu.c9 於 14-07-30 發表我都

原帖由 0319ryi 於 14-07-30 發表
咁多人?妳上胎請問邊間生呀?
可能我果時仲有雙非,所以要等咁耐啦!
我響法國生呀

感恩

男爵府

畀面勳章

引用:岩岩拎左醫生紙,qe公務員/醫管局家屬條隊

原帖由 kelserie 於 14-07-30 發表
岩岩拎左醫生紙,qe公務員/醫管局家屬條隊都排到12月先有得見,見咩我唔知!

...
我都唸住排QE公務員隊,唔知遲一個禮拜去要耐你幾多先第一次產檢呢

感恩

男爵府

畀面勳章

引用:你好呀!我都係4weeks,我都吾知有啲咩要做

原帖由 Luvderose 於 14-07-30 發表
你好呀!我都係4weeks,我都吾知有啲咩要做,book checking係咪一定要政府?

...
Book私家,拎左懷孕證明後排埋政府啦,重要check point:約8w照閃閃(心跳),11 - 13w尾照唐氏,19-22w照結構

感恩

大宅

引用:Quote:原帖由 Luvderose 於 14-07-30 發表

Book私家,拎左懷孕證明後排埋政府啦,重要check point:約8w照閃閃(心跳),11 - 13w尾照唐氏,19-22w照 ...
Book私家會驗尿嗎?或是照埋醫生會出信架?

大宅

引用:Quote:原帖由+Luvderose+於+14-07-30+發表

Book私家,拎左懷孕證明後排埋政府啦,重要check point:約8w照閃閃(心跳),11 - 13w尾照唐氏,19-22w照 ...
甘唐氏同結構私家照到嗎,thanks!

大宅

引用:4WK有咩要搞咖?我第二胎但因第一胎係澳洲生

原帖由 kelserie 於 14-07-29 發表
4WK有咩要搞咖?我第二胎但因第一胎係澳洲生,唔知香港D野點BOOK呀!!一齊做個朋友!! ...
我第一胎一樣係澳洲生!呢胎返香港生!我巳book廣華!你要搵呢邊之前係香港注冊西醫寫證眀!寄返香港,屋企人幫你book ok啦!我係1月媽咪!10月先返香港

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 chu.c9 於 14-07-30 發表Book

原帖由 0319ryi 於 14-07-30 發表
Book私家會驗尿嗎?或是照埋醫生會出信架?
如果婦產科,約得第一次產檢得黎應該直接照陰超架啦

感恩

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 chu.c9 於 14-07-30 發表Book

原帖由 Luvderose 於 14-07-30 發表
甘唐氏同結構私家照到嗎,thanks!
私家當然照到啦,政府唔一定畀到結構期架,所以我都係出去私家照

感恩

子爵府

BK Milk勳章

引用:我等多兩星期至去睇醫生,到時應該有閃閃。

原帖由 Wzlxxxl 於 14-07-30 發表
我等多兩星期至去睇醫生,到時應該有閃閃。太早乜都睇吾到
我都係打算拎信照閃閃一take過,
book咗8月20號

複式洋房

connie92 發表於 14-7-30 19:47
我第一胎一樣係澳洲生!呢胎返香港生!我巳book廣華!你要搵呢邊之前係香港注冊西醫寫證眀!寄返香港,屋企 ...
我已經回流左香港咖喇!你係澳洲邊度?生完返去?

首頁
12345...54

尾頁

跳至